به گزارش سایت خبری پرسون، ایرج خسرونیا متخصص داخلی و فوق تخصص گوارش و کبد در خصوص ریفلاکس معده اظهار کرد: رفلاکس معده زمانی اتفاق میافتد که دریچه بین معده و مری شل شده باشد. در چنین شراطی اسید معده به راحتی وارده مری شده و فرد با احساس سوزش در پشت قفسه سینه مواجه خواهد شد.
اوافزود: زمانی که فردی دچار ریفلاکس معده میشود مادهای ترش مزه وارد گلوی او میشود که باعث تحریک مخاط مری و حنجره خواهد شد.
این متخصص داخلی تصریح کرد: احساس سوزش در پشت قفسه سینه، حالت تهوع، استفراغ، گلودرد، گوش درد، سوء هاضمه و احساس درد در بالای شکم از جمله علائم ریفلاکس معده هستند.
خسرونیا گفت: پرخوری، مصرف غذاهای چرب و کافئین، چاقی و اضافه وزن دراز کشیدن و خم شدن بعد از مصرف غذا از جمله دلایل بروز ریفلاکس معده محسوب میشوند.
این فوق تخصص گوارش و کبد بیان کرد: مصرف غذاهای سبک در وعده شام، کاهش وزن، داشتن یک رژیم غذایی مناسب و پرهیز از پرخوری بهترین راهکار برای جلوگیری از ابتلا به ریفلاکس معده است.
او گفت: به افراد مبتلا به ریفلاکس معده توصیه میشود تا هنگام خواب از دو بالشت استفاده کنند، زیرا این کار از ورود ترشحات معده به مری جلوگیری میکند.
خسرونیا در پایان یادآوری کرد: در برخی موارد برای بیمار داروهای شیمایی تجویز میشود تا اسید معده را خنثی کند، اما در صورت عدم درمان فرد باید آندوسکوپی مری، معده و اثنی عشر انجام دهد، زیرا اگر ریفلاکس ادامه پیدا کند باعث تحریک مخاط شده و در طولانی مدت باعث سرطان مری خواهد شد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان