به گزارش سایت خبری پرسون، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تشکر و قدردانی از مردم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی اظهار کرد: خرید شب عید، رفت و آمد عید و سفرها در مجموع ممکن است ما را با مشکلی مواجه کرده باشد بر این اساس امروز در بررسیها دیدیم متاسفانه در دو استان موج چهارم آغاز شده است و در برخی استانهای دیگر هم اگر مراعات نکنیم، ممکن است وارد این موج شویم
وی افزود: برای روز طبیعت از مردم متشکریم. اکثریت قاطع مردم مراعات کردند و از خانه بیرون نرفتند البته مامورین موظف بودند به مردم تذکر بدهند و از ماموران نیروی انتظامی و مسوولان ذی ربط تشکر میکنیم و امیدوارم شرایط طوری شود تا سالهای بعد مردم جبران کنند.
رییس جمهوری گفت: ما امسال در سال ۱۴۰۰ که سال پایان قرن هستیم، در هر قرنی ممکن است مسائلی پیش آمده باشد. در یک قرن اخیر حوادث فراوانی از جمله جنگهای بین الملل را داشتیم. بیتردید یکی از حوادث بسیار مهم در این قرن این بیماری است و ما شاهدیم که چه جمعیتی مبتلا شدند و چه جمعیتی از دست رفتند که این رقم نزدیک سه میلیون نفر است. خیلی های دیگر هم در دنیا بودند که مثبت بودند و تست گرفته نشده است و رقم مرگ و میر بالاتر از اینهاست، الان حدود ۱۳ و ۱۴ ماه است که جهان گرفتار است.
سه سال جنگ اقتصادی در ۱۰۰ سال اخیر سابقه نداشته است
روحانی با بیان اینکه ما در ایران دو حادثه بینظیر در این سالها داشتهایم، اظهار داشت: یک حادثه، پاندمی کرونا بود که همه کشورها را گرفتار کرد و ما هم مبتلا شدیم ولی در کنار آن، جنگ و تروریسم اقتصادی را داشتیم که بینظیر بوده است. سه سال جنگ اقتصادی در ۱۰۰ سال اخیر بینظیر بوده است. سه سال جنگ اقتصادی مدام را هیچ وقت نداشتیم و در جهان هم کمتر اتفاق افتاده است.
وی اضافه کرد: کرونا فشار سختی بر مردم وارد کرد اما مردم با ایستادگی، وحدت، کمک مومنانه، یاری، تلاش پزشکان و فداکاری کادر درمان با این ویروس مقابله کردند. کشور هم در برابر این بیماری و هم در برابر فشار اقتصادی کارنامه قابل قبولی دارد.
روحانی ادامه داد: عدهای در برابر این بیماری خطرناک جانشان از دست میدهند، عدهای هم سلامتیشان با تهدید روبهرو میشود و هم در برابر جنگ اقتصادی زندگیشان سختتر میشود.
رییس دولت دوازدهم با بیان اینکه قدرت ملی ما بسیار مهم و قابل افتخار بوده است، خاطرنشان کرد: ملت ایران در کنار هم ایستادگی کرده و توانست از مشکلات خارجی، طبیعی و بیماری و... عبور کند.
چهار اولویت دولت در چهارماه پایانی دولت/ واکسن برسد شرایط بهتر میشود
وی با اشاره به دوران باقی مانده از مسئولیت دولت دوازدهم ابراز داشت: چهار ماه از دوران مسئولیت دولت باقی مانده است و همچنان یکی از اولویتهای ما مقابله با این بیماری و ویروس است. با همه توان تلاش میکنیم آن را مهار و کنترل کنیم. با واکسنهایی که امروز برنامهریزی شده است، حتما شرایط نسبتا قابل قبولی خواهیم داشت.
رییس دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه اگر واکسنها در اواخر بهار و اول تابستان به دست ما برسد و واکسیناسیون انجام شود، شرایط ما بهتر میشود، بیان کرد: مسئله مقابله با ویروس کرونا، شکست تحریمها، بهبود معیشت مردم و تکمیل طرحهای مهم اقتصادی که در پیشرو داریم، چهار اصل مهم دولت در چهار ماه باقی مانده است.
روحانی گفت: این ویروس سبک زندگی جدیدی را برای دنیا به ارمغان آورده است و در همه دنیا در غرب و شرق میبینیم که سبک زندگیشان با ۲ سال پیش فرق کرده است و در برخی جاها ویروس شدیدتر و برخی جاها خفیفتر شیوع پیدا کرد.
وی بیان کرد: یکی از تبعات این ویروس این بود که سبک زندگی را برای ما به ارمغان آورد و ما ناچاریم که این سبک زندگی را مراعات کنیم و این ویروس این سبک زندگی را برای جامعه، مراکز عبادی، ملی، آموزش، فرهنگ، بازار و کسب و کارمان تحمیل کرده است. اگر این سبک که ویروس به ما تحمیل کرده را رها کنیم، حتما ضرر میکنیم و تا زمانی که مشکل این بیماری برای ما وجود دارد چارهای جز رعایت پروتکلها نداریم.
رییس جمهوری ادامه داد: این ویروس در طول این ۱۴ ماه، نه از بین رفت و نه ضعیف شد. در ابتدا تصور این بود که داروی طبیعی یا شیمیایی، آمپول و یا قرصی پیدا میشود، که ۵-۶ روز استفاده شود و این ویروس را از میان ببرد ولی اینگونه نشد و بشر به دارویی نرسید که بتواند این ویروس را از بین ببرد و خود ویروس مقاومت کرد و از بین نرفت.
روحانی عنوان کرد: برخی از ویروسها بعد از یک دوره زمانی ۶ماهه تا یکی دو یکسال از بین میروند، ولی این ویروس الان یک سال و چند ماه است که ایستادگی کرده و بدتر هم شده است.
وی گفت: این ویروس نه تنها مانده بلکه جهش پیدا کرده و نوع جدید این ویروس که نام آن را ویروس انگلیسی، برزیلی، آفریقایی بگذاریم، خطرناکتر و بدتر است. ما در این یکی دو استانی که اکنون شروع جهش چهارم را مشاهده میکنیم، مانند یک خط مستقیم بالا میرود و انحنا ندارد و کج نیست. وقتی خط مستقیم به سمت بالا میرود معنایش این است که چقدر خطرناک است و چه مقدار آلودگی را سریع منتشر میکند.
رییس جمهوری تصریح کرد: اکنون در برخی از بیمارستانهایی که مردم مراجعه میکنند یک نفر نیست، همه خانواده یعنی پدر، مادر، برادر، نوه، عروس و داماد و همه با هم مراجعه میکنند و این نشان میدهد که این ویروس خطرناکی است. این ویروس دارویی ندارد، خود این ویروس هم که از بین نرفته و ایستادگی میکند بنابراین تنها راه این است که ما توانمند شویم یعنی بتوانیم جامعه را در برابر این ویروس قویتر و توانمندتر کنیم و راه دیگری نداریم.
وی یکی از بهترین راههای توانمندسازی جامعه را واکسن عنوان کرد و گفت: واکسن میتواند بدن ما را آماده و توانمند کند و امروز ورود و خرید واکسن به عنوان اولویت مورد توجه همه دستگاههای مسئول است و همه این را دنبال میکنند و دولت هم این را دنبال خواهد کرد.
رییس جمهوری افزود: مردم عزیز ما بدانند با کمترین علامت باید هم رابطه را با دوستان، اقوام قطع کنند و هم باید به پزشک مراجعه کنند. ممکن است این علائم به صورت درد بدن یا علائم تنفسی و یا علائم گوارشی یا حس بویایی یا چشایی بروز کند یا علائم مختلف دیگری داشته باشد.
روحانی ادامه داد: ما باید مرتب به مردم آموزش بدهیم و همه این علائم را برای آنها تکرار کنیم. مردم به محض اینکه به هر یک از این علامتها مبتلا شدند، تصور نکنند خستگی و کوفتگی یا سرماخوردگی عادی است و این را مهم بدانند و به پزشک مراجعه کنند و برای اینکه دیگران آلوده و گرفتار نشوند، مراقبت کنند
وی در ادامه مساله تجمعات و دورهمی را به عنوان یک خطر تلقی کرد و گفت: این بیماری همچنان ادامه داد و و ویروس جهش یافته آن در جامعه شایع شده است بنابراین در تجمعات و دورهمیها به خصوص در فضاهای بسته باید کاملا مراقبت کنیم.
کاهش مراعات دستورالعملها یعنی موج و خطر جدید
روحانی با تاکید بر این که تعهد و مسوولیت پذیری که ملت در طول این ماهها اجرا کردهاند باید دقیقتر ادامه پیدا کند افزود: آمار میگوید مراعات دستورالعملهای بهداشتی کاهش پیدا کرده است. هر زمانی که دستورالعملها کاهش پیدا کند یعنی موج و خطر جدید. زمانی که مراعات ۸۵ تا ۹۰ درصد باشد این اطمینان بخش است اما وقتی مراعات زیر ۶۰ درصد شود با مشکل مواجه می شویم، یعنی هر وقت مردم این ویروس را دست کم گرفتند و عادی انگاری کردند، احساس کردند که مشکل تمام شده با یک معضل بزرگی مواجه شدیم.
رییس جمهور تاکید کرد: مردم نسبت به سالمندان و بیماریهای زمینهای باید کاملا مراقبت کنند چرا که آنها بیشتر در معرض خطر هستند.
وی در ادامه به مباحث جلسه ستاد ملی اشاره کرد و گفت: در جلسه امروز گزارشی از شرایط استانها و هم شرایطی از ویروس جهش یافته و هم درباره اقدامات لازم نسبت به استانهایی که پیک در آنها شروع شده و یا در معرض شیوع ویروس هستند، داده شد.
روحانی گفت: همچنین در جلسه تاکید شد کسانی که تست آنها مثبت است باید با همه توان مراقبت شود که از قرنطینه خارج نشوند چرا که این خارج شدن تخلف بزرگ و حتی جرم است که باید با آن برخورد شدید شود.
باید با متخلفین برخورد قاطع شود
رییس دولت دوازدهم افزود: کسانی که سوار قطار، هواپیما و یا اتوبوس میشوند در چک می شوند و در صورتی که کسی مبتلا باشد از ورود آن فرد ممانعت می کنند اما کسانی که با وسیله شخصی سفر می کنند ممکن است مراعات نکنند بنابراین آنهایی که علامت بیماریشان مثبت می شود باید مراقبت کنیم که از قرنطینه خارج نشوند و اگر تخلف کردند قاطع با آن برخورد کنیم.
رییس جمهوری با بیان این که در دستورالعملهای ستاد ملی هیچ دوگانگی وجود ندارد، گفت: دستورالعملها برای همه کشورها یکی است که بگوییم دستورالعملی برای یک کشور است برای کشور دیگر نیست نه اینگونه نیست. در حال حاضر برای ۴۰ کشور دستورالعملهای ویژه داریم و اجرا میکنیم. کسی که از سفر می آید دستورالعملها برای آنها اجرا می شود، بر همین اساس هلال احمر و وزارت بهداشت و نیروهای کمکی در مرزها مستقر هستند و مراقبت میکنند که کسانی وارد میشوند، مبتلا نباشند.
برگزاری مراسم مذهبی در مناطق نارنجی و قرمز ممنوع است
روحانی در ادامه به مساله ماه مبارک رمضان و برنامههای آن اشاره کرد و گفت: در مناطقی که آبی و زرد است مراسم مذهبی با اجرای دقیق همه پروتکلهای بهداشتی آزاد است و مناطقی که نارنجی و قرمز است ممنوع است. البته برای شبهای قدر هنوز فرصت هست و ممکن است تصمیم خاص برای شب های قدر بگیریم اما فعلا مراکز عبادی به این صورتی که اعلام شد خواهد بود امیدواریم روزهای آینده روزهای سختی پیش روی مردم نباشد.
رییس جمهور گفت: به همه کادر درمان که ۱۴ ماه در رنج و زحمت هستند، همه استانداران، فرمانداران و بخشداران، مسوولین، نیروهای مسلح و انتظامی و همه کسانی که در این امر بسیار مهم به طور منظم و مدام تلاش کردند و میکنند خسته نباشید میگوییم و تشکر میکنیم و امیدواریم تلاش آنها مورد قبول خداوند و قدردانی مردم باشد.