جهانگیری؛

تحریم اقتصاد را حبس می‌کند

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه رویکرد برون‌نگری یعنی باید با دنیا تعامل داشته باشیم، گفت: کسانی که تصور می کنند تحریم یک نعمت است در اشتباه هستند زیرا تحریم، اقتصاد را حبس می‌کند اما برای پیشرفت باید به دنبال توسعه صادرات، واردات و تعاملات اقتصادی و دریافت تکنولوژی از دنیا باشیم.

به گزارش سایت خبری پرسون، اسحاق جهانگیری ظهر امروز جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان خوزستان با تبریک ایام پیروزی انقلاب اسلامی و سالگرد ورود شکوهمند و با عزت امام خمینی(ره) گفت: امیدوارم توفیق پیدا کنیم آرمان های امام راحل که مقام معظم رهبری هم همواره بر آن تاکید داشته اند و در سه شعار اصلی مردم یعنی استقلال آزادی و جمهوری اسلامی نهفته است را محقق کنیم.

معاون اول رئیس جمهور افزود: استقلال باید به معنای واقعی کلمه یعنی در همه ابعاد سیاسی و اقتصادی محقق شود و کشور بتواند روی پای خود بایستد و آزادی نیز که در قانون اساسی بعنوان گوهری گرانبها از آن یاد شده به هیچ بهانه ای نمی توانیم از مردم سلب کنیم.

وی افزود: جمهوریت نظام نیز بدین معناست که خط مشی اداره کشور را مردم تعیین کنند و بعد اسلامیت آن یعنی چارچوب اداره کشور باید بر پایه اصول اسلام باشد.

جهانگیری با بیان اینکه البته امروز بعد از چهل و دو سال که از انقلاب اسلامی سپری می شود هنوز تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم، اظهار داشت: باید با جدیت و تلاش بیشتر کارها را پیگیری کنیم و با شجاعت بیشتر در مسائل پیش رو تصمیمات لازم را اتخاذ نماییم تا بتوانیم به اهداف تعیین شده دست پیدا کنیم.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: البته به دلیل آنکه تا نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد گاهی دستاوردها و اقدامات فراوان انجام شده با زبان گویا بیان نمی شود و تصور می شود که سخن گفتن از دستاوردهای چهل سال اخیر مورد توجه مردم نخواهد بود.

جهانگیری: باید با دنیا تعامل داشته باشیم

وی در ادامه سخنان خود به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی نیز اشاره و خاطر نشان کرد: این سیاست ها در مقطعی که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد سیاست هایی جامع بود که مهمترین ویژگی آن اجماع همه جریانات سیاسی، دستگاه ها و نهادهای مختلف کشور نسبت به این سیاست ها بوده است.

‌جهانگیری یکی از نیازهای اصلی اقتصاد کشور را اجماع همه صاحب نظران برای پیشبرد برنامه ها دانست و گفت: معمولا در موضوعات اقتصادی نظرات و دیدگاه های متفاوت و بعضاً‌ متضاد وجود دارد که باعث می شود به جای پیشبرد امور، کارها با موانع مواجه شود.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و اصل 44 قانون اساسی سیاست هایی راهگشا بوده اند، تصریح کرد: برداشت برخی افراد از سیاست های اصل 44 این بوده که بخش خصوصی اجازه رشد و پیشرفت داشته باشد و عده ای نیز بخش خصوصی را افرادی زالو صفت می دانند که ثروت های کشور را می خورند و می بلعند.

وی افزود: البته در قانون اساسی نیز این سیاست ها به گونه ای مطرح شده که زمینه این برداشت فراهم می شود که کارهای بزرگ باید در انحصار دولت باشد و بخش خصوصی و تعاونی ها در واقع مکمل هستند.

‌جهانگیری اضافه کرد: پس از ابلاغ سیاست های اصل 44 قانون اساسی از سوی مقام معظم رهبری تا مدتی این فضا حاکم بود که دولت هرچه دارد باید به بخش خصوصی واگذار کند و بخش خصوصی میدان‌دار اقتصاد شود.

5 رویکرد مهم سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی

معاون اول رییس جمهور با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی از سیاست های اصل 44 قانون اساسی نیز مهمتر بود زیرا 5 رویکرد مهم دارد و جهت گیری های اقتصادی را بطور شفاف مشخص کرده است.

وی با اشاره به رویکرد مردمی بودن اقتصاد مقاومتی گفت: این جهت‌گیری یعنی اقتصاد باید در اختیار مردم باشد و رویکرد درون زایی نیز به معنای ضرورت استفاده از تمام ظرفیت ها در اقتصاد کشور است.

‌جهانگیری ادامه داد: رویکرد برون‌نگری یعنی باید با دنیا تعامل داشته باشیم و کسانی که تصور می کنند تحریم یک نعمت است در اشتباه هستند زیرا تحریم اقتصاد را حبس می‌کند اما برای پیشرفت باید به دنبال توسعه صادرات، واردات و تعاملات اقتصادی و دریافت تکنولوژی از دنیا باشیم.

معاون اول رئیس جمهور عدالت بنیانی و دانش بنیان بودن اقتصاد را دو رویکرد دیگر اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: این رویکردها در حقیقت پنج رویکرد عالمانه و دقیق است که اقتصاد کشور باید با اتکا به این رویکردها اداره شود.

افزایش تاب آوری مردم؛ یکی از ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: دغدغه های اصلی مردم باید مشخص شده و سازمان برنامه و بودجه باید در خصوص برنامه هفتم یک کار دقیق برای رفع مشکلات انجام دهد که مثلا بتوان از محل نفت دغدغه اصلی مردم خوزستان در موضوعاتی نظیر آب شرب یا فاضلاب برطرف شود. مردم احساس کنند که درآمد نفت بر حل مسائل آنها تاثیر گذاشته است.

وی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی افزایش تاب آوری مردم است، گفت: مردم باید احساس کنند دولت و نظام گره های زندگی آنها را باز می‌کنند و آنها در آینده وضعشان بهتر می شود.

‌جهانگیری گفت: ما مکلف هستیم به خاطر خون شهدا کارآمدی نظام را بالا ببریم، دشمنان جمهوری اسلامی با پمپاژ اخبار منفی و تبلیغات می کوشند که به مردم بگویند این نظام آینده‌ای ندارد و نمی تواند مشکلات را حل و فصل کند. این ظلم به نظام است، قطعا علاوه بر اقدامات بسیاری که انجام شده می توانیم مشکلات را برطرف کنیم، این کشور ظرفیت های فراوانی دارد و اگر تحریم ها کنار برود ایران جاذبه های بسیاری برای سرمایه گذاری دارد.

وی سپس با اشاره به سخنان مطرح شده در جلسه پیرامون ایجاد سد بختیاری، گفت: در این خصوص شورای اقتصاد مصوبه لازم و منابع فاینانس چین را هم تایید کرده است، امیدوارم با پیگیری وزارت نیرو اجرای این طرح سریعتر آغاز شود.

۶ نظر مجلس برای اصلاح بودجه ۱۴۰۰ را قبول داریم

وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به موضوع بودجه سال 1400 کشور، گفت: دولت و مجلس بر روی بودجه تعامل خواهند کرد اما نکته کلیدی بودجه که از نظر دولت مورد تایید است اجرای همان حرف‌های نخست نمایندگان مجلس در خصوص ویژگی‌های بودجه نظیر تورم‌زا نبودن، واقعی بودن منابع، درست نشدن هزینه‌های اضافی، رسیدگی به طبقات ضعیف جامعه و برطرف‌کننده فساد و رانت باید باشد.

‌جهانگیری افزود: ما معتقدیم اگر بودجه‌ای که از مجلس بیرون می‌آید فاقد این ویژگی‌ها باشد دارای ایراد است. اگر منابع درآمدی در بودجه به شکل موهون، غیرواقعی و غیرقابل وصول افزایش پیدا کند قطعا کسری بودجه دولت بیشتر می شود. بنابراین با محقق نشدن منابع و افزایش هزینه ها مردم می گویند مجلس این ارقام را تصویب کرده اما مسئولان و دولت نمی‌خواهند انجام دهند و این موضوع با توجه به افزایش قیمت ها، عدم رضایت ایجاد می کند.

خاطره ای از مرحوم آیت‌الله هاشمی هنگام افزایش قیمت‌ها

معاون اول رئیس جمهور در خصوص افزایش حقوق ورودی کالا از گمرکات کشور، گفت: بدون توجه به قیمت دلار یا سود بازرگانی افزایش حقوق ورودی کالا باعث می شود که این پول از جیب مردم در نهایت خارج شود که نتیجه آن گرانی و فشار به مردم است و نباید پس از اجرای این طرح بگوییم چرا کالاها گران شد.

وی با ذکر خاطره ای از مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در هنگام اجرای مصوبات برنامه اول مجلس شورای اسلامی، گفت: هنگام افزایش قیمت‌ها وقتی از دولت درباره این اتفاق سوال می‌کردیم می گفتند این نتیجه مصوبات خودتان در مجلس است و با ذکر مصوبه مجلس اعلام می‌کردند که اجرای آن باعث این موضوع شده است.

230730