ظرفیت نیروگاه‌های کشورچند هزار مگاوات است؟

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: با افتتاح سومین واحد بخار نیروگاه سیکل‌ترکیبی شیروان ظرفیت نیروگاه‌های کشور به ۸۵ هزار مگاوات رسید.

به گزارش سایت خبری پرسون، همایون حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در مراسم راه‌اندازی سومین واحد بخار نیروگاه سیکل‌ترکیبی شیروان با تاکید بر اینکه بخش بخار این نیروگاه با سرمایه‌گذاری بالغ بر چهار هزار و 300 میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده است، گفت: این واحد کاملا با توان مهندسی و دانش فنی داخلی ساخته شده است.

وی ظرفیت این واحد را 160 مگاوات برشمرد و افزود: نیروگاه شیروان هم اکنون دارای 6 واحد گازی و سه واحد بخار است که با افتتاح این واحد جدید ظرفیت کل نیروگاه به یک هزار و 434 مگاوات و راندمان مجموعه به 50 درصد خواهد رسید.

حائری سازنده واحدهای این نیروگاه را گروه مپنا عنوان کرد و گفت: این واحد 160 مگاواتی بدون مصرف سوخت اضافه به مجموعه تولید برق کشور افزوده شده و با افتتاح این واحد ظرفیت نیروگاه‌های به 85 هزار مگاوات رسیده است.

همچنین، محسن طرزطلب، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی ظرفیت واحد سوم بخش بخار نیروگاه شیروان را 160 مگاوات برشمرد و افزود: نیروگاه شیروان استان خراسان‌شمالی دارای 6 واحد گازی 159 مگاواتی و سه واحد بخار 160 مگاواتی که با بهره‌برداری از این پروژه ظرفیت کل نیروگاه به یک هزار و 434 مگاوات خواهد رسید.

وی راندمان این نیروگاه را 49 درصد عنوان کرد و گفت: براساس سیاست‌های وزارت نیرو و صنعت برق کشور جهت استفاده بهینه از منابع به ویژه سوخت مصرفی نیروگاه‌ها و افزایش راندمان تولید، طرح 22 واحد بخش بخار نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی که بخش گاز آن‌ها قبلا اجرا شده است در برنامه توسعه تولید برق کشور قرار گرفت که سه واحد بخش بخار نیروگاه شیروان در زمره این طرح‌ها بوده است.

طرطلب حجم سرمایه‌گذاری این پروژه را 125 میلیون یورو برشمرد و افزود: افزایش ظرفیت تولید برق منطقه و تامین بخشی از تقاضای شبکه سراسری برق کشور، پاسخ به نیاز روز افزون رشد مصرف برق منطقه، استفاده از حداکثر توان مهندسی داخل کشور و ارتقای دانش فنی در ساخت نیروگاه‌های حرارتی از جمله اهداف اجرای این پروژه است.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی تاکید کرد: در یک فرایند انتقال تکنولوژی تمامی تجهیزات عمده این نیروگاه شامل توربین، بویلر بازیافت، ژنراتور، تجهیزات سیستم کولینگ و سیستم کنترل توسط متخصصان داخلی و همکاران گروه مپنا اجرا شده و فرایند آن به طور کامل در داخل کشور انجام می‌شود.​

منبع: تسنیم

230712

مطالب مرتبط

سازمان آگهی های پرسون