تغییر سازوکارهای مجلس برای مشمولان حمایت‌های معیشتی

مجلس شورای اسلامی طرحی را در یکی از نشست‌های اخیر خود در دستور کار قرار داد که در صورت تصویب نهایی این طرح، سازوکارهای شناسایی مشمولان حمایت معیشتی تغییر خواهد کرد.

به گزارش سایت خبری پرسون، مجلس شورای اسلامی طرحی را در یکی از نشست‌های اخیر خود در دستور کار قرار داد که در صورت تصویب نهایی این طرح، حمایت‌های معیشتی از طریق اصلاح سازوکارهای شناسایی مشمولان حمایت هدفمند خواهد شد.

با تصویب نهایی طرح مذکور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است با استفاده از اطلاعات موجود در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان به صورت سیستمی اقدام به صحت سنجی پرسشنامه فوق برای خانوارها کند؛ بر این اساس در صورتی که خانوارها به عدم تخصیص حمایت معترض باشد، می‌تواند با مراجعه به تارنمای تهیه شده توسط وزارت، اقدام به تکمیل پرسشنامه نماید. وزارت موظف است ظرف یکماه از ثبت اعتراض، به بررسی اعتراضات پرداخته و نتیجه را به خانوار اطلاع رسانی نماید.

متن طرح به شرح زیر است:

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

احتراماً طرح ذیل که به امضای 41 نفر از نمایندگان رسیده است، جهت طی مراحل قانونی تقدیم می‌شود.

مقدمه (دلایل توجیهی):

در راستای اعمال عدالت اجتماعی و هدفمند کردن یارانه‌های پنهان طرح مذکور تهیه گردیده در حال حاضر یارانه‌ها به هر کسی که بیشتر مصرف کنند بیشتر یارانه می‌گیرد و اقشار مستضعف که توان کمتر مصرف کردن دارند، یارانه کمتر می‌گیرد. بر اساس دهک بندی کردن خانوار ایرانی اولاً مشخص می‌شود در هر دهک چقدر جمعیت داریم و برای برنامه ریزی یک ضرورت است. و دوم می‌توانیم ارائه خدمات و یارانه‌ها را به جامعه هدفمند و بر اساس دهک‌ها پلکانی تقسیم کنیم.

لذا طرح ذیل تقدیم می‌شود

عنوان طرح:

هدفمند کردن حمایت‌های معیشتی از طریق اصلاح سازوکارهای شناسایی مشمولان حمایت

ماده ۱: تعاریف در این قانون؛

الف) وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

ب) پرسشنامه ؛ پرسشنامه وضعیت مالی خانوار

ماده 2: به منظور ساماندهی ارائه حمایت‌های دولتی، وزارت مکلف است ظرف مدت سه ماه از ابلاغ این قانون، پرسشنامه را به گونه‌ای طراحی و پیاده سازی نماید که نمایش دهنده نمایه‌های مؤثر در وضعیت مالی خانوار اعم از در آمدها، دارایی‌ها هزینه‌های زندگی خانوار باشد.

ماده 3: وزارت مکلف است با استفاده از اطلاعات موجود در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان به صورت سیستمی اقدام به صحت سنجی پرسشنامه فوق برای خانوارها نماید.

ماده 4: پس از گذشت سه ماه از ابلاغ این قانون حمایت‌های دولتی اعم از مستقیم یا غیر مستقیم صرفاً بر مبنای توان مالی محاسبه شده بر اساس اطلاعات پرسشنامه قابل ارائه خواهد بود.

ماده 5: به منظور جلوگیری از تضییع حقوق خانوارها، وزارت موظف است بستر سیستمی اعتراض به وضعیت توان مالی محاسبه شده را برای خانوارها فراهم نماید.

تبصره: در صورتی که خانوارها به عدم تخصیص حمایت معترض باشد، می‌تواند با مراجعه به تارنمای تهیه شده توسط وزارت، اقدام به تکمیل پرسشنامه نماید. وزارت موظف است ظرف یکماه از ثبت اعتراض، به بررسی اعتراضات پرداخته و نتیجه را به خانوار اطلاع رسانی نماید.

ابوالفضل ابوترابی - کمال حسین پور - احمد محرم زاده یخفروزان - محمد حسن آصفری - احسان ارکانی - روح اله عباس پور - انور حبیب زاده بو کانی - على خضریان - مجید نصیرائی - سیدجواد حسینی کیا - جعفر راستی - سیدمصطفی آقامیر سلیم - محمد باقری - علیرضا عباسی - احمد حسین فلاحی - حسینعلی حاجی دلیگانی - صدیف بدری - سید محمدرضا میر تاج الدینی - حسین حاتمی - محمد صالح جو کار - فریدون حسنوند - علی علی زاده - علی اصغر عنابستانی - محمدرضا احمدی - مهرداد گودرزوند چگینی - موسی احمدی - محمد تقی نقدعلی - مجتبی بخشی پور - ابراهیم عزیزی شیراز - سید علی یزدی خواه - سید نظام الدین موسوی - هاجر چنارانی - جلیل مختار - علی اکبر کریمی - نصراله پژمان فر - بهروز محبی نجم آبادی - روح اله نجابت - حسین حق وردی - اصغر سلیمی - جواد نیک بین - محمد حسین فرهنگی

229675

سازمان آگهی های پرسون