به گزارش سایت خبری پرسون از خراسان جنوبی، رضا جعفریان افزود: ابتدای فعالیت نهضت سوادآموزی در طبس در سال ۱۳۶۰ نرخ باسوادی در این شهرستان ۴۸ درصد بود اما با اقدامات نهضت سوادآموزی به بیش از ۹۸ درصد در سال جاری رسیده است و به زودی جشن باسوادی در این شهرستان برگزار خواهد شد.
وی گفت: این شهرستان براساس آمارگیری که سال ۱۳۹۴ انجام شد، دارای ۱۷۵ مرد بیسواد و ۱۱۲ زن بیسواد بین ۱۰ تا ۴۹ سال بوده که ۱۵۵ نفر در روستا، ۱۲۵ نفر در شهر و هشت نفر جزو عشایر بودهاند.
معاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش طبس بیان کرد: طبس برای پذیرش سوادآموز در سال جاری ۱۰۵ نفر سهمیه دارد که تاکنون ۱۲ نفر شامل ۲ مرد و ۱۰ زن در دوره سوادآموزی که معادل تا سوم ابتدایی است و ۴۰ نفر زن در دوره انتقال که معادل ششم ابتدایی است، ثبتنام کردهاند.
وی با اشاره به اینکه مهلت ثبتنام برای پذیرش سوادآموز از شهریور آغاز شد و تا بهمن ادامه دارد افزود: براساس بخشنامه ابلاغی باید برای سوادآموزان زن از مربی زن و برای سوادآموزان مرد از مربی مرد استفاده شود و دلیل ثبتنام نکردن مردان نیز کمبود مربی مرد است.
بیشتر بخوانید؛
نیاز مدارس روستایی و عشایری خراسان جنوبی به زیرساخت اینترنت
جعفریان گفت: یکی دیگر از مشکلات حوزه سوادآموزی، نبود امکان استفاده سوادآموزان و مربیان از برنامه «شاد» برای آموزش مجازی است، بهطوری که این برنامه فقط برای دانشآموزان قابل دسترسی است.
وی ضمن گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد تاسیس نهضت سوادآموزی یادآور شد: نهضت سوادآموزی در هفتم دی ۱۳۵۸ به دستور امام خمینی (ره) تاسیس شد و از سال ۱۳۶۰ در شهرستان طبس شروع به فعالیت کرد و سال ۱۳۸۱ به زیر مجموعه آموزش و پرورش درآمد.
طبس در ۲۷۰ کیلومتری بیرجند قرار دارد و با سه بخش مرکزی، دستگردان و دیهوک تنها شهرستان دارای فرمانداری ویژه در خراسان جنوبی است.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و بنابر اعلام اداره کل آموزش و پرورش، نرخ جمعیت باسواد استان به بیش از ۹۶ درصد رسیده است.
منبع: ایرنا