به گزارش سایت خبری پرسون از فارس، روح الله بهرامی با بیان اینکه این جامعه با 19 زیست بوم و 27279 خانوار و 147790 نفر جمعیت و 5/12 درصد از عشایر کشور، قطب عشایر کشور بهشمار میروند افزود: میزان نخ تولیدی در جامعه عشایری 998 تن می باشد، که 70 درصد از میزان پشم تولیدی به نخ تبدیل میشود.
وی تصریح کرد: بیش از 57 هزار متر مربع انواع صنایع دستبافت نفیس توسط جامعه عشایری فارس تولید و به بازار عرصه می شود و می توان گفت یکی ازعواملی تاثیرگذار در جذب گردشگر و نقش بارزی در تحولات اقتصادی استان از منظر صنایع دستی است.
بیشتر بخوانید؛
کشف تهستون تاریخی تخت جمشید در منزل شخصی
مدیر کل امور عشایر فارس اظهار داشت: در سال های قبل از پشم گوسفندان استفاده ای نمی شد و در بیابان رها و بعضی موارد آتش می زنند و یا واسطه ها به قیمت ناچیزی از آنها خریداری، که هزینه پشم چینی را هم جبران نمی کرد، در این راستا بر آن شدیم با توجه به صیانت و حفظ فرهنگ ناب عشایری و حمایت از تولیدات صنایع دستی و بهبود درآمد خانواده ها کارگاه های نخ ریسی در سطح استان فارس توسط صندوق های خرد زنان راه اندازی شود.
بهرامی با اشاره به اینکه ساماندهی پشم توسط اتحادیه دامداران متحرک با همکاری شرکت های دانش بنیان در دست اقدام می باشد افزود: مقررگردیده استان فارس و چند استان دیگر به عنوان پایلوت در اجرای این برنامه اقتصادی مهم اقدامات لازم را پیگیری نمایند.
وی بیان داشت: با توجه به اینکه نیمی از جمعیت 150 هزار نفری جامعه عشایری فارس را بانوان تشکیل می دهند و توانمندی و ظرفیتهای خوبی که در آنها وجود دارد تاکنون بیش از 168 مورد دستگاه ریسندگی برقی توسط اعضا صندوق های خرد زنان خریداری و مورد بهره برداری قرار گرفته که به درآمد پایدار منجر شده است .