دکتر روزبه مفیدیان در گفت و گوی اختصاصی با رسانه خبری تحلیلی پرسون؛

نخبگان نقشی اثرگذار در عرصه سیاسی و اجتماعی دارند

عضو ارشد پژوهشکده نانو شمال کشور گفت: نخبگان به دلیل شاخصه هایی که دارند از نقشی اثرگذار در عرصه سیاسی و اجتماعی برخوردارند.

دکتر روزبه مفیدیان عضو ارشد پژوهشکده نانو شمال کشور در گفت و گو با سایت خبری پرسون مطرح کرد: راهبرد و ساختار نظام های مردم سالار در انتخاب اصلح و اتخاذ بهترین تصمیم است و این مطلوب در دکترین تلاش نخبگان و سرآمدان و اندیشمندان یک نظام در تزریق آگاهی و اندیشه به بطن جامعه اسلامی حاصل خواهد شد.

وی افزود: نخبگان به عنوان چشم با بصیرت و پُر نور ملت در امر انتخاب، پیش بینی آینده و تشخیص تصمیم های درست از نادرست در جامعه حضور دارند، و در حقیقت مکلفند ملاک های تصمیم گیری آگاهانه را به جامعه آموزش و آنها را به سلاح آگاهی و توانایی تمیز و تشخیص سِره از ناسره نمایند.

مفیدیان گفت: نقش مخاطره آمیز و ملموس نخبگان در جامعه برپایه جهت دهی اصلی به آرای مردمی، تبلیغ و آموزش فکری و سیاسی مردم می باشد و بدیهی است که تصمیم نهایی در سیستم های مردم سالار به آرای مردمی بر می گردد؛ همچنان که امام خمینی فرمودند میزان رای ملت است اما باید دانست که این تضارب آرا، نتیجة تلاش و عملکرد نخبگان در عرصه آگاهی بخشی جامعه است.

وی ادامه داد: نخبگان از طریق آموزش دادن مردم می توانند بانیان جامعه ای باشند که پایه های اجتماعی آن را انسانهای آگاه تشکیل داده اند که این انسانها در پس هر رای، از منطق و دلیل خاص تبعیت کرده اند. از جمله کارکردها و شاخص های مثبت نظام های مردم سالار و سیستم انتخابات، نظارت از پایین به بالاست. طبیعی است که وقتی پایین جامعه را افرادی تشکیل داده باشند که در اثر آگاهی بخشی از سوی نخبگان به مرز نخبگی رسیده باشند، بهتر و دقیقتر و در سطحی وسیعتر و عمیقتر می توانند نظارت بر اعمال بالا داشته باشند و به ساخت جامعه خود پرداخته باشند.

عضو ارشد پژوهشکده نانو شمال کشور بیان داشت: نخبگان به دلیل شاخصه هایی که دارند از نقشی اثرگذار در عرصه سیاسی و اجتماعی برخوردارند. طی سال های گذشته و با ظهور و بروز رسانه های اجتماعی، جایگاه نخبگان متزلزل شد. بر این اساس به نظر می رسد با توجه به جغرافیای نوین ارتباطی، نخبگان باید بتوانند نقش آفرینی بیشتری در شبکه های اجتماعی داشته باشند و از انزوای اجتماعی در آیند.

مفیدیان بیان کرد: با این حال یکی از بزرگترین آفت هایی که نخبگان ما با آن دست به گریبان است، دور شدن از واقعیت های اجتماعی و غرق شدن در رویکردهای انتزاعی است. در واقع نخبگان خود را طیفی جدا از جامعه می بینند یا این که کمتر وارد ساحت اجتماعی می شوند. این مساله منجر به آن شده که نخبگان در مسیری طی طریق کنند که چندان همخوانی با جامعه ندارد.

عضو ارشد پژوهشکده نانو شمال کشورتاکید کرد: هدف اصلی باید همراهی و مشارکت مردم باشد و باید بپذیریم انتخابات به نوعی عرصه ظهور و حضور نخبگان و صاحبنظران و اندیشمندان جامعه است.

209226

سازمان آگهی های پرسون