به گزارش پرسون به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین، امین پورحمزه جعفربیگلو با بیان اینکه این کانال با تلاش و خودیاری کشاورزان روستای کرکویه احداث شده است، گفت: به منظور اجرای این طرح ابتکاری و خلاقانه، کشاورزان اعتباری بیش از 300 میلیون ریال هزینه کرده اند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه اراضی مذکور از رودخانه حقآبه داشته اما به دلیل عدم وجود کانال امکان کشت آبی وجود نداشته است، ابراز کرد: کانال احداثی به طول بیش از 850 متر امکان انتقال نزدیک به یک متر مکعب آب در ثانیه را دارد.
او با تاکید بر این موضوع که کشت آبی محصولات راهبردی در افزایش بهرهوری خاک و افزایش تولید موثر است، بیان کرد: برای ساخت کانال انتقال آب مذکور 60 متر مکعب بتنریزی، 35 متر مربع دیواره چینی، 6 متر لوله گذاری و حجم قابل توجهای عملیات خاکی انجام شده است.
پور حمزه بر توانمندسازی جوامع محلی و مشارکت آنان در امر توسعه پایدار و ایجاد بستر مناسب برای سهیم شدن در احداث امکانات زیربنایی تاکید و اضافه کرد: این رویه می تواند زمینه بهرهبرداری اصولی از منابع موجود را فراهم و تاب آوری در مقابل بحران را افزایش دهد.
به گفته او؛ اراضی بخش افزر شهرستان قیروکارزین از مستعد ترین اراضی برای کشتهای معمول منطقه هستند که در صورت دسترسی به منابع آبی پایدار امکان کشت و جهش تولید در این بخش را فراهم می کند.
وی با اشاره به احداث بند انحرافی اسلام آباد بر روی رودخانه قرآغاج در این بخش اظهار کرد: متاسفانه تا کنون کانال های مدرن و جدید در این بخش اجرا نشده و تمامی مسیرهای انتقال آب خاکی و از بهرهوری پائین برخوردار است.
رئیس مرکز جهاد کشاورزی افزر با بیان اینکه سال زراعی جدید آغاز شده و کشاورزان در حال آمادهسازی نهاده های تولیدی و ایجاد بستر مناسب برای کشت هستند، ابراز کرد: امیدواریم با رهاسازی آب از سد سلمان فارسی در تاریخ های مناسب زمینه جهش تولید محصولات اساسی همچون دانه روغنی کلزا به دست آید.
او با تاکید بر اینکه قطعات اراضی این بخش اغلب کلان و یکپارچه هستند، گفت: این امر باعث شده است که بزرگ ترین مزرعه کلزای یکپارچه استان فارس به وسعت 106 هکتار و وسیعترین مزرعه کنجد جنوب کشور به مساحتی بالغ بر 55 هکتار در این بخش واقع شود.
قیروکارزین با دو بخش مرکزی و افزر و جمعیت بیش از 70 هزار نفر در 169 کیلومتری جنوب غربی شیراز واقع شده است.