به گزارش سایت خبری پُرسون، حجت الاسلام سید محسن موسوی، استاد دانشگاه مازندران در متن زیر 60 نکته مهم در بهداشت و تغذیه برگرفته از طب روایی را مدون کرده است.
1- مصرف شیر با میوهها و غذاهای دیگر، زیانبار است.
2-خوردن تخم مرغ با ماهی موجب بیماریهای متعدد ریوی، گوارشی و ... میشود.
3- مصرف غذاهای سرد در یک وعده، به بدن آسیب میزند. مثل خوردن گوجه و خیار و پنیر
4- آشامیدن آب همراه یا پس از میوه، تولید سم در بدن میکند.
5- نوشیدن آب به همراه غذا بسیار بسیار نادرست بوده، موجب آسیب به معده، کبد و ... میشود.
6.- آشامیدن آب در حمام و بعد از حمام با معده خالی خطرناک است.
7-خوردن گوشت گاو، بسیار مضر بوده و جز برای درمان برخی بیماریها نهی شده است.
8- خوردن گوشت یا جگر نپخته موجب تولید کرم در معده و روده میشود.
9- زیاد خوردن تخم مرغ آبپز سبب بیماریهای تنفسی به ویژه آسم میشود.
10- خوردن سیب کال و میوههای نارس موجب ضعف حافظه و ... میشود.
11- غیر از نمک طبیعی (نمک دریا ، سنگ نمک ) از هیچ نمک دیگر استفاده نکنید.
12- روغنهای صنعتی به شدت زیانبار بوده و بید فقط از روغن شحم، دنبه، زیتون کنجد و روغن زرد گاوی استفاده کرد.
13- خوردن غذا در حال سیری و ریزهخواریهای نابجا موجب انواع لک و کک و مک در پوست میشود.
14-نوشدن آب بیش از نیاز و بدون تشنگی موجب افزایش رطوبت و در نتیجه چاقی میشود.
15- خوردن سبزی شهی و گشنیز بری خون مضر و خوردن تره مفید است.
16- خوردن سه وعده غذای کامل نادرست است و حذف تدریجی وعده ناهار موجب سلامت بدن است.
17-خوردن پنیر در وعده صبحانه بسیار ضرر داشته / پنیر را در وعده شام با گردو بخورید.
18- آبی که آفتاب بر آن تابیده باشد، ننوشید و برای شستشو استفاده نکنید.
19- خوردن غذای مانده (حتی اگر در یخچال باشد) به شدت ضرر دارد.
20- غذاهای دارای نگه دارنده مثل رب، سس، کنسرو و ... سرطانزاست.
21- یک باره سر کشیدن آب و نوشیدنیها موجب چرب شدن کبد و انواع بیماریهای کبدی میشود.
22- خوردن سرکههای صنعتی مضر بوده و فقط از سرکههای طبیعی و خانگی برای درست کردن ترشی استفاده کنید.
23- آبلیموی کهنه بسیار ضرر داشته، قلب را از بین میبرد. فقط آبلیموی تازه یا آبغوره یا سرکه طبیعی استفاده کنید.
24-کره گیاهی و مارگارین همان پالم است که زیان آن به اثبات رسیده است.
25- انواع چای سیاه و سبز، سودازا بوده، برای اعصاب و استخوان و ... مضر است.
26- قند و شکری که از چغندر به دست میآید سودازا و زیانبار است. از شکر نیشکر استفاده کنید.
27- هر میوه و ترهبار را فقط در فصل آن استفاده کنید چون خدا هر میوهای را مناسب با طبع فصل و بدن آفریده است.
28- در مصرف غذاهایی که به تراریخته بودن آن اطمینان دارید، مثل هویج، سویا، گوجه فرنگی، سویا و ... احتیاط کنید.
29- آب شهری حاوی مقدار زیادی کلر است که گل و ماهی را از بین میبرد. آب را پس از چند ساعت یا جوشیده بنوشید.
30- خوردن روزانه سالاد موجب سردی گوارش و کل بدن، سفیدی مو، ضعف اعصاب و حافظه و افزایش وزن میشود.
31- برای تأمین کلسیم بدن و تقویت استخوان از لبنیات دارای طبع سرد (غیر از کره) استفاده نکنید. سویق سنجد و نعیم بخورید.
32- از نانهای سفید بدون سبوس مصرف نکنید. به نانوا بگویید روی نانتان سبوس بریزد.
33- زیادهروی در مصرف قارچ انواع انسداد در عروق کبدی و قلبی ایجاد میکند.
34- ماست غذایی سنگین، سرد و دیرهضم است. همراه شام و ناهار، ماست نخورید.
35- میوه زودهضم است. قبل ازشام و ناهار میوه بخورید نه بعد از آن که هم بیفایده است هم بیماریزا.
36- خوردن یخ و نوشیدنیهای دارای یخ و بسیار سرد بسیار مضر بوده به ویژه دختران جوان از آن بپرهیزند.
37- مصرف لبنیات با ترشیها باعث سردی معده و فساد غذا، افزایش دفع کلسیم و بیماریهای ناشی از آن میشود.
38- مصرف سرکه یا آبلیمو و ماست باعث لک و پیسی در پوست صورت میشود.
39- خوردن زیاد گوشت گاو و حیوانات وحشی، باعث تحیرعقل، کند ذهنی و فراموشی بسیار میشود.
40- فوت کردن غذا و نوشیدنی داغ، موجب ترکیب دی اکسید کربن با غذا شده و بسیار زیانآور است.
41- رعایت کنید: خوردن فقط هنگام گرسنگی /دست کشیدن از غذا قبل از سیر شدن کامل/ پرهیز از خوردن در حال سیری.
42- در حالت جنابت غذا خوردن (مگر اینکه مزمزه کند) مضر است.
43- مصرف بالا و مداوم تخممرغ سبب ورم طحال میشود و معده را اذیت میکند.
44- مصرف بیرویه غذاهای سرد و تر مانند ماست، دوغ، سالاد، آب خوردن بیش از حد و ... رطوبت معده را افزایش میدهند.
45- از شستشوی سبزیجات با مایع ظرفشویی اجتناب کنید چون داخل بافت سبزیها شده و با آبکشی جدا نمیشود. بجایش با نمک و اندکی سرکه خیسانده و بعد آب بکشید.
46- طعم دهندهها، رنگهای خوراکی، شکر، شربت گلوکز و ژلاتین موادی هستند که در ساخته شدن پاستیل و ژله به کار میروند. ژلاتینی که در ساخت ژله و پاستیلها استفاده میشود از استخوان گاو یا خوک به دست میآید.
47- پختن غذا در ظروف رویی، آلومینیومی، آهنی و ... موجب فساد غذا و انواع بیماری میشود.ظرف سنگی و مسی بهتر است.
48- خوردن هم زمان چند نوع غذا ممنوع بوده، موجب بروز انواع بیماریهای گوارشی میشود.
49- مصرف ماست با اسفناج (بورانی) سبب تشکیل سنگ کلیه و مثانه است.بعلاوه اسفناج مانع جذب کلسیم ماست و ماست باعث دفع آهن اسفناج میشود.
50- مصرف ماست و خیار اوج سردی و ماست و لبو اوج سودازایی است.
51- غذا را تند تند نخورید، لقمه را کوچک برداشته آرام بخورید و به اندازه کافی بجوید.
52- از ریختن غذا و نوشیدنی داغ در ظرفهای پلاستیکی و یکبار مصرف خودداری کنید.
53- خوردن استخوان و نرمه سر استخوان پرندگان مورد نهی واقع شده است.
54- خوردن خربزه و هندوانه ناشتا (با معده خالی) زیان آور است.
55- پرخوری موجب انواع بیماری و خواب ناسالم و آشفته میشود.
56- خوردن اندامهای داخلی بدن حیوانات (جز در موارد خاص) تأیید نمی شود. مثلاً مداومت بر خوردن قلوه موجب بیماریهای مثانه میشود.
57- شام خوردن را ترک نکنید حتی اگر به خوردن چند دانه خرما باشد. ترک شام موجب آسیب جدی به بدن میشود.
58- زیادهروی در خوردن آلو موجب بیماری در مفاصل میشود.
59- دوش آب سرد یا آب تنی با آب سرد پس از خوردن ماهی (و احتمالا غذاهای سرد) موجب سستی بدن و فلج میشود.
60- خوردن گردو در فصل گرما، حرارت درونی را در بدن برمیانگیزد، و محرک زخمهای بدن است.
منبع: تسنیم