به گزارش سایت خبری پرسون، علی بیگدلی نوشت: این جدیت نشان دهنده آن است که دو طرف میخواهند هرچه زودتر برجام احیا شود. اما به طور طبیعی مذاکرات دارای جزئیات فنی و اقتصادی زیادی است و همین مسئله دستیابی به توافق را زمانبر کرده است. عزم ایران و آمریکا درباره دستیابی به یک توافق برای احیای برجام به گونهای است که عراقچی از احتمال تمدید زمان توافق ایران و آژانس که در سوم خرداد به پایان میپذیرد سخن گفته و گروسی، مدیرکل آژانس نیز این احتمال را رد نکرده است. به نظر میرسد، در نهایت برجام احیا خواهد شد، ایران و آمریکا به تعهدات خود که در توافق هستهای سال ۲۰۱۵ برمیگردند.
این همان موضوعی است که ایران از ابتدا بر آن تاکید کرد اما آمریکا به دنبال توافقات در رابطه با مسائل منطقهای، موشکی، حقوقبشر و تروریسم با ایران هم خواهد بود. عاملی که باعث شده مذاکرات وین به درازا بینجامد، این است که آمریکا حاضر نیست تمام تحریمهای ایران را یکجا بردارد و بعد از آن نیز منتظر راستیآزمایی ایران باشد. به نظر میرسد آمریکاییها بخواهند با لغو تحریمهای نفتی و بانکی و همچنین آزادسازی اموال بلوکه شدن ایران، تهران را به گفتوگو درخصوص سایر مسائل ترغیب کنند اما همه تحریمها را یکجا برنمیدارند.
مخالفتهای داخلی با برجام انتخاباتی بود که با کنارهگیری ظریف از ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری ادامه نیافت. ادامه تحریمها علاوه بر آنکه فشارها بر اقتصاد کشور را تداوم میبخشد، موجب کاهش مشارکت مردم در انتخابات میشود. توافق برای احیای برجام میتواند سورپرایز خرداد و زمینهساز افزایش مشارکت در انتخابات شود.
توجه: مطلب مندرج صرفا دیدگاه نویسنده است و رسانه پرسون در قبال آن هیچ موضعی ندارد.
منبع: روزنامه آرمان ملی