قتلِ خلیج فارس در سکوت مسئولان

مدیرعامل اتحادیه تعاونی صیادی استان بوشهر با اشاره به ممنوعیت صید ترال در آب‌های خلیج فارس این استان گفت: صید ترال صدمات جبران ناپذیری به ذخایر و زیستگاه‌های آبزیان وارد می‌کند؛ با متخلفان این روش صید برخورد قاطع می‌شود.

به گزارش سایت خبری پرسون؛ استان بوشهر با خلیج فارس دارای 937 کیلومتر مرز دریایی است که طولانی‌ترین ساحل با این آبراه بین‌المللی در استان بوشهر است و ظرفیت‌های مهمی در عرصه‌های اقتصادی، تولیدی، سرمایه‌گذاری و آبزی‌پروری فراهم کرده است.

صید آبزیان در این منطقه، با شناورهای سنتی و صنعتی با انواع تورهای ماهیگیری انجام می‌شود که یکی از روش‌ها، صید ترال است که این نوع روش صدمات جبران ناپذیری به ذخایر و زیستگاه‌های آبزیان وارد می‌کند.

صبد ترال تنها در زمان آزادسازی صید میگو با ایجاد تدابیر لازم در مدت کوتاهی بین 30 تا 45 روز آزاد می‌شود که مشارکت در این نوع صید نیاز به اخذ مجوز از شیلات استان بوشهر است.

در روش صید ترال، تور ماهیگیری به کف دریا هدایت می‌شود و تمام آبزیان اعم از زیستگاه، نوزاد و ذخایر ماهیان را جمع می‌کند و به دام می‌اندازد و صدمات و خسارت زیادی به زیستگاه آبزیان وارد می‌کند.

صیادان بوشهری نیز بر ممنوعیت روش صید ترال تأکید کردند چرا که آنان معتقد هستند این روش صید، معیشت و اقتصاد آنان را در صید آبزیان به مخاطره انداخته و میزان صید ماهی را به حداقل رسانده است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی صیادی استان بوشهر، با اشاره به اینکه یکی از مخرب‌ترین روش‌های صید آبزیان صید ترال است اظهار داشت: صید ترال به استثنای اعلام قانونی برای صید میگو که به صورت ترال انجام می‌شود در مابقی فصول سال ممنوع است.

محمد کارگر با بیان اینکه این نوع روش صید، سبب نابودی مولدها و زیستگاه‌های آبزیان می‌شود تاکید کرد: صید ترال در آب‌های خلیج فارس استان بوشهر ممنوع است و متخلفان بر اساس قانون مجازات‌های سنگین می‌شوند.

وی با قدردانی از همکاری مدیرکل شیلات استان بوشهر در همراهی با صیادان در ممنوعیت صید ترال، از همکاری منطقه دوم نیروی دریایی سپاه، حفاظت آبزیان شیلات، دستگاه قضایی و دیگر نهادها در این عرصه قدردانی کرد.

فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه هم با تاکید بر برخورد با متخلفان صید ترال در آب‌های خلیج فارس افزود: یکی از ماموریت‌های منطقه دوم نیروی دریایی سپاه، مقابله با صید ترال است و متخلفان دستگیر و تحویل مقامات قضایی می‌شوند.

سردار رمضان زیراهی با بیان اینکه نیروی دریایی سپاه در برخورد با متخلفان صید ترال از هیچ کوششی فروگذاری نمی‌کند خاطرنشان کرد: در نیمه نخست امسال با متوقف کردن شناورهای صید ترال در استان بوشهر بیش از 2 هزار و 700 کیلوگرم آبزیان کشف و از سوی دستگاه قضا با متخلفان برخورد قاطع شد.

صید آبزیان به روش ترال ضمن تخریب زیستگاه‌های آبزیان و وارد شدن خسارت به ذخایر ماهیان، امنیت شغلی صیادان را به خطر می‌اندازد چراکه در میزان صید فعالان این حوزه تاثیر به‌سزایی دارد.

منبع/ تسنیم

208835

سازمان آگهی های پرسون