روز سهشنبه ۱۶ بهمنماه حدادعادل در جلسه منظم شورای ائتلاف اصولگرایان (شانا) درباره وضعیت کشور سخنرانی کرده و رسانههای نزدیک به این جریان آن را بازنشر کردند.
بهنظر میرسد رئیسجمهور آمریکا تلاش خواهد کرد تهران را با اجبار به سمت توافق هستهای جدیدی سوق دهد، اما خطر رویارویی نظامی همچنان بهشدت بر این وضعیت سایه افکنده است.
انتقاد تند روزنامه اصلاحطلب از انتصابات قریبالوقوع وزیر خارجه:
برخی انتصابات عجیب و مورد انتقاد دولت چهاردهم فراوان است؛ انتصابهایی که نسبتی با پزشکیان و دولت او ندارد. آیا رئیسجمهور در انتصاب سفرا با شخصیتهای باتجربهای مانند ظریف مشورتی دارد یا دلواپسان بقای او بر کرسی وزارت خارجه را مشروط به انتصابهای سفارشی کردهاند؟
موضع وزارت خارجه پیرامون مذاکره با امریکا به عنوان مسئول اصلی دیپلماسی در کشور، بر مواضع دیگر افرادی در دولت که در ماههای اخیر بر طبل مذاکره کوبیدند، خط بطلان میکشد.
صحبتهایی که اخیرا از سوی رئیسجمهور جدید آمریکا درباره ایران مطرح شده، نوعی از خوشبینی را در میان برخی از تحلیلگران ایرانی ایجاد کرده که احتمالا ترامپ رفتار عاقلانهتری را در دستورکار قرار خواهد داد و دیگر خبری از راهبردهایی نظیر فشار حداکثری علیه تهران نخواهد بود.
نشست مشترک سران سه قوه، وزرا، رؤسای کمیسیونهای مجلس و معاونین قوهقضائیه تحت عنوان «همدلی برای مردم ایران» دیروز برگزار شد؛ نشستی که از جهاتی ضروری مینمود؛ ولی ظاهراً و بر اساس مطالب منتشرشده از نشست، حاصل چندانی نداشته است.
ایران با حکومت طالبان بر سر حق آبه رودهای فرامرزی که از افغانستان سرچشمه می گیرند و در انتهای مسیر خود شهرهای استانهای هم مرز را مشروب می سازند، اختلاف دارد.
پیش از این هم به خطری که گفتمان دولت را تهدید میکند، اشاره کرده بودیم؛ خطر تبدیل شدن وفاق به ابزاری در دست برخی اصلاحطلبان که تحقق یا عدم تحقق آن را در نسبت با خودشان تعریف میکنند. در ماجرای انتقادات به محمدجواد ظریف هم این اشتباه دوباره در حال تکرار است.
همین چند روز پیش بود که بسیاری از افزایش قیمت زمین و حضور سرمایهگذزان در مکران خبر میدادند. اما حالا خبر رسیده که دبیرخانه شورای توسعه مکران تعطیل شده است.
ناظران با استناد به تحولات خاورمیانه بر این باورند که فعل و انفعالهای بازیگران منطقه چون ایران و عربستان، ایدههای غرب را روی کاغذ نگاه داشت و مانع از اجرای مفاد پروژههایی چون کریدور خاورمیانهای و عادی سازی شد. در شرایط کنونی نیز به واسطه رویاروییهای یکساله، کشورها عربی این فرصت را دارند تا به جای جلوگیری از هرگونه رویارویی، مدریت بحران را عهدهدار شده و بدین طریق غرب را با خود همصدا کنند.
این تحلیلها نشان میدهد که انقلاب اسلامی همچنان بهعنوان یکی از تحولات بزرگ جهان در ذهن تحلیلگران و سیاستمداران باقی مانده و تأثیرات آن همچنان مورد بررسی و تحلیل قرار میگیرد.
عصر ایران با انتقاد از وزیر خارجه نوشت: مقامات ایران باید برای مواجهه با ترامپ از علم روانشناسی بهره بگیرند، اما متاسفانه به نظر می رسد نه تنها چنین دیدگاهی در بین برخی مقامات ایران وجود ندارد، بلکه دقیقا صحبت هایی می شود که به تحریک طرف مقابل کمک می کند.
مجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهور و عضو جامعه روحانیون مبارز در گفتوگوی ویژه خبری شامگاه ۱۲ بهمن حضور یافت و از شخص محمدجواد ظریف و نیز حضور او در دولت، به رغم غیرقانونی بودن انتصابش دفاع کرد.
روزنامه اصلاح طلب به اتهام زنی ها علیه ظریف واکنش نشان داده و به کنایه نوشته است: ظریف اگر به عنوان عامل ساواک! به آمریکا رفته، پس باید ردی از او میان اسناد سازمان امنیت سابق وجود داشته باشد. منبعی که با پشتیبانی ساواک عازم آمریکا شده، باید فعالیتی کرده باشد. مثلاً گزارشی داده باشد.
در یک ماه گذشته، بارها و بارها شاهد بودهایم که نمایندگان مجلس، بدون رعایت حداقل آداب گفتوگو، از الفاظی مانند «غلط میکند»، «بیجا کرده» و دیگر عبارات توهینآمیز استفاده کردهاند. این ادبیات نهتنها شأن مجلس را زیر سوال میبرد، بلکه بهطور مستقیم کنترل و اقتدار مدیریتی ریاست مجلس در مواجهه با رفتارهای نمایندگان را زیر سوال میبرد.
گر کسی از فراز آسمان به ایران امروز نگاه کند، دچار تعجب خواهد شد که یک ملتی با وجود منابع فراوان و نیروی انسانی توانمند و امکانات وسیع، چرا و چگونه اجازه میدهند که یک گروه اندک چنین بلایی بر سر وحدت و وفاق ملی بیاورند؟
برخی اطرافیان و نزدیکان دولت در دیدارهای خصوصی و دورهمیها میگویند «ما داریم با ترامپ مذاکره میکنیم و شروع شده!» برخی فعالان سیاسی نیز میگویند ترامپ از آن ۱۲ شرط توافق عقب نشسته و در اظهارنظرها ملایم شده است.
بحث پرتکرار این روزها در محافل و مطبوعات داخلی وفضای رسانههای خارجی آثار انتخابات آمریکا ورئیس جمهور شدن ترامپ وتحلیل اقدامات پرحاشیه واعجاب برانگیز او وبه تبع آن موضوع مذاکره ایران و آمریکاست.
در این هفته جدالهای لفظی فراوانی در داخل کشور داشتیم. عمده جدالها بر سر مذاکره با آمریکا و حل مشکلات فیمابین دو کشور است که موضوع جدیدی نیست ولی این روزها به موضوع بسیار داغی تبدیل شده است.