به نظر اکثر کارشناسان، در بهترین شرایط برای توافق بین ایران وآمریکا قرار داریم. تردید نکنیم کسی جز ترامپ نمیتواند تصمیم به توافق گرفته و آن را اجرا کند. او هم جسارت و توانایی این کار و هم ابزارهای قانونی این مهم را در دست دارد.
برخی معتقدند گزینه اصلی دولت پزشکیان برای معرفی به مجلس بهعنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد «مدنیزاده» است. گزینهای که هنوز نیامده تندروهای بهارستان و همانهایی که همتی را کنار زدند علیه او شمشیر را از رو بستهاند.
سر برآوردن انواع فسادها در بدنه دستگاههای دولتی به معنای اعم و عاجز بودن دولتها از مقابله با عوامل فساد و رانت و ویژهخواری چیزی نیست که قابل انکار باشد.
روزنامه اصلاح طلب درباره انفجار بندر شهید رجایی نوشت:دستورات ویژه رسیدگی خوب است؛ ولی بدون شفافیت اطلاعرسانی ممکن نیست که مردم را با وعدههایی در آینده نامعلوم راضی کرد؛ وعدههایی که زمان تحقق آنها یا خیلی دیر میرسد یا اصلاً نمیرسد.
کیهان نوشت: برخلاف برخی تحلیلهای سادهاندیشانه که تلاش میکنند رفتار ترامپ و نتانیاهو را جدا از یکدیگر تحلیل کنند، حقیقت این است که این دو نهتنها متحدانی ناگسستنیاند، بلکه حسابشان یکی است و هر دو با هماهنگی کامل در حال پیشبرد یک نقشهاند.
با وجود جایگاه استراتژیک، سهم بندر شهید رجایی در واردات کالاهای اساسی تنها حدود ۸ درصد است و عمده بار این کالاها به صورت فلهای از بندر امام خمینی با سهم بیشاز ۵۸ درصدی وارد میشود.
فصل جدید مذاکرات هستهای، به محملی برای ظهور تغییراتی در رفتار استکباری آمریکا تبدیل شده است. در ظاهر تحولات اینگونه وانمود میشود که هیات آمریکایی در حال دورزدن اسرائیل است،
رویترز و آسوشیتدپرس و نیویورک تایمز دیروز ادعا کردند انفجاردر بندر شهیدرجایی، ناشی از دپوی سوخت جامدی بوده که ایران از چین برای تولید موشک وارد کرده است! همینها در ادامه گفتند نباید در تله تنش با آمریکا و اسرائیل افتاد! و ضمناً ماجرا را با انفجار چند سال قبل در بیروت شبیهسازی کردند تا به اسرائیل فرتوت، اعتبار و اقتدار ببخشند.
ترامپ ۴ فوریه یعنی ۱۶بهمن۱۴۰۳ش متنی مکتوب در قالب فکتشیت در سایت کاخ سفید درباره نحوه مواجههاش با ایران منتشر کرد. مهمتر از تیتر این فکت شیت متن درون آن بود که برنامه ترامپ را در پنج عرصه تعریف کرده بود و آنچه جلب توجه میکرد مقابله با سیستم تسلیحاتی متعارف و غیرمتعارف ایران، مقابله با سلاح هستهای و خنثیسازی نفوذ منطقهای ایران بود.
امسال با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده و دولت اعلام کرده است که سیاستها و برنامههای خود را در این راستا قرار داده و در مسیر تحقق آن گام برمیدارد.
عملکرد رسانه ملی در هفتههای اخیر که شاهد تحول قابل ملاحظهای در سیاست خارجی و تعاملات منطقهای هستیم، افکار عمومی را نگران کرده و اعتراضات زیادی را برانگیخته است. مدیران رسانه ملی وانمود میکنند این عملکرد، سهوی است ولی بسیاری از صاحبنظران میگویند تکرار بیش از حد این قبیل تخلفات آنهم از شبکههای مختلف نشان میدهد این عملکرد نمیتواند سهوی باشد.
شبکه خبری سی ان ان در پی سومین دور مذکرات ایران و آمریکا با میانجیگری عمان در تحلیلی گفت: ایالات متحده آمریکا و ایران روز شنبه پس از اتمام سومین دور از مذاکرات درباره برنامه هستهای ایران در عمان، تصویری مثبت اما محتاطانه از این گفتگوها ارائه دادند.
به نظر میرسد که قرینههایی وجود دارد که ایالات متحده گرچه در این مرحله مخالف حمله نظامی به تاسیسات هستهای ایران است؛ ولی شاید مخالفتی هم با عملیات غیرنظامی از سوی اسرائیل نکرده است.
در حالی که سومین دور مذاکرات از امروز آغاز شده، نشانههای روشنی از تداوم همان الگوی دیرین آمریکاییها یعنی «دیپلماسی با دست چماق» به چشم میخورد؛ الگویی که همزمان با گفتوگو، مسیر فشار و تحریم را نیز با شدت ادامه میدهد و هدفی جز تضعیف مواضع ایران در میز مذاکره ندارد.
رئیسجمهور در واکنش به گزارش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره تلاش مجدد برای تأسیس مجتمع پتروشیمی در منطقه میانکاله، در جلسه هیئت دولت، بلافاصله در گفتوگوی تلفنی با استاندار مازندران، ضمن دستور توقف هرگونه عملیات در این زمینه، بر ضرورت برخورد و محاکمه خاطیان تأکید کرد.
فعالان رسانه از سفر وزیر فرهنگ در ایام مذاکرات می گویند:
همزمان با مذاکرات حساس با امریکا، وزیر ارشاد به هنگکنگ رفت تا در یک اجلاس فرهنگی آسیایی شرکت کند؛ یک اقدام درست در زمان درست. ایران به شرق و همگرایی آسیایی باور دارد و این مسیر جایگزین یا ابزار فشار نیست؛ خودش یک راه است.»
یک مقام انتظامی میگوید: قرار نیست گشت پلیس به مدارس وارد شود و تنها یک افسر متخصص برای ارائه آموزش و آن هم در جلسات خاص به مدرسه برود. مگر پلیس بیکار است که بخواهد در مدارس مستقر شود و به این مراکز ورود کند؛ اصلا ورود پلیس به مدارس یک اقدام غیرقانونی است و پلیس به هیچ عنوان نمیتواند چنین کاری را انجام بدهد، مگر در یک شرایط استثنایی که جرم و جنایتی در داخل محیط مدرسه رخ داده باشد.
دیگر نمیتوان به معجزه مذاکرات چشم دوخت؛ اقتصاد ایران نیازمند یک جراحی اساسی است. جراحیای که با تکیه بر دانش، تجربه و اراده متخصصان داخلی انجام خواهد شد.