اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در پیامی در رسانه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشال اعلام کرد که استیو ویتکاف فرستاده ویژه وی به زودی برای دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به مسکو سفر خواهد کرد.
ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین در اظهاراتی اعلام کرد که کی‌یف آماده است بر اساس چارچوب پیشنهادی طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای برقراری صلح در اوکراین، گام‌های بعدی را بردارد.
یک مقام وزارت جنگ آمریکا با بیان اینکه این نهاد آماده اجرای هرگونه دستورالعملی علیه ونزوئلاست، تاکید کرد که ترامپ برای گفت‌وگو با رئیس‌جمهور ونزوئلا اعلام آمادگی کرده است.
رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که طرح صلح اولیه ۲۸ ماده‌ای که توسط ایالات متحده تهیه شده بود، با دریافت بازخوردهای دو طرف اصلاح شده و اکنون تنها چند اختلاف جزئی باقی مانده است. ترامپ همچنین دستور داده فرستاده ویژه‌اش، استیو ویتکاف، با ولادیمیر پوتین در مسکو دیدار کند. در همین حال، رئیس جمهور اوکراین اعلام کرده که آماده است پنجشنبه هفته جاری با ترامپ دیدار کرده و جزئیات نهایی توافق صلح، از جمله مسائل مربوط به قلمرو، را بررسی کند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، در تازه‌ترین اظهارات خود اعلام کرد که کشورش به دستیابی به توافق در اوکراین نزدیک است، اما پایان دادن به جنگ آسان نیست. این سخنان در حالی بیان شد که او پیش از انتخابات وعده داده بود ظرف چند روز درگیری‌ها در اوکراین خاتمه خواهد یافت، وعده‌ای که تاکنون محقق نشده است.
سخنگوی کاخ سفید مدعی شد که ایالات متحده طی هفته گذشته پیشرفت چشمگیری در جهت دستیابی به توافق صلح بین اوکراین و روسیه داشته است، هرچند برخی جزئیات حساس هنوز نیازمند مذاکرات بیشتر است.
انجمن بین‌المللی ترابری هوایی- یاتا (IATA) اعلام کرد، اداره هوانوردی ونزوئلا به شرکت‌های هواپیمایی گفته که باید ظرف ۴۸ ساعت پروازها به این کشور آمریکای لاتین را دوباره برقرار کنند، در غیر اینصورت مجوز ورود آنها به این کشور لغو خواهد شد.
دونالد ترامپ با انتقاد شدید از اوکراین، گفت کی‌یف قدردان کمک‌های آمریکا نیست و جنگ را نتیجه ناکارآمدی مسئولان در هر دو پایتخت دانست. زلنسکی در پاسخ، تأکید کرد فقط روسیه مسئول آغاز و ادامه جنگ وحشتناک است.
آمریکا قصد دارد طرح صلح اوکراین را بدون حضور مقامات اروپایی نهایی کند؛ مسئله‌ای که نگرانی جدی اروپا را برانگیخته است. اختلافات کلیدی بر سر امتیاز ارضی اوکراین، عضویت ناتو و محدودیت‌های ارتش کی‌یف است.
وزیر امور خارجه آمریکا، مارکو روبیو، اعلام کرد مذاکرات ژنو درباره صلح اوکراین پیشرفت خوبی داشته و جلسه جاری را پربارترین و معنادارترین جلسه تاکنون توصیف کرد. مقام‌های اوکراینی نیز از تعامل سازنده با آمریکا و حرکت به سمت صلحی عادلانه و پایدار خبر دادند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد کشورش تا حد امکان بر همکاری سازنده با طرح پیشنهادی آمریکا برای پایان جنگ تمرکز دارد. این سخنان در حالی مطرح شد که مقام‌های آمریکایی، اوکراینی و اروپایی در ژنو درباره طرح ۲۸ بندی آمریکا گفت‌وگو کردند؛ طرحی که برخی آن را واگذاری امتیازات گسترده به روسیه می‌دانند. هم‌زمان یک مقام آمریکایی تأکید کرده تا زمانی که زلنسکی و ترامپ دیدار نکنند، توافقی نهایی نخواهد شد.
سازمان آگهی های پُرسون