اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

روزنامه گاردین گزارش داده است که امارات متحده عربی، علی‌رغم مشارکت در درگیری‌ها و بی‌ثبات‌سازی منطقه، به ویژه در سودان، تاکنون از پیگرد بین‌المللی در امان مانده است. با این حال، تحقیقات جدید در انگلیس و آمریکا، فشارها بر این کشور را افزایش داده است.
نماینده انگلیس در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل با اشاره به چالش‌های محدودیت تردد در تنگه هرمز، تاکید کرد که این بحران امنیت غذایی و انرژی در جهان را به خطر انداخته و بر ثبات اقتصادی و توسعه جهان تاثیر گذاشته است.
با گذشت ۲ ماه از ارائه طرح بیمه‌ای ۴۰ میلیارد دلاری دولت آمریکا به کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز، کارگزاران بیمه می‌گویند این طرح که مشروط به اسکورت نیروی دریایی آمریکاست، با توجه به تنش‌ها در این آبراه بین‌المللی هیچ گونه پوشش بیمه‌ای ارائه نکرده است.

تحلیلگر ارشد رسانه آمریکایی در مطلبی هشدار داده است که سلامت روانی دونالد ترامپ در حال فروپاشی است و این وضعیت می‌تواند تبعات خطرناکی داشته باشد. گروهی از پزشکان ارشد نیز در بیانیه‌ای به کنگره آمریکا اعلام کرده‌اند که تنها راه‌حل موجود برای این معضل، کناره‌گیری ترامپ از قدرت است.
کاخ کرملین در بیانیه‌ای با اعلام زمان سفر آتی «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه به چین جزئیاتی از محورهای مذاکراتی رهبران این دو کشور ارائه داد.
نماینده چین در سازمان ملل با انتقاد از پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا و بحرین درباره تنگه هرمز در شورای امنیت، اعلام کرد زمان و محتوای این قطعنامه درست نیست و تصویب آن کمکی به حل بحران نخواهد کرد؛ موضعی که نشانه احتمال وتوی این قطعنامه از سوی چین تلقی می‌شود.
دونالد ترامپ در اظهاراتی بیان کرد که رئیس‌جمهور چین تمایل به مذاکره در مورد ایران دارد و اعلام آمادگی کرده است که در صورت لزوم، برای کمک به توافق در این زمینه اقدام کند.
وزیر خزانه‌داری آمریکا با اشاره به موضع دونالد ترامپ گفت او حساسیت‌های مربوط به تایوان را به‌خوبی می‌فهمد و به‌زودی درباره آن صحبت خواهد کرد.
رئیس‌جمهور ایتالیا در گفت‌وگوی تلفنی با همتای اسرائیلی خود، خواستار پایان دادن به مناقشات ادامه‌دار در خاورمیانه شد و حملات به نیروهای یونیفل را نیز محکوم کرد.
رئیس‌جمهور پیشین آمریکا با دفاع از توافق هسته‌ای ایران تأکید کرد که واشنگتن در دوره او توانسته بخش عمده‌ای از اورانیوم غنی‌شده ایران را کاهش دهد، بدون آنکه وارد جنگ گسترده یا ایجاد بحران در تنگه هرمز شود.
دونالد ترامپ امروز (چهارشنبه) برای دیدار با رهبر چین، در دوران حساسی که جهان نگران جنگ، تجارت و هوش مصنوعی است، وارد پکن شد.
سازمان آگهی های پُرسون