اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

اخیراً جمله‌ای از رهبر روسیه، هم‌رسانی شده است که می‌گوید دوران استیلای آمریکا گذشته است و اینجور نیست که او رهبر دنیا باشد چرا که امروز، روسیه و چین و ایران هم هستند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در تازه ترین اظهار نظر خود درباره ایران با تکرار ادعاها و تهدیدات خود مدعی شد که واشنگتن منتظر پاسخ ایران درباره پیشنهاد ایالات متحده در خصوص پیش نویس توافق است.
وزیر امور خارجه فرانسه در اظهاراتی مداخله‌جویانه تأکید کرد که تنگه هرمز نباید مسدود شود و تحت عوارض قرار گیرد. این بیانیه نشان‌دهنده نگرانی پاریس از تأثیرات امنیتی و اقتصادی بسته ماندن این گذرگاه حیاتی است.
نشریه معتبر فارین افیرز در تحلیلی جدید تأکید کرد که تهران توانایی خود را برای بستن تنگه هرمز حتی در برابر یک ابرقدرت نظامی اثبات کرده است. این نشریه هشدار داد که واشنگتن نباید در این زمینه دچار توهم شود.
مخفف‌های جدید «TACO» و «NACHO» که توسط تحلیلگران بازار برای دونالد ترامپ ساخته شده‌اند، بازتاب‌دهنده نگاه پessimistic (بدبینانه) وال‌استریت به توانایی آمریکا در باز کردن تنگه هرمز است.
معاون شورای امنیت روسیه با هشدار درباره خطر دستیابی آلمان به تسلیحات هسته‌ای، اعلام کرد که مسکو در صورت وقوع این اتفاق، اقدامات واکنشی مناسبی را در پیش خواهد گرفت. او هم‌زمان سیاست‌های آمریکا را به شدت نقد کرد.
گزارش‌ها حاکی از خروج ۳۰ هزار شهروند بریتانیایی از امارات و انتقال دارایی‌هایشان به مقاصدی مانند سنگاپور و سوئیس است. این رویداد می‌تواند نمادی از تغییر در جذابیت امارات به عنوان یک پناهگاه مالی و امنیتی برای سرمایه‌گذاران خارجی باشد.
جدیدترین آمارها نشان می‌دهد هزینه سوخت جت ایرلاین‌های آمریکا و اروپا به دلیل اختلال در عرضه، میلیاردها دلار افزایش یافته است. این افزایش هزینه در نتیجه تنش‌های اخیر در منطقه و تأثیر آن بر عرضه سوخت رخ داده است.
واشنگتن در استراتژی ملی تازه خود، اروپا را «مرکز تهدیدات» توصیف کرده و با اشاره به سوءاستفاده از مرزهای باز، کارتل‌های تبهکار و افراط‌گرایان چپ‌گرا را از مهم‌ترین مخاطرات امنیتی دانسته است؛ سندی که همچنین بر لزوم مسئولیت‌پذیری بیشتر متحدان ناتو تأکید می‌کند.
عضو دموکرات کنگره آمریکا با انتقاد شدید از تجاوز آمریکایی- صهیونیستی علیه ایران اعلام کرد: ترامپ و نتانیاهو باید جنگ علیه ایران را متوقف کنند، این جنگ فاجعه بار بود.
نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد که ۸۰ درصد از مردم انگلستان نگرانند هرگونه جنگ علیه ایران باعث افزایش قیمت مواد غذایی شود. خرده‌فروشان نیز معتقدند دولت زمان کافی برای مدیریت این هزینه‌ها را ندارد.
روزنامه فایننشال تایمز با اشاره به طرح‌های «دونالد ترامپ» از جمله ایجاد طاق نصرت در واشنگتن و ساخت سالن رقص در کاخ سفید، او را فردی توصیف می‌کند که به شکوه سلطنت علاقه دارد و آرزوی حکومتی خودکامه را در سر می‌پروراند.
کریل دیمیتریف، رئیس صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه، نسبت به گسترش تبعات اختلال در تنگه هرمز هشدار داد و معتقد است بحران فعلی در صنعت هواپیمایی و افزایش قیمت سوخت، نشانه‌ای از تنش‌های خطرناک‌تر در سایر بخش‌های جهان است.
رسانه‌های صهیونیستی به عقب نشینی دونالد ترامپ از طرح «آزادسازی کشتی ها در تنگه هرمز» واکنش نشان داده و این تصمیم را به علت شکست در عملیات نظامی برای باز کردن تنگه دانستند.
سازمان آگهی های پُرسون