اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله لبنان، در روز شهید و در سخنانی با شعار «وقتی شهید شویم، پیروز می‌شویم» اعلام کرد این روز در لبنان عمومی خواهد بود و مردم در ۱۱ نقطه از جمله بیروت، بعلبک و نبطیه گرد هم خواهند آمد. او بر استمرار سلاح مقاومت، حمایت از فلسطین، و عدم تسلیم در برابر فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی تأکید کرد و گفت توافق اکتبر برای استقرار ارتش لبنان در جنوب لیتانی «برای مقاومت قابل قبول» است.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه اعلام کرد: در صورت مطرح شدن پیشنهاد واشنگتن برای ازسرگیری گفت‌وگوهای سطح بالا، مسکو آماده بررسی برگزاری نشست میان ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ است. او همچنین هشدار داد در صورت انجام هرگونه آزمایش هسته‌ای از سوی آمریکا، روسیه نیز اقدام مشابهی انجام خواهد داد.
«ایلان ماسک»، مدیرعامل تسلا، از حمایت مایکروسافت از OpenAI نقد تندی کرد. واکنش او پس از آن صورت گرفت که «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، گفت هوش مصنوعی جایگزین نرم‌افزارهای سنتی آفیس خواهد شد. ماسک این اقدام مایکروسافت را «خودتخریبی جنون‌آمیز» خواند.
تیم حقوقی رئیس جمهور آمریکا با ارسال نامه‌ای به شبکه BBC اعلام کرد در صورتی که این تلویزیون یکی از برنامه‌های خود مربوط به ترامپ را حذف نکند، از این شبکه شکایت خواهد کرد.
الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس می گوید به ایالات متحده هشدار داده که کشورش سلاح‌های هسته‌ای دارد، اما محل آنها را فاش نکرده است.
مارک روته، دبیرکل ناتو، روز دوشنبه در پیام ویدئویی خود به شرکت‌کنندگان مجمع گفت‌وگوی ناتو در برلین هشدار داد که روسیه با همکاری متحدانش از جمله ایران، چین و کره شمالی در تلاش است نظم جهانی را تغییر دهد و تاکید کرد که ائتلاف ناتو موظف است مانع این اقدام شود.
روسیه به‌گفته سفیر خود در دهلی‌نو آماده است مجوز و انتقال فناوری برای تولید جنگنده نسل پنجم سوخو-۵۷ را به هند پیشنهاد دهد؛ پیشنهادی که شامل فناوری‌های حساس مانند پنهان‌کاری و موتورهای پیشرفته است و می‌تواند روند ساخت هواپیمای نسل پنجم هند (AMCA) را تسریع کند.
تحولات مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران و مذاکرات پیرامون آن ازجمله مهم‌ترین رخدادهای سیاسی ایران در دو دهه گذشته به شمار می‌آید؛ رخدادهایی که نه تنها بر معادلات امنیتی خاورمیانه اثرگذار بوده، بلکه به صحنه‌ای برای سنجش کارآمدی دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در نظام بین‌الملل تبدیل شده است.
وزیر امور خارجه فرانسه با انتقاد از عملیات نظامی اخیر آمریکا علیه قایق‌های مظنون به قاچاق مواد مخدر در دریای کارائیب و شرق اقیانوس آرام، این اقدام را مغایر با قوانین بین‌المللی دریایی دانست و خواستار خویشتنداری واشنگتن شد.
زونگ پی‌وو، سفیر چین در ایران، در بازدید از آستارا تأکید کرد که همکاری‌های اقتصادی و تجاری تهران و پکن در برابر تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا تضعیف نخواهد شد و آستارا را نقطه‌ای استراتژیک برای توسعه تجارت و گردشگری دو کشور معرفی کرد.
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، اعلام کرد که در مذاکرات مستقیم با دونالد ترامپ درباره جنگنده‌های اف-۳۵ به نتیجه مثبتی رسیده‌اند و امیدوار است وعده‌های داده شده عملی شود. وی افزود که دستیابی به اف-۳۵ و همچنین مذاکرات برای یوروفایترهای اروپایی و خلیج فارس، قابلیت‌های فناوری و عملیاتی ترکیه را در منطقه تقویت خواهد کرد.
شان دافی، وزیر حمل و نقل آمریکا، هشدار داد که اگر تعطیلی دولت فدرال ادامه یابد، پروازهای داخلی تا پایان هفته جاری تا ۱۰ درصد کاهش خواهند یافت. این اقدام برای جلوگیری از خطرات احتمالی و حفاظت از مسافران اتخاذ شده و با کمبود کارکنان کنترل ترافیک هوایی همراه شده است.
رئیس‌جمهوری آمریکا مدعی شد که دموکرات‌های کنگره زیر فشار بازگشایی دولت و از بیم دور زدن قانون اطاله بررسی، «مثل سگ پا پس کشیده‌اند.»
سازمان آگهی های پُرسون