خاورمیانه

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی منطقه خاورمیانه را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

کاخ الیزه اعلام کرد امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، روز دوشنبه به مصر سفر خواهد کرد تا مراحل بعدی اجرای توافق صلح در غزه را با شرکای منطقه‌ای بررسی کند. پاریس در این سفر حمایت خود از راه‌حل سیاسی دو دولتی و تأمین ثبات بلندمدت در خاورمیانه را تأکید خواهد کرد.
یک مقام ارشد جنبش حماس اعلام کرد که خلع سلاح این گروه به عنوان بخشی از توافق آتش‌بس با رژیم صهیونیستی طبق طرح صلح دونالد ترامپ، موضوعی مورد بحث نیست و قابل مذاکره نیست. آتش‌بس میان طرفین از روز جمعه آغاز شده و مرحله دوم طرح ترامپ شامل خلع سلاح حماس پیش‌بینی شده بود.
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، با استقبال از توافق آتش‌بس در غزه، از رژیم صهیونیستی خواست به سیاست‌های تهاجمی خود در منطقه پایان دهد و بر تعهدات امضا‌شده پایبند بماند. او تأکید کرد که راه‌حل دو دولتی، کلید برقراری صلح و ثبات پایدار در خاورمیانه است.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد که شمار شهدای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۶۷ هزار و ۶۸۲ نفر رسیده است.
دولت ترکیه اعلام کرد که وزارت‌خارجه، وزارت دفاع و سازمان اطلاعات ملی این کشور در حال بررسی جزئیات احتمال اعزام نیروهای نظامی این کشور به نوار غزه هستند و پس از نهایی‌شدن طرح، پیشنهاد مربوطه برای بررسی به پارلمان ارائه خواهد شد.
وزیر دفاع پاکستان با هشدار نسبت به ادامه حملات مرزی از سوی گروه‌های مستقر در افغانستان اعلام کرد اسلام‌آباد در صورت تکرار این حملات «حق دارد برای دفاع از خون شهروندانش وارد خاک افغانستان شود».
رئیس شورای اجرایی حزب‌الله با بیان اینکه دولت لبنان به بهانه محافظت از حاکمیت خود، درحال خدمت به خواسته‌های آمریکایی‌ها و صهیونیست‌هاست، تاکید کرد هرکس روی ضعف مقاومت حساب کند، در توهم است و هرگز نمی‌گذاریم لبنان تبدیل به جولانگاه اشغالگران شود.
پوتین رئیس‌جمهور روسیه در نطقی (بعد از توافق پایان جنگ در غزه و شاید مرتبط با آن) گفته است «این پیام را از رهبران اسرائیل دریافت کرده‌ایم تا به دوستان ایرانی‌مان منتقل کنیم که تل‌آویو به دنبال درگیری نیست.»
محمد علی وکیلی نوشت:

غزه، مرز باریکی میان آتش و آشتی!

غزه، نقطه‌ای کوچک اما تعیین‌کننده در خاورمیانه، این‌بار صلحی موقت را تجربه می‌کند؛ توافقی که می‌تواند پایان نبرد مسلحانه نباشد، بلکه آغاز فصل تازه‌ای از واقع‌گرایی و مقاومت هوشمند در منطقه باشد. ایران، اسرائیل، کشورهای عربی و جهان غرب، هر یک در تلاش‌اند جایگاه خود را در معادله جدید بازتعریف کنند و خاورمیانه در آستانه نظم تازه‌ای قرار دارد که دیگر تنها با سلاح و نیروهای نظامی سنجیده نمی‌شود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بدون اشاره به پیشینه رژیم صهیونیستی در عدم اجرای تعهداتش، گفت: این توافق یک دستاورد دیپلماتیک بزرگ و فرصتی برای پایان دادن به یک جنگ ویرانگر است.
سازمان آگهی های پُرسون