خاورمیانه

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی منطقه خاورمیانه را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

بنظر می‌رسد تغییر نظام سیاسی در سوریه جدا از تمام چالش‌های امنیتی و سیاسی، ابعاد اقتصادی گسترده‌ای هم دارد که همسویی با سیاست‌های اقتصادی غربگرایان در سال‌های گذشته این مسئله را تشدید کرده است.
از اولین ساعات بعد از سقوط بشار اسد، عده‌ای از تحلیل‌گران خارجی درصدد برآمدند به این سؤال پاسخ بدهند که آینده سوریه چه خواهد شد؟ این، سؤال خوبی است ولی مهم‌تر از آینده سوریه، آینده منطقه بعد از حوادث سریع و کم‌سابقه یکسال اخیر است.
سوریه کشوری در حاشیه منطقه نیست، بلکه در قلب آن قرار دارد. چنین تحول تاریخی در چنین کشوری، هم کشورهای مهم منطقه و محیط عربی اطراف آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد و هم سیستم‌های ژئوپلیتیک غیرعربی هم‌جوار را متحول می‌کند و بر جهاتی از روندهای جهانی نیز تأثیر خواهد داشت.
رئیس جمهور ترکیه بار دیگر زبان به انتقاد از دولت سابق سوریه گشود و از اینکه حاضر نشد با وی گفتگو کند، انتقاد کرد، ولی همچنین مدعی شد که ترکیه به خاک هیچ کشوری طمع ندارد.
رئیس‌جمهور ترکیه مدعی شد که هم‌اکنون در جهان تنها دو رهبر واقعی در جهان حضور دارد، یکی خودش و دیگری رئیس‌جمهور روسیه، البته برای صدراعظم آلمان هم احترام قائل است.
در دوران اوج جنگ داخلی سوریه، کشورهای عرب سنی از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی، روابط خود را با رژیم اسد که متحد اصلی ایران بود، قطع کردند و با هدف منزوی کردن او، از گروه‌های مخالف حمایت کردند.
مگر ممکن است دولتی نخواهد و ارتش بنای مقاومت نداشته باشد و یک کشور دیگر ورود مستقیم کند؟ این حتما عبور از محکمات مردم‌سالارانه جمهوری اسلامی است.
هنوز ۲ ساعت از آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان نگذشته بود که نزدیک به بیست هزار تروریست از مرزهای شمالی سوریه که تحت کنترل دولت ترکیه است و آمریکا بیش از ۲۰ پایگاه نظامی در آن منطقه دارد، به درون خاک سوریه سرازیر شده و با انواع تسلیحات مدرن -عمدتاً ساخت آمریکا و اسرائیل- دست به شورش، قتل عام و تخریب منازل و زیر ساخت‌ها زدند.
بی‌انصافی است که خدمات اسد پدر و اسد پسر را به کشور و مردم ایران و انقلاب اسلامی نادیده بگیریم و به‌استناد برخی بداخلاقی‌های اخیر بشار، چشم بر همه خدمات این دو به خودمان در ۴۵ سال اخیر ببندیم و نامردی کنیم.
سازمان آگهی های پُرسون