خاورمیانه

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی منطقه خاورمیانه را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

بحرین با استقبال از مذاکرات بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا ابراز امیدواری کرد که این مذاکرات به تحکیم امنیت، ثبات و صلح در سطح منطقه ای و بین المللی کمک کند.
هنوز مشخص نیست امریکا دقیقا چه پیشنهادهایی را روی میز مذاکره خواهد گذاشت. چنانچه خواسته امریکا کنار گذاشتن کامل قابلیت غنی‌سازی اورانیوم از سوی ایران باشد، تهران این شرط را نخواهد پذیرفت و مذاکرات به شکست خواهد انجامید.
وزارت امور خارجه مصر اعلام کرد: امید است مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و آمریکا آغازگر مرحله جدیدی باشد که به آرامش و کاهش تنش در منطقه به طور کلی و نوار غزه به طور خاص کمک کند.
رسانه امواج در گزارشی اختصاصی به نقل از یک مقام بلندپایه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که در پیش‌نویس ارائه شده از سوی استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ در مذاکره با ایران، اشاره‌ای به «برچیدن» برنامه هسته‌ای ایران و تهدید مستقیم نظامی نشده است.
الاخبار نوشت: فضای خوش‌بینی محتاطانه‌ای در محافل سیاسی و امنیتی اسرائیل نسبت به احتمال پیشرفت در مذاکرات مربوط به توافق تبادل اسرا با جنبش حماس در نوار غزه حاکم شده است؛ این خوش‌بینی بر اساس آن‌چه رسانه‌های عبری از آن به عنوان «نشانه‌های مثبت» در روند تماس‌ها یاد کرده‌اند، شکل گرفته است.
وزیر امور خارجه کشورمان که در راس هیاتی جهت شرکت در گفتگوهای غیرمستقیم با آمریکا به مسقط سفر کرده است، در بدو ورود به مسقط با وزیر امور خارجه سلطنت عمان دیدار کرد.
سخنگوی کاخ سفید روز جمعه (به وقت محلی) با تأیید سفر دونالد ترامپ به عربستان سعودی در ماه آینده، از امکان اضافه شدن مقاصد جدید در خاورمیانه به برنامه سفر رئیس جمهور آمریکا خبر داد.
سخنگوی کاخ سفید روز جمعه (به وقت محلی) با تأیید سفر دونالد ترامپ به عربستان سعودی در ماه آینده، از امکان اضافه شدن مقاصد جدید در خاورمیانه به برنامه سفر رئیس جمهور آمریکا خبر داد.
هواپیمای حامل فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا برای رایزنی‌ها با مقامات ایرانی به عمان رسیده است.
مذاکرات امروز در هر چارچوبی انجام شود؛ قطعاً اصول کلی آن در بالاترین سطوح سیاسی کشور به تصویب رسیده است.این برداشت بسیار روشنی است؛ چون نظردهنده نهایی درباره انجام و عدم انجام چنین مذاکراتی در ایران شناخته شده است و همه مسئولین کشور نیز بارها آن را گفته‌اند و اصولاً کسی جرأت انجام آن را بدون تصویب رسمی ندارد.
در شرایطی که مذاکرات میان ایران و آمریکا وارد فازهای حساس‌تری شده، هجمه‌ها و عملیات روانی علیه این روند نیز شدت گرفته است؛ پدیده‌ای که بدون درک نقش رژیم صهیونیستی در هدایت این جریان، نمی‌توان آن را به‌درستی تحلیل کرد. تل‌آویو با نگاهی بحران‌محور، از هرگونه تنش‌زدایی در منطقه واهمه دارد؛ چرا که صلح، اساساً با منطق موجودیت این رژیم در تضاد است.
در آستانه آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان، هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه با هشدار نسبت به هرگونه اقدام نظامی علیه ایران، آن را عامل بی‌ثباتی در منطقه خواند و خواستار آغاز فوری مذاکرات مستقیم شد. همزمان عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران نیز با اعلام رسمی زمان آغاز مذاکرات، تأکید کرد این گفت‌وگوها فرصتی واقعی برای دیپلماسی و آزمونی مهم برای دولت ترامپ خواهد بود.
در دومین سفر غیرمنتظره بنیامین نتانیاهو به آمریکا، نه‌تنها رؤیای تحمیل سیاست‌های تل‌آویو بر پرونده هسته‌ای ایران به شکست انجامید، بلکه ترامپ نیز با عبور از مدل مطلوب اسرائیل، از گفت‌وگوی مستقیم با تهران سخن گفت. این سفر پرحاشیه، که همزمان با تشدید تحولات در غزه، تعرفه‌های گمرکی و رقابت منطقه‌ای با ترکیه انجام شد، بیش از آنکه نمایانگر قدرت‌نمایی صهیونیست‌ها باشد، نشان‌دهنده فروپاشی یکی از آخرین امیدهای لیکود برای اثرگذاری بر کاخ سفید بود.
روزنامه جمهوری اسلامی با تفکیک مخالفان مذاکره به دو دسته، کاسبان تحریم را یکی از اصلی‌ترین موانع گفت‌وگوهای دیپلماتیک دانست و نوشت: این گروه سالانه بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار از تداوم تحریم‌ها سود می‌برند و طبیعی است که منافع ملی برایشان اهمیتی نداشته باشد. این روزنامه همچنین تأکید کرد که رژیم صهیونیستی و جریان‌های معاند نیز از آغاز روند مذاکره خشمگین‌اند و تمام توان خود را برای شکست آن به‌کار گرفته‌اند. در ادامه آمده است: راه حل مشکلات اقتصادی کشور، نه در تقابل و درگیری، بلکه در آرامش و حمایت از مسیر دیپلماسی است.
سازمان آگهی های پرسون