ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

حسین علایی طی یادداشتی نوشت؛

نقاط قوت و ضعف ایران در جنگ ۱۲ روزه اسراییل

اسراییل به دنبال آن بود تا مردم ایران در این جنگ وحشیانه، حداقل خنثی باشند و علیه جنایات سبعانه اسراییل وارد عمل نشوند، ولی همه ایرانیانِ هوشمند، تهاجم نظامی اسراییل را جنگ ظالمانه علیه ایران و مردم ایران تلقی کردند و در مقابل تجاوز جنایتکارانه اسراییل به خوبی ایستادند و در برابر بمباران‌ها مقاومت جانانه کردند و برنامه و خواب و خیال اسراییل و امریکا را به‌طور کامل به هم زدند.
این روزها تروئیکای اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) با خیز برداشتن برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه، درحال تکمیل قطعه دیگری از پازل ضدایرانی غرب علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران هستند؛ اقدامی خصمانه که تنها بر گره‌های موجود در روند تحولات می‌افزاید.
اگرچه ترامپ در ضیافت شام دوشنبه در کاخ سفید با نتانیاهو گفت که امیدوار است دیگر مجبور به حمله به ایران نشود، اما در دیدار خصوصی با نخست‌وزیر اسرائیل، با طرح او برای حمله مجدد به ایران در صورت حرکت تهران به سوی بمب هسته‌ای مخالفتی نکرده است.
سفیر کره شمالی در ایران در دیدار با دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به کشورمان بی‌ارزشی استانداردهای بین‌المللی را نشان داد، تأکید کرد: درصورت نقض آتش‌بس، با قدرت در کنار ایران هستیم.
طبق ادعای یک مقام اسرائیلی، ذخایر اورانیوم غنی‌شده در تأسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان ایران پس از حملات نظامی آمریکا دست‌نخورده باقی مانده است.
نتانیاهو با تکرار خیال‌پردازی درباره پیروزی در تجاوز به ایران و طرح این ادعا که اورانیوم غنی‌شده ایران زیر زمین دفن شده است، گفت: من بدون مشارکت «رهبر جهان آزاد» یعنی ترامپ پیروز نمی‌شدم.
هرچند که پس از ضربات سنگین موشکی ایران، سانسور شدید بر رژیم صهیونیستی حاکم شده، اما برخی خبرها بزرگ‌تر از آن است که بتوانند سانسور کنند. مانند اصابت موشک‌های ایران به منطقه امنیتی کریا و تعطیلی دفتر نتانیاهو برای بازسازی!
نتانیاهو در مصاحبه با فاکس‌نیوز گفت که اسرائیل کماکان نگران ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران است.
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌و‌گو با یک رسانه لهستانی ضمن تأکید بر اینکه هیچ سند معتبری درباره دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای وجود ندارد، بر لزوم حل‌وفصل دیپلماتیک موضوع هسته‌ای ایران تاکید کرد.
رئیس دستگاه اطلاعات خارجی فرانسه در ادامه موج ایران‌هراسی و همسو با ادعاهای متناقض برخی مقامات غربی و آمریکایی، ادعاهایی علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران بیان کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بار دیگر با تکرار ادعاهای واشنگتن درباره ایران برغم مشارکت در تجاوز اسرائیل علیه تهران مدعی شد: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا خواهان بازگشت ایران به جمع کشورهای عادی جهان است.
عباس عراقچی در مقاله‌ای تحلیلی برای روزنامه فایننشال‌تایمز، با تشریح روند موفق مذاکرات اخیر ایران و آمریکا، حمله رژیم صهیونیستی به ایران را «خیانت عمیق به دیپلماسی» دانست و هشدار داد: آمریکا اکنون در نقطه انتخاب قرار دارد؛ یا بازگشت به گفت‌وگوی محترمانه، یا ادامه جنگی که متعلق به دیگران است.
سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد که عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان، در مسیر بازگشت از برزیل به تهران، توقفی کوتاه در جده خواهد داشت تا با مقامات ارشد عربستان سعودی درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه گفت‌وگو کند.
آیت‌الله رجبی با اشاره به فتوای صریح مراجع تقلید، اعلام کرد که امت اسلامی در برابر هرگونه تعرض به رهبری و مرجعیت، ساکت نخواهد نشست و مزدوران آمریکا و اسرائیل در هیچ نقطه‌ای از دنیا احساس امنیت نخواهند کرد.
اسرائیل دیفنس اعتراف کرد:

ایران پالایشگاه حیفا را ویران کرده است

یک وبگاه با اشاره به خسارت‌های گسترده پالایشگاه حیفا نوشت که کابینه اسرائیل دستور فوق العاده بازسازی این پالایشگاه را در نتیجه نگرانی ناشی از کمبود سوخت در سرزمین‌های اشغالی صادر کرده است.
سازمان آگهی های پُرسون