شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت با اشاره به تداوم اعزام زائران به عمره در ماههای رمضان و شوال و همچنین آغاز ثبتنام سفر عتبات نوروزی، پیشبینی کرد تعداد عمرهگزاران امسال به مرز ۲۰۰ هزار نفر برسد و سال آینده این تعداد تا حدود ۴۰۰ هزار نفر باشد.
وقتی از خاطر میگذرانیم که ماه رمضان بر تمرکزی ویژه بر قرآن و تعالیم الهی توصیه میکند، در مییابیم که رمضان زمانی مناسب برای بازنگری و بازبینیِ مسیر زندگی است.
از خصوصیات ممتاز این ماه عنایت خاصی است که به قرآن مجید از طریق تلاوت آیات نورانیاش میشود؛ چه اینکه لیله القدر یعنی شب نزول کلام وحی بر قلب پاک پیامبر اسلام، در این ماه قرار دارد. بدیهی است که تلاوت قرآن مقدمه فهم معانی آیات و در مرحله بعد تفکر و تامل در آنها و نهایتا عمل به مضمون و مفاد آیات است.
در دعای روز اول ماه بندگی، آمده است: «خدایا قرار ده روزهام را در این ماه روزه روزهداران واقعی و شبزنده داریام را نیز مانند شب زندهداران و بیدارم کن در آن از خواب بیخبران.»
شب اول ماه رمضان یکی از بهترین شبها برای آمادگی ورود به این ماه پر خیر و برکت است. در این شب، اعمال مستحبی فراوانی توصیه شده که در مفاتیح الجنان و سایر کتب روایی آمده است.
ماه رمضان یکی از ماه های پربرکت و مبارک برای مسلمانان است که افراد در این ماه روزه می گیرند و به عبادت خدا می پردازند. در این ماه، عطر زدن اصولی دارد که هنگام استفاده باید آن را رعایت نمود.
سخنران مذهبی گفت: آنچه در رسانهها درباره آیت الله مستجابی مخابره میشود، بیشتر جنبه پهلوانی و زورخانهای اوست در حالی که وی در علم، مردم داری و مبارزه با طاغوت نیز پهلوان بود.
نویسنده مفاتیح الجنان، عالمی آگاه و محدثی خبیر بوده، و کتابش را با دقت بسیار نوشته، از مقدمه کتابش بر میآید که سعی داشته مطالب معتبر را نقل کند، اما بدان معنا نیست که هرچه در کتابش آمده، قابل قبول و دفاع باشد، زیرا غیر از قرآن مجید هیچ کتابی نیست که بتوان به همه مطالب آن با دید قطعی و اطمینان نگریست؛ از این رو هر دعایی را باید از نظر سند و محتوا بررسی نمود و میزان اعتبار آن را به دست آورد.
آیت الله مظفری امام جمعه قزوین عنوان کرد: هفتهای که گذشت چند اتفاق مهم رخ داد که به آنها اشاره میکنم، نکته اول برگزاری دومین دوره تلاوتهای تقلیدی برای نوجوانان بود که در روزهای سوم تا شم اسفند در امامزاده حسین (ع) شهر قزوین برگزار شد که جا دارد از مسئولان عزیز و محترم سازمان اوقاف و امور خیریه کشور و اداره کل اوقاف استان قزوین برای برپا کردن این همایش قرآنی و این مسابقات قرآنی تقدیر و تشکر کنم که انصافاً بسیار خوب، فاخر و وزین برگزار شد.
عضو ستاد استهلال، رؤیت هلال ماه رمضان ۱۴۴۶ را جذاب توصیف کرد و گفت: رصدگران هلال ماه حدود ۳۰ تا ۳۵ دقیقه بعد از غروب خورشید فرصت دیدار از هلال را دارند و دیدن این هلال در پهنه آسمان ایران به راحتی میسر نخواهد بود.
سخنگوی کمیته انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: امسال در شامگاه روز ۲۹ شعبان (جمعه ۱۰ اسفند) با هلالی سخت و بحرانی مواجه هستیم؛ چرا که زخامت هلال ماه در لحظه غروب زیاد و امکان رصد دشوار است.
از امام رضا (ع) روایت شده است که: «هر کسی سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگیرد و آن را به ماه مبارک رمضان وصل کند، خداوند ثواب روزه دو ماه متوالی را برای او مینویسد.»