صنعت معدن تجارت

آخرین و مهمترین خبرهای حوزه تجارت داخلی و خارجی، صادرات و واردات، صنایع و معادن را در سرویس اقتصادی پرسون بخوانید.

با توجه به دخالت گسترده دولت در بازار محصولات دامی و به‌ویژه بازار گوشت مرغ و تاثیر این سیاست‌ها بر قیمت، میزان تولید و مصرف این کالا در سال‌های گذشته، بررسی سیاست‌های تنظیم بازار این محصول و آثار آن برای برنامه‌ریزی‌های آتی بسیار مهم خواهد بود. این در شرایطی است که بسیاری از مطالعات اقتصادی انجام شده در مورد این محصول، تک‌بُعدی و غیرسیستمی بوده است.

نماینده مردم رشت در مجلس گفت: بدعهدی‌هایی از سوی خودروسازان خارجی در سنوات قبل صورت گرفته است. وزارت صمت باید به صورت دقیق موارد را بررسی کند تا پس از حضور مجدد آنان در بازار ایران مجدد اتفاقات گذشته صورت نپذیرد.
دیوان محاسبات کشور اعلام کرد: ضعف جدی در نظارت بر عرضه محصولات فولادی و ناهماهنگی بین بخش‌های مختلف حاکمیتی موجب ایجاد التهابات متعدد و نوسانات بازار در سبد محصولات فولادی است.
گزارش های میدانی از بازار موبایل حکایت از آن دارد که قیمت گوشی موبایل در اولین ماه سال جدید ارزان شده و دامنه کاهش قیمت در برندهای مختلف مثل سامسونگ، اپل، هوآوی ، شیائومی و نوکیا از ۱۷ تا ۳۰ درصد است.
در جام‌جهانی ۱۹۸۶ مکزیک، دیه‌گو مارادونای فقید توانست تیم‌ملی کم‌مهره آرژانتین را یک‌تنه و تنها طی ۶ بازی مرگبار قهرمان جهان کند. در تاریخ خودروسازی کم هستند مدیران تحول‌خواهی که مانند این بازیگر بزرگ فوتبال توانسته باشند یک‌تنه یک شرکت خودروسازی را از وضعیت زیان‌دهی به سودآوری برسانند. لی یاکوکای فقید، مرد بزرگی است که در دهه ۷۰ میلادی دو شرکت بزرگ فورد و کرایسلر را از سقوط حتمی نجات داد.
سال ۱۴۰۰، سالی است پراز ابهام. ابهامات از هر نظر بر این سال، سایه افکنده است. دنیای سیاست هم از منظر داخلی و هم از منظر خارجی مبهم است. سال انتخابات ریاست‌جمهوری معمولا سال وعده‌دادن‌های بزرگان سیاست به مردم و صرف وقت توسط مسوولان قبلی برای نمایش دادن آنچه که تا کنون انجام داده‌اند، است و کمتر مسوولی واقعا به‌دنبال رفع موانع، به‌خصوص از نوع بنیادی آن است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی اظهار داشت: افزایش قیمت در برندهای مختلف متفاوت است و احتمالا بین ۱۰ تا ۳۰ درصد افزایش قیمت رخ دهد. احتمالا شرکت‌ها از اردیبهشت ماه نرخ‌های خود را افزایش دهند.
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه درخشش بنادر و پسکرانه ها در حوزه تولید نیازمند حمایت، استفاده از نیروی انسانی متخصص و جذب سرمایه بخش خصوصی است، گفت: ضرورت دارد شهرک های صنعتی، تولیدی، خدماتی و شهرهای فناوری در پسکرانه بنادر ایجاد شود.
یک کارشناس اقتصادی در گفت وگو با پرسون مطرح کرد؛

شرکت های خصولتی موریانه اقتصاد نفتی/ نیاز تمام دنیا به نفت ایران

این روزها دولت به واسطه تحریم های ظالمانه امریکایی ها با کسری بودجه مواجه است، چرا که در آمد کشور با فروش روزانه میلیون ها بشکه نفت به ارزش 65 دلار در نظر گرفته شده است، اما در حال حاضر تنها 300 هزار بشکه نفت با قیمت بسیار پایین تر از 65 دلار به فروش می رسد و ارز این حجم اندک هم به راحتی وارد کشور نمی شود.
دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: بازگشت برخی از شرکت های خارجی تولیدکنندگان لوازم خانگی که در زمان تحریم ایران را ترک کردند، می تواند باعث بیکاری چندین هزار کارگر ایرانی و در دراز مدت باعث کاهش سطح تولید در کشور شود.
این روزها تحریم‌های ظالمانه شرایط را برای کار و فعالیت اقتصادی دشوار کرده و خدماتی نظیر حمل و نقل و انتقال پول با دوره پیش از تحریم‌ها قابل مقایسه نیست و متاسفانه در چنین شرایطی صادرات نه تنها یک ارزش محسوب نمی‌شود بلکه نگاه مثبت گذشته نیز برای صادرات دیگر وجود ندارد.
وظیفه سازمان تعزیرات حکومتی رسیدگی فوری به پرونده‌های متشکله در بحث تولید و شرکت‌های تولیدی و رسیدگی فوری به پرونده‌های قاچاق کالا و برخورد جدی با این پدیده شوم است که متأسفانه ضربه مهلکی به بحث تولید می‌زند. تعزیرات حکومتی در خصوص پرونده‌های تعهدات ارزی نیز صلاحیت رسیدگی دارد و تا جایی که مقطع زمانی و قانون به ما اجازه داده است با شدت و حدت با پرونده‌های متخلف برخورد خواهیم کرد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان محصولات دخانی:

گرانی سیگار در راه است

رئیس انجمن تولیدکنندگان محصولات دخانی با بیان اینکه افزایش فعلی قیمت سیگار در بازار به دلیل افزایش تقاضای توزیع کنندگان ناشی از انتظارات تورمی است، گفت که جز یک شرکت، تولیدکنندگان هنوز قیمت‌های جدید را اعمال نکرده‌اند.
مدیرکل پشتیبانی امور دام تهران گفت: تا ساعت ۹ صبح امروز پنجشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ آمار ورودی به مراکز عرضه عمده گوشت مرغ به ۹۲۲ تن رسیده است.

رئیس اتاق بازرگانی فارس عنوان کرد: ریل‌گذاری اقتصاد کشور باید تغییر کند. تجربه 40 ساله کشور صرفا اتکا به درآمدهای نفتی است. در حالی که باید بر اساس تولید، صادرات، اصلاح روابط بین‌الملل، حل مشکلات بانکی و FATA باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک علمی، پژوهشی و آموزشی میان این دانشگاه و اداره کل بنادر و دریانوردی استان گفت: از ظرفیت های بنادر و دریانوردی در راه‌اندازی دانشکده خدمات بندری استفاده خواهد شد.
نماینده مردم شهرستان‌های سمنان، مهدی‌شهر و سرخه در مجلس خبر داد؛

ایجاد کارخانه نوآوری در سمنان

نماینده مردم شهرستان‌های سمنان، مهدی‌شهر و سرخه در مجلس گفت: با توجه به اعلام آمادگی دانشگاه سمنان برای اختصاص فضا، کارخانه نوآوری در مرکز استان ایجاد می‌شود.
کاکایی در گفت ‌و‌گو با پرسون؛ / بخش دوم

چه اقدامی سبب رونق بازار خودرو می شود؟

یک کارشناس صنعت خودرو بیان کرد: مهم ترین و اولین اقدامی که دولت تا به امروز باید در راستای حمایت از صنعت خودرو انجام می‌داد؛ آزادسازی قیمت‌ها است. آزادسازی، شرط لازم برای مشخص و روشن شدن قیمت‌ها است. صف‌های طولانی خرید خودرو از کارخانه، تقاضای کاذب و در واقع خرید با هدف مصرف نیست و قصد سرمایه گذاری وجود دارد.
سازمان آگهی های پُرسون