قیمت های جهانی کالاها و فلزات اساسی بعد از حمله روسیه به اوکراین با رشد چشمگیری مواجه شدند و قیمت نفت به بیش از ۱۰۰ دلار رسید که این اتفاق بی تاثیر در عملکرد برخی از شرکتها در بورس تهران نبوده است.
بورس تهران این روزها به نوسان قیمت کالاهای اساسی در بازار جهانی چشم دوخته است و با نردبان رشد بهای نفت و بهبود حاشیه سود پالایشیها، به صعود ادامه میدهد. با این حال کارشناسان معتقدند رشد قیمت طلای سیاه هرچند عاملی مثبت برای بورس کامودیتیمحور تهران است، اما از آنجا که مهمترین ماده اولیه برای تولید کالاهای متنوع و البته موتور محرک زندگی روزمره مردم است، میتواند با تعمیق رکود جهانی و کاهش احتمالی تقاضای کل، وضعیتی متفاوت را برای صنایع بورسی و شرکتهای صادراتمحور رقم بزند.
مشکل کمبود نقدینگی در بازار سهام در هفتههای گذشته، این بازار را با معضل کاهش ارزش کل معاملات و معاملات خرد مواجه کرده بود. همین موضوع نیز موجب نا امیدی در سهامداران و تشدید روند خروج پول از بورس شد.
صندوق های سرمایه گذاری زیر سایه روزهای صعودی بازار در سال جدید نیز افزایش یافته و طبق آخرین آمار، هر واحد این صندوق حدود ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان قیمت دارد. این درحالی است که NAV این صندوق ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان بوده و قیمت هر واحد این صندوق هنوز فاصله چشم گیری با NAV دارد.
عضو سابق شورای عالی بورس گفت: به نظر میرسد دیگر در بازار شاهد هیجانات کاذب که منجر به نوسانات شدید میشود، نباشیم که همین امر باعث کسب بازدهی معقول سرمایهگذاران از بازار سرمایه خواهد شد.
بنابر اعلام معاون وزارت امور اقتصادی و دارایی، برای افرادی که سود سهام عدالت سال قبل را دریافت نکردند، این سود به طور حتم تا پایان اردیبهشت ماه پرداخت میشود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که فرآیند اختصاص سهام عدالت به جاماندگان آغاز شده است، گفت: اولویت اول واگذاری سهام عدالت حدود چهار تا پنج میلیون نفر هستند.
با وجود رشد ۲۶درصدی شاخص کل بورس در دو ماه گذشته اما حقیقیها هنوز به این بازار روی خوش نشان ندادهاند و خروج پول از تالار شیشهای هرچند با سرعت کمتر اما ادامه دارد؟ آیا بازار سهام هنوز از محرکهای لازم برای بازگشت سرمایهگذاران برخوردار نیست؟ اصلا چه محرکهایی برای ورود سرمایه به بورس لازم است؟ اگر نگاهی به شبکههای اجتماعی بیندازیم، میبینیم هنوز هم بحث تجربه تلخ سال۹۹ داغ است. گویا بورس۹۹ زلزلهای بوده و بیاعتمادی بهعنوان نتیجه و پسلرزه آن هنوز از بازار رخت نبسته است.
در روزهای اخیر، صحبتهای مجید عشقی، رئیس سازمان بورس، سبب پررونق شدن معاملات صندوقهای پالایش و دارایکم شده است؛ صندوقهایی که دولت، در سال ۱۳۹۹ بهمنظور فروش سهام دولت به مردم راهاندازی کرد.
پس از گذشت بیش از یکسال و نیم از عرضه دو صندوق قابل معامله(ETF) موسوم به «دارا یکم» که دربرگیرنده سهام دولت در بانکهای ملت، صادرات، تجارت و شرکتهای بیمه البرز و بیمه اتکایی ایرانیان و «پالایش»، شامل سهام پالایشگاههای اصفهان، تهران، بندرعباس و تبریز بود، بسیاری از خریداران اولیه صندوق پالایش و خریداران ثانویه صندوق دارایکم در زیان هستند و با وجود وعدههای گوناگون مسوولان مبنی بر جبران زیان دارندگان واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای مذکور، تاکنون این امر محقق نشده است.
وحید جعفری کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه ما به طور سنتی قبل از شروع مجامع، سبز می شود و معمولا هر ساله از فروردین ماه تا پایان فصل مجامع بازار سرمایه روند مثبتی دارد.
علیخانی افزود: با توجه به اینکه، مرجع تأیید صلاحیت مدیران تشکلهای خود انتظام، سازمان بورس است، دلیلی بر انجام مکاتبه به نحو اخیر نبود که متأسفانه، نحوه مکاتبه با یکی از کانونها، منجر به انتشار آرای صادره در رسانهها و بعضاً توأم با تحریف همراه شده و این امر منجر به تضییع حقوق و حیثیت اعضای هیأت مدیره وقت شرکت بورس شده است.