هرچند مطرح شدن جزئیات وضع تعرفه صادراتی بر کالاهای خام و نیمهخام در هفته گذشته، مانع از ثبت پنجمین صعود متوالی شاخص کل بورس تهران در مقیاس هفته شد، اما با عنایت به وضعیت بازار از منظر متغیرهای کلان و سطح دادوستدها به نظر میرسد بورس تهران در تلاش است تا از موج سوم رونق بهوجودآمده در تالار شیشهای دفاع کند.
مصطفی صفاری میگوید: مطمئناً وضع عوارض صادراتی بر محصولات معدنی برای بازار زیانبار خواهد بود و به نظر میرسد وزارت صمت توجه کمتری به ملزومات بازار سرمایه دارد.
معاملات روز چهارشنبه 24 فروردین 1401 با فشار عرضه از طرف سهامداران خرد شروع شد اما طولی نکشید که این فشار عرضه ضعیف از بین رفت و قیمت سهام شروع به افزایش کرد. به طوری که در پایان، در مقابل 447 نمادی که با افزایش قیمت روبهرو شدند تنها 113 نماد کاهش قیمت داشت.
سهامداران پیشین توییتر با طرح شکایت از ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا مدعی شدند از افزایش اخیر قیمت سهام آن غافل شدهاند، زیرا او برای افشای ۹.۲ درصد سهام شرکت رسانههای اجتماعی بیش از حد منتظر ماند.
محمد پورتدین، کارشناس بازارسرمایه معتقد است: دستورالعمل جدید وزارت صمت مبنی بر تعیین و اخذ مالیات از صادرات محصولات معدنی عملاً به معنی توقف صادرات خواهد بود، زیرا مزیت رقابتی و توجیهپذیری صادرات شرکتها، از دست خواهد رفت. براین اساس، نامه رییس سازمان بورس در راستای حمایت از سهامداران خرد و پیشبینی پذیر کردن متغیرهای تاثیرگذار بر بازار سرمایه به وزیر صنعت و معدن، دغدغههای اجرایی و عملیاتی را در این خصوص منتقل کرده و در جهت اصلاح وضعیت فعلی اقدامی مطلوب است.
پیمان حدادی با ارائه جزییاتی از حضور مشمولان غیرمستقیم سهام عدالت در مجامع، اعلام کرد: با توجه به نزدیک شدن به فصل مجامع، یکی از موضوعات بسیار مهم در موضوع سهام عدالت؛ حضور نماینده مشمولان سهام عدالت است که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند.
این روزها توجه سرمایهگذاران بورسی متوجه رشد قیمتها در بازارهای جهانی است. متغیری که چشمانداز سودسازی سهام کامودیتیمحور را در نگاه سهامداران و برخی از کارشناسان مثبت جلوه میدهد. اما آیا رشد قیمت کالاهای اساسی محرک بیقید و شرط صعود سهام مربوطه در بورس تهران است؟ این مهم در میانمدت و بلندمدت چه ریسکی پیش روی سهامداران بورسی و شرکتهای کالامحور قرار میدهد؟