زنان و خانواده

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های خبری مربوط به خانواده، ازدواج و جوانان را در سرویس زنان و خانواده پرسون دنبال کنید.

مهمترین اخبار

نبود یک رابطه سالم و حمایتی میان پدر و دختر می‌تواند تأثیرات عمیق و بلندمدتی بر کیفیت زندگی فرد در بزرگسالی داشته باشد. این مشکلات تنها در عرصه‌های فردی و عاطفی محدود نمی‌شوند، بلکه به روابط اجتماعی، حرفه‌ای و حتی سلامت روانی فرد گسترش پیدا می‌کنند. بهبود و تقویت روابط پدر و دختر در سنین پایین می‌تواند به پیشگیری از بسیاری از این آسیب‌ها در بزرگسالی کمک کرده و زمینه‌ساز رشد و شکوفایی شخصیت فرد در آینده شود.
در حرف‌هایی از این دست که «آمار طلاق با شیب ملایمی در حال افزایش بوده و در سال‌های اخیر به بالای ۲۰۰ هزار مورد در سال رسیده است.» حرف‌هایی که در نهایت به این جمله واحد می‌رسند: «طلاق در تهران رکورد زده است.» این، اگر یک فاجعه برای ایران نباشد، یک زنگ خطر جدی برای آینده است.
با پیروزی انقلاب اسلامی شاهد افزایش حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و هنری بودیم به طوریکه طی ۴.۵ دهه گذشته دستاوردهای عدیده‌ای در حوزه‌های آموزش، بهداشت، اشتغال و کارآفرینی، ورزشی، حضور در عرصه قدرت و تصمیم‌گیری و ... کسب کرده‌اند.
در سال‌های اخیر، مراکز آمار و ثبت‌احوال هیچ آمار دقیقی از میزان طلاق در کشور ارائه نمی‌دهند. اما حالا رئیس سازمان بهزیستی کشور در لا به لای صحبت‌هایش درباره میزان طلاق در بین فرزندخوانده‌ها آمار طلاق در کشور را اعلام کرد.
یک استاد جامعه شناسی در گفتگوی اختصاصی با پُرسون مطرح کرد:

گرایش دانش آموزان به رفتارهای پر خطر را جدی بگیریم

دکتر مهرداد هوشمند استاد جامعه شناسی دانشگاه و مدرس آموزش خانواده بیان کرد: متاسفانه گرایش دانش آموزان به رفتارهای پر خطر و آسیب‌های اجتماعی بنا به دلایل و عوامل گوناگون ، نگرانی هایی را برای خانواده ها، مربیان و متولیان تعلیم و تربیت ایجاد کرده که ضرورت دارد علل و زمینه ها و پیامدهای این آسیب مهم اجتماعی به صورت علمی و دقیق و با نگاه و رویکردی نو مورد شناسایی و تحلیل قرار گیرد و از صاحب نظران حوزه جامعه شناسی و روانشناسی در این زمینه کمک گرفته شود و تا دیر نشده برای آن چاره اندیشی شود.
زندگی مشترک، همیشه هموار و بدون مشکل نیست. شک، یکی از چالش‌هایی است که ممکن است هر زوجی در مسیر زندگی مشترک با آن روبرو شود. این احساس، اگر به درستی مدیریت نشود، می‌تواند به رابطه‌ای سالم آسیب برساند. اما با آگاهی و تلاش، می‌توان از این چالش عبور کرد و رابطه‌ای قوی‌تر و عمیق‌تر بنا نهاد.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود فشارهای اقتصادی و ناملایمت‌های اجتماعی، قانون جوانی جمعیت با ۵۰ درصد اجرای خود توانسته است منحنی جمعیت را از سقوط نجات دهد و الگوی فرزندآوری سوم، چهارم و پنجم را افزایش دهد.
آیا واقعاً باید مادران بی‌نقص و کمال‌گرا باشند تا فرزندانشان رشد کنند؟ مفهوم "مادر کافی" به این موضوع اشاره می‌کنند و نشان می‌دهد که مادران می‌توانند بامحبت و درک اشتباهات، فرزندان خود را به بهترین نحو تربیت کنند.
یک استاد جامعه شناسی در گفتگوی اختصاصی با پُرسون مطرح کرد:

زبان عشق فرزندان را در خانواده پیدا کنیم

هر کودک و نوجوانی با یک زبان خاصی عشق را دریافت می‌کند و با آن زبان هم صحبت می‌کند، لذا والدین باید با شناسایی زبان عشق فرزندان خود با آنها تعامل سالم و مؤثرتری برقرار کنند و از این طریق نیازهای عاطفی و روانی آنها را به شکل مطلوب برآورده سازند
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت می‌گوید: نتیجه آخرین مطالعه‌ای که در خصوص وضعیت مصرف دخانیات در بین نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ ساله انجام دادیم، این بود که مصرف سیگار در بین دختران همین گروه سنی، ۱۳۳ درصد افزایش پیدا کرده و از ۹ دهم درصد به ۲/۱ دهم درصد رسیده است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: طرح اعطای تسهیلات به زنان سرپرست خانوار بدون ضامن، که برای دهک‌های ۱ تا ۵ درآمدی طراحی شده، بر رفع موانع دریافت تسهیلات بانکی تمرکز دارد.

کانال معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری هدف از مصوبه دورکاری و شناورسازی ساعت کار برای والدین شاغل را اولویت‌بخشی به رفاه خانواده‌ها و ایجاد تعادل بین زندگی شخصی و شغلی این دسته از والدین اعلام کرد.
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به دستاوردهای مؤسسه رازی در حوزه تولید واکسن و پادزهر گفت: تلاش‌های شما باعث شده است بیماری‌هایی همچون فلج اطفال در دهه‌های شصت و هفتاد ریشه‌کن شود. امروز نیز خانواده‌ها دیگر دغدغه‌ای برای تهیه این واکسن و هزینه‌های آن برای فرزندان خود ندارند.

سازمان آگهی های پرسون