سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

رییس اسبق سازمان انرژی اتمی گفت: چینی‌ها خودشان به ما می‌گویند – حداقل در زمانی که من مسئول بودم – که رابطه تان را با آمریکا تنظیم کنید تا مشکل ما حل شود.
سیاست خارجی در ایران قطعا دارای اشکالاتی است که اگر نبود منجر به این نمی شد که یکی از کشورهایی که ادعای دوستی با ایران می کند ادعاهای مخالف حاکمیت ایران را مورد تایید قرار دهد. این نشان می دهد که ایران در سیاست خارجی خود با اشکالاتی مواجه است و نیازمند تغییر است. اما اینکه این اشکال را در دستگاه دیپلماسی و وزارت خارجه متمرکز کنیم آدرس غلط دادن است.
با مواضع قاطعی که جمهوری اسلامی ایران درباره موضع گیری چین و روسیه اتخاذ کرد، این مساله برای همه مشخص شد که ایران بر این سیاست ثابت و بر این اصول استوار ایستاده است و هیچ گاه بنا نیست که از مسائل مربوط به حاکمیت ملی خود کوتاه بیاید.
وزیر خارجه با اشاره به دیدار اخیر خود با همتای عمانی‌اش، گفت: عمان با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌ها برای بازگشت همه طرف‌ها به تعهداتشان در برجام تلاش می‌کند و در این رابطه هم ابتکاراتی از طرف عمان در دیدار اخیر مطرح شد که مورد بحث و تبادل نظر قرار دادیم.
اگر رابطه با کشورهای شرقی یعنی روسیه و چین داریم، اگر در طرف مقابل با غربی ها رابطه خوبی نداشته باشیم گرفتار تحمیل های طرف شرقی خواهیم شد لذا این سیاست را غلط می دانیم که صرفا روابط خود را با قدرت های شرقی داشته باشیم. بلکه باید روابط خارجی را متناسب و متوازن با هر دو طرف بر اساس احترام متقابل برقرار کنیم. این اصل مهمی است که برای تامین منافع ملی بتوانیم با همه کشورها و قدرت های دنیا روابط متعادل و متوازن برقرار کنیم.
سید عباس عراقچی دبیر شورای راهبردی روابط خارجی گفت: برخی اوقات پروژه امنیتی‌سازی علیه یک کشور اجرا می شود بعد به گونه‌ای ادراک نخبگان مسئولان و مردم دستکاری می شود که خود شما در تله امنیتی‌سازی می‌افتید؛ خودتان کاری می‌کنید که در جهت اهداف امنیتی‌سازان باشد.
جمعی از نمایندگان با امضای بیانیه‌ای از عملکرد دستگاه دیپلماسی در گسترش ارتباطات و تعامل با کشورهای همسایه تقدیر و تشکر کردند.
بر اساس این گزارش وزیر امور خارجه عمان قرار است بعد از ظهر امروز با حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در تهران دیدار و رایزنی کند .
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها یک اصل شناخته شده و انکار ناپذیر در حوزه بین‌الملل و مبتنی بر منشور ملل متحد و البته یک اصل لازم الاجرا برای تمامی طرف‌ها است.
سخنگوی وزارت خارجه کسی عناوین مهم ورزشی در رشته‌های مختلف از سوی ورزشکاران ایرانی را تبریک گفت.
مشکل شما مدعیان اصلاحات دفاع از حاکمیت ملی نیست! انکار نکنید. شما در بیانیه خود بر توازن در سیاست خارجی تاکید کرده‌اید ولی در همان حال از مقابله ایران با جنایات فراوان آمریکا با عنوان «غرب‌ستیزی افراطی‌»! یاد کرده‌اید. چرا؟! جمهوری اسلامی در مقابله با آمریکا افراط کرده است یا آمریکا طی ۴۴ سال گذشته از هیچ جنایتی علیه ایران و مردم این مرز و بوم دریغ نکرده است؟! آیا این نگاه نشانه وابستگی و یا دست‌کم احساس حقارت شما در مقابل دشمنان تابلو‌دار ملت ایران نیست؟! بخوانید و خودتان قضاوت کنید!
یک نماینده پیشین مجلس درباره بیانیه اخیر روسیه و شورای همکاری خلیج فارس گفت: من این را شکست سیاست نگاه به شرق نمی‌دانم؛ بلکه آن‌ها را نشانه‌هایی از کافی‌نبودن این نگاه می‌دانم. من مخالف تنش ایران با روسیه و چین هستم؛ ولی معتقدم که ایران خودش را در مقابل این کشور‌ها خلع سلاح کرده است.
چین و روسیه با توجه به روابط سیاسی و اقتصادی که با ایران دارند به نظر نمی آید که شرکای استراتژیک ایران باشند و منافع ایران را در نظر بگیرند. لذا معمولا به سمت و سویی حرکت می کنند که منافع مالی، سیاسی و ملی خود را بتوانند جبران کنند و این منافع را در نظر می گیرند.
جریان تحریف همان «کاسبان تحریم» هستند. واقعیت این است که جریان تحریف، «حافظان منافع آمریکا و اسرائیل» در ایران هستند. همان جماعتی که نتانیاهو، آنان را بزرگ‌ترین سرمایه‌های اسرائیل در ایران نامید. باید به موازات مقابله با تحریم، به صورت جدی و مستمر با جریان تحریف نیز برخورد کرد. کاسبان تحریم را رها نکنید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه ایران در مورد تمامیت ارضی شوخی ندارد، گفت: جدای از اینکه چه دولتی بر سر کار هست، کشورهای دیگر باید بدانند که ایران هشت سال جنگید تا یک متر از خاکش در اختیار صدام دشمن قرار نگیرد که بحمدالله موفق هم شد و چنین اجازه‌ای را نداد. اما مسأله‌ای که باید به آن توجه کرد بحث این است که باید ایران قوی در سیاست خارجی فعال شود، موقعیتش در جامعه بین‌الملل ارتقا پیدا کند و بعد با گسترش روابط با کشورها و صحبت کردن مشکلات را حل کند.
سنایی، سفیر پیشین ایران در مسکو:

موضع اخیر روسیه اتفاق جدیدی ست؛ باید جدی گرفته شود

نام خلیج فارس در ادبیات سیاسی و رسانه ای روسیه چندان قطعی و پذیرفته بوده است که در "سند امنیت دسته جمعی روسیه برای منطقه" که در سال ۱۳۹۸ ارائه شد و یک طرف اصلی آن کشورهای عرب همسایه ما در منطقه هستند نیز بارها از عنوان خلیج فارس استفاده شده است.
روزنامه اسرائیلی هاآرتص مدعی شد: کاخ سفید اکنون به دنبال کنترل اوضاع تا یک زمان خاص، یعنی انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر ۲۰۲۴ است. (همانطور که نتانیاهو نیز چنین است، اگرچه او احتمالاً امیدوار است انتخابات نتیجه متفاوتی داشته باشد). تا آن زمان، هدف این است که اطمینان حاصل شود شرایط بحرانی نمی‌شود.
با فرارسیدن تولد هشت سالگی برجام شمارش معکوس برای رفع برخی دیگر از محدودیت‌های مهم مرتبط با کشورمان آغاز شده است، اما غرب همچنان با بهانه‌تراشی واهی به دنبال حفظ این محدودیت‌ها است.
سازمان آگهی های پرسون