سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و محمد اسحاق دار معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، طی تماسی تلفنی در خصوص آخرین روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، با انتقاد از برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۵، ماریا کورینا ماچادو، اعلام کرد که وی در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، اقدامات نظامی و جنایات این رژیم در غزه را به عنوان تلاش برای صلح ستوده است. عراقچی این اعطای جایزه را به شدت نکوهش کرد و پرسید: «این چه صلحی است که به کسی داده می‌شود که طرفدار جنگ است؟»
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) از دیدارهای اقتصادی خود در پاکستان خبر داد و گفت در نشست با اعضای فدراسیون اتاق‌های بازرگانی پاکستان و فعالان اقتصادی دو کشور، بر افزایش حجم مبادلات تجاری از سه به ده میلیارد دلار و اجرای توافق‌های جدید برای تجارت آزاد و تبادل پایاپای تأکید شده است.
در حالی که بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران بار دیگر فضای پرتنش میان تهران و واشنگتن را شعله‌ور کرده، دو طرف ضمن ابراز تمایل به گفت‌وگو، از برداشتن گام نخست خودداری می‌کنند. در این میان، حملات نظامی ماه ژوئن، مواضع سختگیرانه آمریکا درباره غنی‌سازی، و محدودیت همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مسیر هرگونه توافق احتمالی را مبهم‌تر کرده است.
معاون وزیر خارجه گفت: جنگ ۱۲ روزه آزمایشگاه واقعی برای تست گزاره‌های معیوب علیه ایران بود که رژیم صهیونیستی طی سال‌ها برای انحراف شناختی مخاطبان از طریق رسانه‌ها به افکار عمومی می‌فروختند.
سفارت ایران در مکزیک در بیانیه‌ای به اتهام جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تهران در مورد حمله ادعایی علیه سفیر این رژیم در مکزیکوسیتی واکنش نشان داد و تاکید کرد که چنین اتهامی سراسر کذب است.
روز دوشنبه، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در گفت‌وگویی اعلام کرد ‌براساس اطلاعاتی که در اختیار دارد، ایران در حال حاضر هیچ‌گونه توان هسته‌ای ندارد. این اظهارات در حالی بیان شد که تهران اخیرا خبر از دریافت دعوتی از سوی واشنگتن، از طریق واسطه‌ها، برای آغاز گفت‌وگوهای جدید داده بود. هرچند اخباری از این دست بارها بیان و بلافاصله تکذیب شده‌اند.
حجت‌الاسلام والمسلمین حمید علی بخشی امام جمعه شهر اقبالیه در خطبه‌های نماز جمعه این هفته با اشاره به گرامیداشت سالروز شهادت شهید حسن تهرانی‌مقدم عنوان کرد: اقتدار موشکی امروز ایران و توان دفاعی جبهه مقاومت، ثمره تفکر، جهاد و آینده‌نگری این شهید بزرگوار است.
آیت‌الله حسین مظفری نماینده ولی فقیه در استان وامام جمعه قزوین در خطبه های نماز جمعه این هفته گفت: ثبت جهانی باغستان سنتی قزوین را نتیجه ارزش و قدمت فرهنگی این میراث کهن دانست و از مسئولان و باغداران خواست برای حفاظت از این سرمایه بی‌نظیر، بیش از پیش تلاش کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با شبکه «جئو تی‌وی» پاکستان تأکید کرد که انتخاب زهران ممدانی به‌عنوان شهردار نیویورک به‌تنهایی نمی‌تواند ظلم‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی را از بین ببرد. قالیباف این تحول را نشانه تغییر افکار عمومی در آمریکا پس از جنگ غزه دانست.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در جریان سفر رسمی خود به اسلام‌آباد، با تأکید بر روابط دیرینه و برادرانه ایران و پاکستان، خواستار گسترش همکاری‌های اقتصادی، فناورانه و دانش‌بنیان میان دو کشور شد.
وزیر امور خارجه گفت: رسانه‌ها بازوی اصلی سیاست خارجی ایران‌ هستند و اگر روایت کشور درست منتقل نشود، تصویر ایران توسط دیگران ساخته می‌شود.
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، با تأکید بر نقش نیروهای هوافضا و پدافند در پیروزی ایران در جنگ ۱۲ روزه، گفت که موشک‌های ایرانی با دقت اهداف دشمن را ناکام گذاشتند و ایستادگی ملت و حمایت مردم، عامل اصلی شکست برنامه‌های آمریکا و اسرائیل بوده است.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اعلام کرد که بازرسان آژانس هنوز به تأسیسات هسته‌ای ایران که در حملات هدف قرار گرفته‌اند، دسترسی نداشته‌اند و سرنوشت ۴۰۸ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده در سطوح بالا نامشخص است. او بر لزوم بهبود همکاری ایران با آژانس تأکید کرد تا خطر تشدید تنش‌ها با غرب کاهش یابد.
کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، در جریان سفر خود به عربستان سعودی از توافق دو کشور برای گسترش همکاری‌ها در عرصه‌های حقوقی، قضائی و بین‌المللی خبر داد و گفت روابط حسنه تهران و ریاض می‌تواند نقش مهمی در صلح و ثبات منطقه‌ای ایفا کند.
وزارت امور خارجه چین با تأکید بر حمایت پکن از استفاده صلح‌آمیز ایران از انرژی هسته‌ای، اعلام کرد که وزرای خارجه دو کشور درباره برنامه هسته‌ای تهران و همکاری‌های چندجانبه در سازمان ملل تبادل نظر کرده‌اند. هم‌زمان، سید عباس عراقچی از نقش مثبت چین در مقابله با رویکردهای یک‌جانبه‌گرایانه غرب قدردانی کرد.
مکرون در تماس با پزشکیان:

از گام‌های عملی ایران قدردانی می‌کنم

رؤسای جمهور ایران و فرانسه در تماس تلفنی امروز، درباره روند همکاری‌های دوجانبه و آینده گفت‌وگوهای ایران و غرب رایزنی کردند. مکرون با قدردانی از اقدامات عملی تهران در اجرای توافقات گذشته، بر ایجاد چارچوبی جدید برای مذاکرات تأکید کرد و پزشکیان نیز با رد اتهام تلاش برای ساخت سلاح هسته‌ای، بر ضرورت احترام متقابل و گفت‌وگو بر پایه منطق تأکید داشت.
سازمان آگهی های پُرسون