رئیس شورای اطلاع رسانی دولت به کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری نسبت به مراقبت و توجه به اینکه میخواهند بر صندلی شخصیتی مانند شهید رئیسی تکیه زنند، توجه داد .
امر مولای ما این است که رئیسجمهوری «پرکار»، «فعال»، «آگاه» و «معتقد به مبانی انقلاب» انتخاب شود. امر مولای ما به نامزدها این است که: «اخلاق را رعایت کنید تا خداوند متعال دلهای مردم را به بهترین گزینه هدایت کند.»
سه دولت انگلیس، فرانسه و آلمان با ارائه قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران نیز چندان کمکی به قطع جنایات جنگی علیه مردم فلسطین نمیکنند. در چنین شرایطی «بایدن» نیز در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، دچار بحران شده و آینده خود را در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گروگان استمرار جنایات جنگی نتانیاهو، کرده است؛ به ویژه که دولتهای روسیه و چین نیز با پیشنهاد سه دولت اصلی اروپایی همسو نشدند.
در بین تایید صلاحیت شدهها، سر جریان دولت بیکلاه ماند. این نشان میدهد که معادلات درون ساختار قدرت هم به سادگی که گاهی از دور دیده میشود، نیست. آنها درنهایت بین دو گزینه قالیباف و جلیلی تقسیم خواهند شد و گزینه واحدی را به عنوان کاندیدای اصلی نخواهند داشت.
در حالی برای دوره چهاردهم ریاست جمهوری، ۴ زن ثبت نام کردند که همچنان موضوع حضور زنان در کابینه و به ویژه معرفی آنها به عنوان «وزیر» دور از ذهن بوده و با بحثهای زیادی همراه بوده است.
سرپرست ریاست جمهوری ضمن گرامیداشت یاد شهدای خدمت بهویژه رئیس جمهور شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی تصریح کرد: ولایتمداری و پایبندی کامل به اهداف و ارکان نظام اسلامی یکی از ویژگیهای مهم و برجسته شهید رئیسی در حکمرانی از افتخارات دولت مردمی بوده است و اعضای دولت در این میثاق خود با رئیس جمهور شهید ثابتقدم خواهند بود.
معاون اجرایی رئیس جمهوری گفت: اگر احراز و قطعی شود که تخلف و کوتاهی از سوی یک مدیر صورت گرفته و این جمعبندی هم انجام شود که آن مدیر باید جابجا شود، هیچ ملاحظهای نداریم و جابجایی انجام میشود.
سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی تاکید کرد که فضای مجازی بستر بسیار خوبی برای ارائه دیدگاهها و برنامهها برای کاندیدهای انتخابات ریاست جمهوری است و پیشنهاد میکنم هر ۶ کاندیدای محترم از این فضا جهت ارائه برنامهها استفاده کنند.
احمد زیدآبادی، روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی، در یادداشتی تلگرامی نوشت: اگر فهرست غیررسمی کاندیداهای تأییدشده از سوی شورای نگهبان دقیق و صحیح باشد، از هماکنون میتوان گفت که انتخابات ریاستجمهوری دورۀ چهاردهم دومرحلهای خواهد شد.
دخالتها و حاشیهسازی های بیسابقه یک کابینه در انتخابات
علی رغم دو بخشنامه مهم مخبر مبنی بر عدم دخالت دولتی ها در امر انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، نشانه ها حکایت از ورود و دخالت مستقیم و غیرمستقیم برخی چهره های دولتی در انتخابات دارد. در این دخالت ها ردپای حلقه مقداد نیز مشهود است.
برای شورای نگهبان این فرصت هست تا در این آزمون مهم سربلند بیرون آمده و روشی را در احراز صلاحیتها در پیش گیرد که نه تنها اتهام مهندسی در انتخابات را از خود رفع کند بلکه با ایجاد فرصت برای انتخاب بهتر و آزادانهتر مردم از میان چهرههای مختلف با نظرات مختلف و جریانهای مختلف سیاسی، جماعت بیشتری از مردم را به پای صندوقهای رأی بکشاند.
وزیر کشور در سفر به شهرکرد از آمادگی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خبر داد و گفت: احتمالاً در چند کلان شهر دریافت رأی به صورت الکترونیکی خواهد بود و این منوط به تایید شورای نگهبان است.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به اینکه گفته میشود شورای نگهبان انتخابات را مهندسی میکند، گفت: ما نگاه حزبی، جناحی و گروهی به افراد نداریم و اساساً افراد را فارغ از خاستگاه سیاسیشان بررسی میکنیم؛ خود شخص را بررسی میکنیم و طبیعتاً اگر احراز صلاحیت شود، گروههای سیاسی میتوانند او را به عنوان نماینده خود معرفی کنند؛ لذا مبنای ما قانون است و مهندسی بلد نیستیم و اساساً مهندس نیستیم.