اساسا امروز افکار عمومی جهانی، یک چنین مواجهه تجاری با مقوله آثار باستانی را قبیح میدانند. هیچ نقطهای از جهان نیز یک چنین رویکردی نسبت به هویت ملی کشورها وجود ندارد.
بار دیگر یک طرح از سوی نمایندگان مجلس یازدهم، صدای یرخی را درآورد و در روزهایی که مردم دغدغه گرانی را دارند، طرحی در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت که الگوبرداری از کشورهای مصر و انگلستان است، اما بدون شناخت از قوانین باستان شناسی آنها. در راهکار نمایندگان برای خروج از بحران کمبود ارزآوری، خرید و فروش آثار باستانی در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: کشورها، واردات هر کالایی از جمله خودرو را با تعرفه تنظیم میکنند، اکنون نیز دولت باید تعداد خودروهای موردنیاز، نوع آنها و قطعات و خودروهایی که امکان صادرات دارند را تعیین و بستر واردات خودروهای موردنیاز را فراهم کند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه قوه مجریه باید برای کمبود دارو در بازار فکری اساسی کند و مانع از جولان دلالان شود گفت: آستانه تحمل مردم در مسأله کمبود دارو با سایر اقلام فرق میکند و باید مراقب بود.
عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: با توجه به اینکه خودروسازیها به سن بلوغ رسیدهاند دیگر شرط حمایت از آنها، کیفیت و رضایت مردم است و دلیلی ندارد از یک محصول به صورت بینهایت حمایت شود.
قالیباف گفت: با پول بیت المال و انفال جامعه، خودرو تولید میشود و سپس به صورت قرعهکشی که از منظر اقتصادی و مدیریتی ، هیچ منطقی ندارد عرضه میشود که با هر شاخصی آن را بررسی کنیم کاری عبث است.
تعدادی از نمایندگان مجلس طرحی را با عنوان «استفاده بهینه از اشیاء باستانی و گنجها» ارائه کردهاند که در جامعه باستانشناسی و میراث فرهنگی واکنشبرانگیز شده است. بسیاری بر این عقیدهاند این طرح به حفاریها و قاچاقهای غیرمجاز، رسمیت و وجاهت قانونی میبخشد.
اولین سفر رییسجمهور کشورمان به روسیه حواشی بسیاری پیدا کرد؛ آنقدر که توافقات و تفاهمات و قراردادهای این سفر از سوی برخی اعضای کابینه که رییسی را همراهی میکردند، تحتالشعاع قرار گرفت.