مدیر پایگاه میراثجهانی چغازنبیل و هفتتپه از آغاز برنامه گمانهزنی بهمنظور پیگردی و خواناسازی کاخ شماره ۲ و ۳ چغازنبیل از نیمه دیماه سال جاری خبر داد.
شعلههایی که اسکندر مقدونی در قلب یکی از نمادهای تمدن ایران برافروخته بود، بسیاری از ریزنقشهای هنر و فرهنگ هخامنشی را به ویرانی کشاند؛ با این حال اما شمای کلی این بنا بر جای خود ماند تا جایی که چند هزار سال پس از آن تاریخ، همان ویرانهها به یکی از یادگارهای مهم تمدن چندهزار ساله ایران تبدیل شد. تختجمشید این روزها متروکه شده است. شاید کاری را که اسکندر و لشکر چند هزار نفرهاش از پس آن برنیامده بودند، توسط یک ویروس کوچک به نام «کرونا» محقق شد.
درحالی که «دانش سنتی لنجسازی و دریانوردی با لنج در خلیج فارس» به نام ایران در سازمان یونسکو به ثبت رسیده؛ به تازگی هیئت دولت مصوبه امحای شناورهای سنتی چوبی را تصویب کرده است!
استاد امیر هوشنگ جزی زاده مینیاتوریست اصفهانی در گفت و گو با پرسون؛
(جزی زاده از معشوقه هایش گفت: همانگونه که خداوند، نگار حقیقی است و همه نگاهها به اوست و او نیز در صورتهای مختلف به جلوه گری می پردازد ( من نیزدو معشوقه دارم و همه نگاه ام به این دو است برای نگار حقیقی ام؛ یکی نگارگری و دیگری فرش است و نمی توانم بین آن دو یکی را برتر از آن یک ببینم. ).
خانه تاریخی آرمنیا، یکی از خانههای زیبا و تاریخی جلفای اصفهان (جلفای نو) است که همچنان با گذشت دو سده از حیاتش دوباره استوار و با قامتی افراشته این بار با چهرهای جدید به حیاتش ادامه میدهد. در این نوشتار روایتی از احیا مجدد این خانه تاریخی ارائه میشود.
پژوهشگر تاریخ گیلان با اشاره بر خوانش سنگ قبر تاریخی کشف شده در حریم قلعه رودخان گفت: مشخص شد این سنگ مربوط به قبر یکی از حاکمان محلی احتمالا مربوط به اواسط قرن دهم است.
مساجد در تاریخ اسلام همواره نمادی از ذوق و هنر مسلمانان را نشان دادهاند در این بین قریحه کویرنشینان از ترکیب خاک و عشق اثری به نام مسجد امام سجاد گلزار را خلق کرده است.
از سوی وزیر میراثفرهنگی به استاندار کرمانشاه ابلاغ شد؛
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، چهارمحال و بختیاری گفت: اقدامات حفاظتی و مرمتی ۲۵۰ سکه تاریخی متعلق به دوران پیش از اسلام در این استان انجام شد.