روزی نیست که اخبار ناگواری از تخریب میراثفرهنگی، محیطزیست، حیات وحش و … نشنویم و متأسفانه شتاب این جریان چنان زیاد است که معلوم نیست تا چند سال آینده چه چیزی از میراث گذشتگان باقی می ماند.
فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی کشور از دستگیری فردی با نام مستعار پوآرو که در فضای مجازی اقدام به آموزش گنجیابی و دفینهیابی در فضای مجازی کرده بود، خبر داد.
مدیرکل دفتر امور پایگاههای ثبت جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: پروندههای منطقه اورامان و راه آهن شمال تا جنوب ایران به همراه تاسیسات وابسته برای ثبت جهانی به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) ارسال شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان گفت: با توجه به پایشهای فصلی بناهای تاریخی اصفهان، مشخص شد که پشتبام عمارت رکیبخانه دچار آسیب شده و نیاز به مرمت اضطراری دارد.
باغ سیفیه ملایر یکی از قدیمیترین باغپارکهای کشور است که در سال ۱۳۰۴ به دست عبدالمحمد میرزا، یکی از صدها نوه مذکر فتحعلی شاه قاجار و حکمران ملایر در زمان ناصر الدین شاه، به عنوان تفرجگاه و اقامتگاه تابستانی او و خانواده اش ایجاد شد.
پروژه مرمت موزه هنرهای معاصر تهران که از اردیبهشت ماه سال ۹۷ آغاز شد، حالا بعد از گذشت بیش از دو سال به پایان رسیده و قرار بود تا پایان دیماه نیز افتتاح شود. این درحالی است که به گفته مدیرکل اداره هنرهای تجسمی به دلیل همپوشانی برخی از برنامهها زمان افتتاح موزه تعویق افتاده و قرار است تا هفته آینده نشست خبری بازگشایی موزه برگزار شود.
مدیر کل میراث و فرهنگی لرستان گفت: مجموعه خانه های تاریخی بروجرد که مربوط به دوره های صفوی، افشاری، زندیه و قاجاری هستند به شناسنامه این شهر تبدیل شدند.
مدیر پایگاه میراثجهانی چغازنبیل و هفتتپه از آغاز برنامه گمانهزنی بهمنظور پیگردی و خواناسازی کاخ شماره ۲ و ۳ چغازنبیل از نیمه دیماه سال جاری خبر داد.
شعلههایی که اسکندر مقدونی در قلب یکی از نمادهای تمدن ایران برافروخته بود، بسیاری از ریزنقشهای هنر و فرهنگ هخامنشی را به ویرانی کشاند؛ با این حال اما شمای کلی این بنا بر جای خود ماند تا جایی که چند هزار سال پس از آن تاریخ، همان ویرانهها به یکی از یادگارهای مهم تمدن چندهزار ساله ایران تبدیل شد. تختجمشید این روزها متروکه شده است. شاید کاری را که اسکندر و لشکر چند هزار نفرهاش از پس آن برنیامده بودند، توسط یک ویروس کوچک به نام «کرونا» محقق شد.
درحالی که «دانش سنتی لنجسازی و دریانوردی با لنج در خلیج فارس» به نام ایران در سازمان یونسکو به ثبت رسیده؛ به تازگی هیئت دولت مصوبه امحای شناورهای سنتی چوبی را تصویب کرده است!
استاد امیر هوشنگ جزی زاده مینیاتوریست اصفهانی در گفت و گو با پرسون؛
(جزی زاده از معشوقه هایش گفت: همانگونه که خداوند، نگار حقیقی است و همه نگاهها به اوست و او نیز در صورتهای مختلف به جلوه گری می پردازد ( من نیزدو معشوقه دارم و همه نگاه ام به این دو است برای نگار حقیقی ام؛ یکی نگارگری و دیگری فرش است و نمی توانم بین آن دو یکی را برتر از آن یک ببینم. ).