به گزارش سایت خبری پُرسون، غلامرضا نوریقزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در جلسه ستاد هماهنگی امنیت غذایی با اشاره به قانون انتزاع و تعیین وظیفه نظارتی وزارت جهاد کشاورزی تا مرحله عمدهفروشی محصولات بر پیگیری وظایف محوله و پاسخگویی در قبال مسائل بازار تاکید کرد و افزود: هدف از این جلسات، همکاری و خدمت به مردم است.
بررسی آمار تولیدات مازاد و فاصله قیمتی
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آمار تولیدات مازاد برخی محصولات صیفی، خواستار بررسی دقیق این موضوع شد و گفت: با توجه به آببر بودن این محصولات نباید شاهد تولید مازاد این محصولات باشیم.
وی همچنین به فاصله قیمتی قابل توجه بین مزرعه تا خردهفروشی محصولات کشاورزی اشاره و اظهار کرد: تلاش ما این است که بخش عمده این فاصله به نفع تولیدکننده و مصرفکننده باشد. در این زمینه، نقش تعاون روستایی و اتاق تعاون در کاهش واسطهها و رساندن محصولات با قیمت مناسبتر به دست مصرفکننده، بسیار تأثیرگذار است.
الگوی کشت و تنظیمگری دقیق بازار
نوریقزلجه با تاکید بر اهمیت الگوی کشت در مدیریت بازار، گفت: داشتن تولید مازاد به ضرر تولیدکننده است و باید در تنظیم بازار و تطبیق با الگوی کشت با دقت و ظرافت عمل کنیم. در حالی که کمبود یک تن محصول میتواند به سرعت بر قیمتها تأثیر بگذارد، ۱۰۰ تن مازاد ممکن است اثر چندانی نداشته باشد. این امر، کار تنظیمگری را پر ریسک اما ضروری میکند.
وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم بهروزرسانی سازوکار جمعآوری آمارها و افزایش دقت در این زمینه تاکید کرد و خواستار مراجعه حضوری کارشناسان به فروشگاهها برای اخذ قیمتها شد تا گزارشها با دقت بالا تهیه و تصمیمگیریهای لازم انجام شود.
این مقام عالی وزارت به ویژه در خصوص کالاهای تعزیراتی که نرخ مصوب مشخص دارند، تاکید کرد: در گزارشها نباید نرخهای بسیار بالاتر برای این کالاها مطرح شود. همکاران باید به تعداد فروشگاههای بیشتری مراجعه کرده و استعلام قیمتها را به صورت حضوری انجام دهند تا در صورت مشاهده گرانفروشی، برخورد مناسب صورت گیرد.
منبع: تسنیم