خصوصی‌سازی سایپا؛ چراغ سبز دولت، اما مسیر پر از علامت سوال

همه فکر می‌کردند روند واگذاری سهام سایپا و خصوصی‌سازی این شرکت شبیه ایران‌خودرو و حواشی‌اش نباشد؛ از بستن در اتاق و عدم‌تحویل مدیریت تا جنجال‌های رسانه‌ای قبل از واگذاری سهام ایران‌خودرو.
تصویر خصوصی‌سازی سایپا؛ چراغ سبز دولت، اما مسیر پر از علامت سوال

به گزارش سایت خبری پُرسون، روزنامه ایران نوشت:حالا این حواشی دامنگیر سایپا هم شد.براساس نامه‌هایی خطاب به مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس ارسال و تأکید شده که به موجب نامه‌ای از سوی شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، تصمیم گرفته شده است تا پیش از ابلاغ مصوبات این شورا، از هرگونه واگذاری و تحول سهام این شرکت‌هاجلوگیری شود.

مدیرعامل سایپا با اعلام این موضوع در راستای رعایت دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت‌های ثبت‌شده نزد سازمان بورس، تأکید کرده است که گروه سایپا همچنان پیگیر تعیین تکلیف موضوع واگذاری سهام چرخه‌ای در این مجموعه است.

او همچنین اطمینان داده در صورت صدور هرگونه دستور از سوی مراجع ذی‌صلاح، موضوع به صورت رسمی و از طریق سامانه کدال افشا و به اطلاع سهامداران خواهد رسید. مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌خودرو نیز در نامه خود تأکید کرده است که با عنایت به نامه وارده از دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا مبنی بر تهیه گزارش نهایی ساماندهی صنعت خودروسازی مقرر شده از هرگونه واگذاری و تحول سهام این شرکت تا تعیین تکلیف طرح مذکور جلوگیری به عمل آید.

نامه سریع وتو شد!

هیاهوها در روز یکشنبه بالا گرفت. همه تیتر زدند: «خصوصی‌سازی سایپا متوقف شد!» اما سریعاً سازمان خصوصی‌سازی وارد عمل شده و بیانیه‌ای صادر کرد. این سازمان اعلام کرد: «در اجرای وظایف و مأموریت‌های قانونی؛ همچنان خود را مکلف به واگذاری سهام دولت در دو شرکت ایران خودرو و سایپا می‌داند.»

سازمان خصوصی‌سازی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «پیرو ابهامات مطرح شده طی روز (یکشنبه) در خصوص واگذاری سهام دو شرکت ایران خودرو و سایپا به اطلاع عموم فعالان بازار سرمایه می‌رساند، سازمان خصوصی‌سازی در اجرای وظایف و مأموریت‌های قانونی خود با حمایت دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا؛ همچنان خود را مکلف به واگذاری سهام دولت در دو شرکت ایران خودرو و سایپا می‌داند. بر همین اساس با توجه به تکالیف مقرر در قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، مصوبات هیأت واگذاری و همچنین قانون برنامه هفتم پیشرفت، بزودی برنامه واگذاری و خروج کامل دولت از دو شرکت مذکور پس از هماهنگی با مراجع ذیصلاح قانونی بویژه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، اعلام خواهد شد. بدیهی است اجرای بند (ب) ماده (۵) قانون برنامه هفتم پیشرفت نیز در موعد مقرر و توسط مراجع ذیربط صورت خواهد گرفت.»

تکذیب قوه قضائیه

خبرگزاری «میزان» وابسته به قوه قضائیه هم اعلام کرد که اساساً مسأله واگذاری خودروسازها در شورای هماهنگی سران قوا مطرح نشده که بخواهد درباره آن تصمیمی گرفته شود یا نشود. به دنبال انتشار خبری با عنوان «تصمیم‌ شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در مورد توقف هرگونه واگذاری یا تغییر و تحول در سهام دو شرکت خودروسازی» مرکز رسانه قوه قضائیه در اطلاعیه‌ای کوتاه اعلام کرد: «به اطلاع می‌رساند چنین موضوعی در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا مطلقاً مطرح نشده است و طبیعتاً تصویب هم نشده است.»

بیانیه دبیرخانه شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا

اما در این میان دبیرخانه شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا هم ابهامات به وجود آمده را برطرف کرد. همه نگاه‌ها به سمت نامه‌ای بود که دبیرخانه این شورا منتشر کرده بود. روابط عمومی دبیرخانه شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در خصوص واگذاری سهام شرکت‌های خودروسازی ایران خودرو و سایپا، اطلاعیه‌ای به این شرح صادر کرد: «پیرو اخبار منتشرشده در خصوص توقف واگذاری سهام شرکت‌های خودروسازی، بیانیه مورخ ۴ خرداد ۱۴۰۴ سازمان خصوصی‌سازی در این خصوص، مورد تأیید دبیرخانه شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا است. شایان ذکر است، طی مدت اخیر در جلسات مشترک، ابهامات موجود در اجرای قانون برنامه هفتم توسعه و واگذاری سهام مرتفع گردیده و شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، در جهت تحکیم قراردادها و تقویت امنیت اقتصادی سهامداران، از تصمیمات دولت و سازمان خصوصی‌سازی حمایت می‌کند.»

حالا مشخص نیست چرا چنین مسأله‌ای طی یک نامه ادعایی عنوان شده تا وضعیت خصوصی‌سازی پیچیده‌تر شود.

کسی اهلیت‌سنجی سهامداران سایپا را گردن نمی‌گیرد. اکنون که گفته‌اند خصوصی‌سازی ادامه دارد و منوط به برگزاری مجمع در تیرماه نیست؛ دوباره اهلیت‌سنجی متقاضیان سهام ۴۲درصدی سایپا آغاز می‌شود؟ و مرجع این اهلیت‌سنجی اصلاً کجاست که کسی گردن نمی‌گیرد! از سوی دیگر یک منبع آگاه در سازمان بورس به صراحت اعلام کرد اصلاً کسی به ما درباره توقف خصوصی‌سازی و فروش سهام نامه‌ای نزده و ما فقط یک ساعت نماد خساپا را متوقف کردیم تا نتیجه این حواشی مشخص شود.

حالا باید دید وقتی همه دست به دست هم دادند و اعلام کردند دولت موافق خصوصی‌سازی صنعت خودرو است چرا یک باره در این میان اعلام می‌شود هم ایران‌خودرو و هم سایپا روند واگذاری شان متوقف می‌شود؟ بخش خصوصی در ایران‌خودرو موفق شد سیت مدیریتی را به دست بیاورد اما درباره سایپا ماجرا بسیار پیچیده‌تر است. شرکتی که سهام تودلی دارد، سیت مدیریتی به دست آوردنش سخت است.

منبع: ایران

966224

سازمان آگهی های پرسون