به گزارش سایت خبری پُرسون، از فارس؛ رئیس کانون انجمنهای صنفی مسئولان حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت حرفهای کشور و یکی از نیروهای اخراجشده در گفتو گو با ایلنا این اقدام را غیرشفاف و بدون دلیل منطقی توصیف کردهاند.
آنها میگویند؛ این اخراجها در شرکتهای سیما منظر، پسماند و سرمایه انسانی شهرداری شیراز رخ داده و با وجود پیگیریهای شورای شهر، هیچ توضیحی از سوی شهرداری ارائه نشده است.
آنها این اقدام را تیشه زدن به ریشه ایمنی کارگری میدانند و خواستار بازگشت فوری این نیروها شدند.
دستور اخراج دستهجمعی بدون دلیل
رئیس کانون انجمنهای صنفی مسئولین حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت حرفهای کشور گفت: در ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴، شهردار شیراز دستور اخراج ۵۴ مسئول ایمنی و بهداشت حرفهای را به دلیل مازاد بودن نیرو در شرکتهای پیمانکاری سیما منظر، پسماند و سرمایه انسانی شهرداری شیراز صادر کرد.
سید ابوالفضل اشرف منصوری افزود: هیچ دلیلی برای این اخراج دستهجمعی ارائه نشده و مکاتبه یکی از اعضای شورای شهر با شماره نامه ۱۸۳۸ در اردیبهشت ۱۴۰۴ با معاون شهردار بیپاسخ مانده است.
منصوری تصریح کرد: چرا به چشم مسئولان شهرداری شیراز فقط مسئولین ایمنی اضافه هستند؟
وی با اشاره به حادثه سایت پسماند برمشور که منجر به تلفات انسانی شد، تاکید کرد: هر مسئول ایمنی بر سلامت حداقل ۴۰ کارگر نظارت دارد و این اخراج سلامت کارگران را به خطر میاندازد.
منصوری این اقدام را تیشه زدن به ریشه ایمنی و سلامت کارگری دانست و افزود: از ۳ میلیون کارگاه بیمهشده تامین اجتماعی کشور، ۲ میلیون و ۹۷۵ هزار کارگاه فاقد مسئول ایمنیاند. در استان فارس، حدود ۱۴۰۰ کارگاه تحت پوشش کمیته حفاظت فنی هستند.
رئیس کانون انجمنهای صنفی مسئولین حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت حرفهای کشور خواستار بازگشت فوری این ۵۴ نفر، حفظ جایگاه و امنیت شغلی آنها و رسیدگی به شرایط کاریشان شد.
منصوری افزود: آمار دقیق فوتیهای حوادث کاری در فارس در دسترس نیست و باید از بازرسی کار استعلام شود.
اخراج با یک تماس تلفنی
یکی از نیروهای اخراجی ایمنی و بهداشت حرفهای در شرکتهای پیمانکاری زیر نظر شهرداری شیراز گفت: این ۵۴ نفر با تماس تلفنی در روز ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ اخراج شدند و اعلام شد دیگر نیازی به حضورشان نیست و محلهای کاریشان تعطیل شده است. هیچ توضیحی ارائه نشد و پیگیریهای حضوری بینتیجه بود.
وی افزود: اگر دلیلی اعلام میشد، حل مسئله راحتتر بود، اما عدم شفافیت حساسیت ایجاد کرده است. این نیروها، که در شرکتهای پیمانمنظر، پسماند و سرمایه انسانی فعالیت داشتند، قراردادهایی از سال گذشته داشتند، اما به دلیل شروع سال جدید، قرارداد جدیدی امضا نکرده بودند. اکثر آنها ٢/۵سال و برخی تا ۵ یا ٦ سال سابقه کار در حوزه ایمنی دارند.
این نیروی اخراج شده تصریح کرد: این نیروها با دغدغه حفظ ایمنی کارگران، آموزشهای تخصصی ارائه میدادند و در کاهش ریسکهای کاری نقش داشتند.
وی اخراج را برخلاف نیازهای ایمنی کارگاهها دانست و خواستار شفافسازی دلایل و بازگشت نیروها شد و عنوان کرد: آمادگی خود و همکارنم را برای ارائه توضیحات تکمیلی اعلام میکنم.
منبع: ایلنا