تاریخ روز جهانی ماما ۱۴۰۴در ایران و جهان+ معرفی رشته مامایی

پنجم ماه مه روز جهانی ماما نامگذاری شده است.

تصویر تاریخ روز جهانی ماما ۱۴۰۴در ایران و جهان+ معرفی رشته مامایی

به گزارش سایت خبری پُرسون، مامایی یکی از رشته های پرطرفدار علوم پزشکی و وزارت بهداشت است که با شرکت در کنکور سراسری تجربی می توان آن را انتخاب کرد. وظیفه اصلی یک ماما در مراحل پیش از بارداری، طول بارداری، زایمان و بعد از زایمان حفظ سلامتی مادر و نوزاد است.

تاریخ روز جهانی ماما ۱۴۰۴

  • تاریخ روز جهانی ماما در تقویم شمسی برابر با دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ است.
  • تاریخ روز جهانی ماما در تقویم میلادی مصادف با ۵ می ۲۰۲۵ است.
  • تاریخ روز جهانی ماما در تقویم قمری مصادف با ۷ ذی القعده ۱۴۴۶ است.

رشته مامایی (Midwifery)

یکی از رشته های علوم تجربی که طرفداران زیادی دارد رشته مامایی نام دارد. رشته مامایی به انگلیسی Midwifery است و به فرد ماما Midwife گفته می‌شود. فارغ‌التحصیلان این رشته در زمینه بیماری‌های زنان، نوزادان و مراقبت‌های مربوطه، بهداشت، تشخیص زودرس بیماری‌های دوران بارداری همچنین پی بردن به موارد غیر طبیعی در مادر، جنین، نوزاد و شیرخوار، تغذیه مادر و کودک و تنظیم خانواده، بیماری‌های داخلی و جراحی‌های مربوط به مامایی به فعالیت می‌پردازند.

ماما وظیفه مهمی در مشاوره و آموزش بهداشت، نه تنها برای زنان بلکه برای خانواده و جامعه دارد. علاوه بر این وظیفه‌ی اصلی ماما آموزش دوران بارداری و آماده کردن والدین برای پذیرش وظایف پدری و مادری است که می‌تواند به وظایف و مسئولیت‌های بیشتری همچون تنظیم خانواده و مراقبت‌های کودک و در بعضی از موارد، به مشاوره در مورد بیماری‌های زنان نیز گسترش یابد. سلامت مادر و نوزاد هدف اصلی علم مامایی است.

تاریخچه روز جهانی ماما

سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین‌المللی مامایی پنجم ماه می را روز جهانی ماما نامیده است. برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ این روز به عنوان روز جهانی ماما توصیه و سپس از سال ۱۹۹۲ به صورت رسمی، به افکار عمومی جهان اعلام شد. هدف از بزرگداشت روز جهانی ماما افزایش آگاهی و تبادل اطلاعات در راستای سلامتی مادر و نوزاد است. این روز فرصتی برای قدردانی از نقش حیاتی ماماها در حفظ سلامت و بهداشت مادر و کودک است.

تاریخچه‌ مامایی در ایران

در کشور ایران، رشته مامایی پس از تحصیلات دبیرستان دارای قدمتی ۸۰ ساله به شکل آموزش عالی است. مدرسه قابلگی، اولین آموزشگاه مامایی بود که در سال ۱۲۹۸ با ۱۰ نفر شاگرد، فعالیت خود را در بیمارستان بانوان شهر تهران شروع کرد. سپس نخستین آموزشگاه عالی مامایی در سال ۱۳۰۸ به عنوان یکی از شعب مدرسه طب با اعطای مدرک معادل لیسانس، فعالیتش را شروع کرد.

تأسیس دانشگاه تهران به سال ۱۳۱۳ برمی‌گردد. سپس دانشکده پزشکی در این دانشگاه راه اندازی شد و بیمارستان زنان در سال ۱۳۱۹ به دانشکده پزشکی پیوست. تا سال ۱۳۳۱، مجموعاً ۴۶۲ نفر از این آموزشگاه فارغ‌التحصیل شدند. برنامه آموزشی آموزشگاه از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۵۸ برای لیسانسیه های پرستاری به برنامه ۱.۵ ساله پرستاری و مامایی تغییر یافت.

سپس این دانشگاه از آغاز سال ۱۳۶۲ با نام «مدرسه عالی مامایی» در طول سه سال تعطیلی انقلاب فرهنگی مشغول به فعالیت شد و مجدداً کاردانان و کارشناسان مامایی را از ورودی دیپلم، تربیت کرد. دانشکده‌های پرستاری و مامایی در سال ۱۳۶۵ و پس از اینکه آموزش گروه‌های پزشکی از آموزش عالی به وزارت بهداشت انتقال پیدا کرد، تأسیس شد و در بهمن ۱۳۶۸ به تصویب رسید و اینک با پذیرش دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد مامایی به تربیت آنها می‌پردازد.

منبع: ایمنا

953697

سازمان آگهی های پرسون