به گزارش سایت خبری پُرسون، از فارس؛ در سی و ششمین جشنواره امتنان از کارگران، گروههای کار و واحدهای نمونه فارس حسینعلی امیری با اشاره به به حادثه ناگوار بندر شهید رجایی در هرمزگان که منجر به از دست دادن تعدادی از هموطنان و کارگران و مصدومیت برخی دیگر شد، تسلیت خود را به خانوادههای این عزیزان و جامعه کارگری کشور ابراز کرد .
استاندار فارس همچنین از برگزاری همایش و جشنواره امتنان به منظور قدردانی از کارگران و کارفرمایان سخن گفت و بر اهمیت نقش جامعه کارگری در سال جاری که به عنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) نامگذاری شده تأکید کرد و گفت: جامعه کارگری نقش موثری در تحقق شعار سال دارند .
امیری به نقش تاریخی کارگران در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اشاره و تأکید کرد که باید حقوق کارگران همواره مدنظر قرار گیرد و فراموش نشود.
وی با اشاره به نگاه تیزبین مقام معظم رهبری در نامگذاری سال ۱۴۰۴به عنوان سال سرمایهگذاری برای تولید که نشان از استمرار استقلال سیاسی با تامین استقلال اقتصادی است، بر اهمیت و نقش کارگران در تحقق شعار سال و پیشرفت سرمایهگذاری و افزایش تولید تأکید کرد.
استاندار فارس به تاریخچه و اهمیت توجه به کارگران در آموزههای اسلامی و استقلال جامعه هر کشور همچنین در مدیریت مدرن پرداخت و گفت: قبل از پدید آمدن تشکلهای کارگری در جهان و 1400 سال پیش از ظهور اسلام موضوعات جامع کارگری در کانون توجهات ائمه معصومین بوده است و اساسا بنیانگذار نظام تأمین اجتماعی برای کارگران، امیرالمؤمنین (ع) است.
استاندار فارس با بیان اینکه تعیین روزی به نام کارگر در تقویم کشورها از اهمیت این قشر حکایت دارد، افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز با همین نگاه، روز و هفتهای را به کارگر اختصاص داده تا فرصتی برای تبیین جایگاه آنان، بیان مسائل و چالشها و بررسی اقتضائات جدید باشد .
وی همچنین به سیر تحول قوانین کار پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: پیش از قانون کار فعلی، مناسبات کارگر و کارفرما تحت قانون مدنی تعریف میشد که پاسخگوی شرایط پیچیده نبود.
وی اضافه کرد: این ضرورت موجب شد با ابتکار امام خمینی (ره) و تصویب قانون جدید کار در مجمع تشخیص مصلحت نظام، چارچوبی متوازن و منسجم برای روابط کار شکل گیرد.
لزوم بازنگری قانون کار در مواجهه با تحولات فناورانه و ظهور هوش مصنوعی
استاندار فارس با اشاره به تحولات گسترده فناوری و نقش آن در تغییر مناسبات کاری، اظهار داشت: قانون کار فعلی کشور که در سال ۱۳۶۹ و پس از بررسی در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید، در زمان خود قانونی پیشرو و مترقی بود که توانست تا حد قابل توجهی مناسبات میان کارگر و کارفرما را سامان دهد و حقوق کارگران را تثبیت کند.
امیری تأکید کرد: هرچند این قانون در زمان خود پیشرو و کارآمد بود، اما اکنون با توجه به تحولات فناورانه، رشد هوش مصنوعی و الزامات جدید بازار کار، لازم است مورد بازنگری قرار گیرد تا پاسخگوی نیازهای جدید باشد.
امیری تصریح کرد: تحولاتی همچون رشد فناوریهای دیجیتال، گسترش هوش مصنوعی، و ورود ابزارهای نوین تولید، موجب شده است نوع مشاغل، نحوه اشتغال، و حتی تعریف سنتی کارگر دستخوش دگرگونی شود. بسیاری از حوزههای شغلی جدید در چارچوب فعلی قانون کار تعریف نشدهاند.
استاندار فارس، با اشاره به تحولات اخیر در حوزه فناوری، تأکید کرد: در سالهای اخیر، موضوع هوش مصنوعی در کانون توجهات بخشهای مختلف نظام جمهوری اسلامی از جمله مقام معظم رهبری قرار گرفته و لازم است در این حوزه نیز با ابتکار، نوآوری و قانونگذاری، زمینه پوشش موضوعات نوین را فراهم کنیم تا حقوق جامعه کارگری و مناسبات میان کارگر و کارفرما در آینده نیز تضمین شود.
وی با بیان اینکه اگر برای این تحولات از اکنون تدبیر نکنیم، ممکن است عقب بمانیم، خطاب به مدیرکل اداره کل تعاون استان فارس افزود: نباید منتظر دستورالعملهای تهران باشیم.
امیری اظهار کرد: در استان فارس، ظرفیتهای علمی، دانشگاهی و سرمایه اجتماعی بالایی داریم و لازم است از هماکنون با انجام مطالعات تطبیقی، بررسی اقدامات سایر کشورها و بهرهگیری از تجربیات و تخصص جامعه کارگری، برای تدوین قوانین متناسب با شرایط نوین اقدام کنیم.
استاندار فارس ادامه داد: دامنه تعریف کارگر در دنیای امروز گستردهتر شده است. امروزه کارگر ممکن است عضو هیئتعلمی دانشگاه یا مدیر یک کارخانه باشد. کارگران ما تخصصهایی کمنظیر دارند و این قشر، دیگر مشابه ۷۰ یا ۸۰ سال پیش نیست. میتوان از این ظرفیت در تدوین قوانین نوین بهرهبرد.
امیری در بخش دیگری از سخنان خود، به موضوع ثبات شغلی کارگران اشاره کرد و گفت: با وجود مزایای قانون فعلی کار، نمیتوان گفت که این قانون توانسته صد درصد ثبات شغلی ایجاد کند.
وی با اشاره به پروندههای حقوقی که به اختلاف کارگر و کارفرما اختصاص دارد، تصریح کرد: گاهی به دلیل مشکلات تراز مالی کارفرما یا شرایط خاص، ثبات شغلی کارگر دچار خدشه میشود و این نیازمند توجه ویژه است.
امیری همچنین بر ضرورت توجه به وضعیت کارگران ساختمانی تأکید کرد و اظهار داشت: «کارگران بخش ساختمانی، بهویژه در شرایط اقلیمی خاص، با مشکلات جدی مواجهاند.
وی در خصوص کارگران فصلی اظهار داشت: باید نگاه خاصی به ثبات شغلی کارگران ساختمانی و کارگران فصلی کشاورزی داشت تا مشکلات معیشتیشان کاهش یابد.
نماینده عالی دولت در استان فارس، یکی دیگر از مسائل مهم را بیمه و تأمین اجتماعی دانست و گفت: اکثر کارگران ساختمانی، فصلی و کشاورزی، همچنان با مشکلات بیمهای مواجهاند.
وی ابراز امیدواری کرد به دنبال گفت و گویی با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتهاست، این مسائل مرتفع گردد.
استاندار فارس در پایان با اشاره به بازدید خود از بیمارستان تأمین اجتماعی گفت: در این بازدید، برخی بخشها خوب بود، اما بخشهایی مانند پذیرش واقعاً مناسب نبودند. سیستم هوشمندسازی بهدرستی اجرا نشده، چون برخی از مراجعان نه دسترسی به اینترنت دارند و نه سواد استفاده از فناوری را. در نتیجه از خدمات باز میمانند. باید واقعیتها در مدلسازی لحاظ شود و برای گروههایی که از تکنولوژی بیبهرهاند، سازوکاری مناسب پیشبینی شود.
امیری همچنین از پیگیری احداث بیمارستان دوم تامین اجتماعی در سطح شهر شیراز خبر داد و از مسئولان متولی این حوزه در سطح استان خواست پیگیر تکمیل این بیمارستان باشند.
وی همچنین بر اهمیت تقویت تشکلهای کارگری به عنوان نمایندگان کارگران تأکید کرد و گفت: تحقق شعار سال مقام معظم رهبری بدون توجه و تعریف جایگاه کارگران ممکن نیست.
در پایان، امیری از دستاندرکاران برگزاری جلسه تقدیر و ابراز امیدواری کرد که در نظام جمهوری اسلامی به جایگاهی برسیم که متناسب با آموزههای اسلامی، حقوق کارگران به درستی رعایت شود و به توسعه کشور کمک کند.
او همچنین عنوان کرد: تمام مسایل مطرح شده در این جلسه توسط نماینده جامعه کارگری از سوی معاون اقتصادی استانداری فارس جمع آوری و برای رفع آنها چاره اندیشی خواهد شد .
منبع: استانداری فارس