به گزارش سایت خبری پُرسون، کرامبل شیرینی محبوب اروپایی است و با رسپیهای مختلفی تهیه میشود.کرامبل برای اولین بار در شرایط قحطی و کمبود مواد اولیه تهیه شد. برای ساده شدن دستور شیرینی پای، شیرینی کرامبل تهیه شد. چون یک لایه کمتر از پای دارد، برای تهیه آن مهارت خاصی لازم نیست و با کمترین مواد اولیه پخته میشود. معمولا برای پختن آن از یک لایه میوه تازه، خمیر کرامبل و تاپینگ استفاده میشود. در برخی رسپیها برای پختن کرامبل از یک لایه خمیر، لایه میوه تازه، مجددا لایه خمیر و در نهایت تاپینگ استفاده میشود. در این رسپی برش کرامبل راحتتر میشود و طرفداران زیادی دارد. کرامبل در بسیار از کشورها به عنوان دسر مصرف میشود. سرو آن همراه با بستنی، نوشیدنی، خامه و… مرسوم است. یکی از خوشمزهترین انواع کرامبل، کرامبل هلو است. در این مقاله با طرز تهیه کرامبل هلو در خانه آشنا میشویم.
تاپینگ کرامبل چیست؟
یکی از مهمترین بخشهای کرامبل، رویه یا همان “تاپینگ” آن است. مواد مختلفی برای تشکیل آن وجود دارد اما اصلیترین ترکیبات تاپینگ کرامبل آرد، شکر و کره است. این مواد بافتی بیسکوییت مانند و ترد به کرامبل میدهند. در طرز تهیه کیک کرامبل هلو میتوانیم تاپینگ را با ضخامت بیشتری تهیه کنیم تا طعم بهتری داشته باشد.
مواد لازم فیلینگ
هلو یا شلیل ۳ عدد
شکر ۶۰ گرم
نشاسته ذرت ۱ ق سوپ خوری
کره ۱ ق چای خوری
مواد لازم کرامبل
شکرقهوه ای ۸۰ گرم
آرد ۲۰ گرم
کره ی خنک ۳۵ گرم
دارچین ۱ ق چای خوری
مواد لازم
آرد ۲ پیمانه
روغن مایع نصف پیمانه
شکر دانه ریز ۱ پیمانه
ماست نصف پیمانه
تخم مرغ ۳ عدد
وانیل ۱/۴ ق چای خوری
بیکینگ پودر ۱.۵ ق چای خوری
پودر قند به مقدار لازم
طرز تهیه کرامبل هلو
مرحله اول: تهیه کرامبل مخصوص
ابتدا کرامبل را آماده کنید. کره ی سرد مکعبی خرد شده، شکرقهوهای ، آرد و دارچین را داخل کاسه ریخته و با نوک انگشتان ورز دهید تا حالت خرده نان درآید و یا داخل دستگاه غذاساز ریخته و میکس میکنیم تا به حالت کرامبلی درآید و داخل فریزر قرار دهید.
مرحله دوم: تهیه مواد میانی کرامبل
هلو یا شلیل را پوست گرفته و هسته اش را جدا کرده و مکعبی خرد کرده و داخل تابه ریخته و کره و شکر را افزوده و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا شکر ذوب شده و میوه کمی پخته شود و سپس نشاسته ذرت را افزوده و همزده تا خامی نشاسته از بین رفته و موادمان کمی غلیظ شود و از روی حرارت برداشته تا خنک شود.
مرحله سوم: تهیه کیک
زرده و سفیده های تخممرغ را از هم جدا کرده و سفیده ها را به همزاه یک پنس نمک و شکر دستور هم میزنیم تا پوک و سبک و براق شوند و حجم بگیرند و زردهها را به همراه وانیل افزوده و ۱۰ ثانیه همزده و ماست و روغن مایع را افزوده و آرد و بیکینگ پودر را با هم ترکیب و روی مواد الک کرده و حالا مواد را فقط در حد ترکیب شدن چند ثانیه هم بزنید.
مرحله چهارم: پخت کرامبل هلو
قالب ۲۰ سانتی را کاغذ روغنی انداخته و مواد کیک را داخل قالب ریخته و مواد میانی میوه ای را با یک بند انگشت فاصله از دیوارههای قالب روی خمیر کیک ریخته و مواد کرامبل را از فریزر خارج کرده و روی تمام سطح مواد پخش کرده و قالب را داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجهی سانتیگراد به مدت تقریبی ۴۵ دقیقه یا تا زمانیکه کیک پخته و طلایی شود ، قرار میدهیم و پس از خنک شدن برش زده و با پودرقند تزیین و سرو کنید. نوش جان
منبع: فرتاک نیوز