به گزارش سایت خبری پُرسون، سید علی معتمدیپور در ستاد برداشت این استان، پایداری تولید و تابآوری آن را یک دغدغه مهم بخش کشاورزی در این استان دانست و تاکید کرد: اگرچه میانگین بارندگی در این استان گاها در عدد و رقم مطلوب است اما آنچه پایداری تولید را به خطر میاندازد، پراکنش نامناسب مکانی و زمانی در بارشهاست به طوری که بیشترین بارشهای ما در شهرستان های سردسیری است اما بیشترین اراضی دیم ما در مناطق گرمسیری استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: در سال زراعی جدید وضعیت بارندگیها به نحوی بود که به اجبار تاریخ کاشت محصولات پاییزه به ویژه گندم، کلزا و کاملینا چند ماه به عقب افتاد و متاسفانه در مراحل مهم رشد محصولات مهم زراعی، بارش موثر و کافی نداشتیم.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: تولید محصولات کشاورزی در میانگین کشوری تا ۹۰ درصد به کشتهای آبی متکی است و ۱۰ درصد آن دیک است اما در استان ما تقریبا این روند برعکس است و طبیعی است وقتی بارشها کم باشد یا در طول فصل زراعی و مراحل مهم رشد گیاهان، بارندگی نباشد در استانی که به تولید محصولات دیم متکی است، پایداری تولید آسیب جدی میبیند اما با برنامهریزی و ندبیر، این سال بحرانی در تولید زراعی را نیز پشت سر خواهیم گذاشت.
معتمدیپور با اشاره به راههای کوتاه مدت و درازمدت در تحقق پایداری تولید محصولات زراعی گفت: یکی از راههای مهم و در دستور کار استان افزایش اراضی آبی است به طوری که بتوانیم میزان بیشتری از زمینهای دیم را تامین آب کنیم که این مهم با همکاری امور آب منطقهای و یک عزم و همدلی در بین همه مسئولان استانی و کشوری را لازم دارد.
معتمدیپور ادامه داد: در برخی استانهای کاملا خشک و کمبارش، حتی تا ۱۰۰ درصد اراضی کشاورزی آنها آبی هستند اما در استان ما با وجود حجم بالای بارشها اما ۶۵ تا ۷۰ درصد اراضی ما دیم و کاملا متکی به بارشها در زمان مورد نیاز گیاه برای رشد هستند.
وی با بیان اینکه امنیت غذایی یک جامعه مهمترین مولفه برای اقتدار آن جامعه است، تصریح کرد: گسترش کشتهای گلخانهای و انتقال بسیاری از تولیدات به گلخانهها و مدیریت آب یکی از سیاستهای مهم در راستای پایداری تولیدی و کاهش وابستگی به بارش در زراعت است.
معتمدیپور یادآور شد: تمهیدات لازم از سوی شرکت غله برای تجهیز مراکز خرید و آمادگی کامل برای شروع خرید تضمینی گندم انجام شده است.
منبع: پُرسون