به گزارش سایت خبری پُرسون، وضعیت اقتصادی در سالی که گذشت خوب نبود. مشکلات انباشته اقتصادی به قدری بود که همه اقتصادان این هشدار را میدهند که اگر در سال پیش رو وضعیت به همین شکل ادامه یابد با بحرانهای مهمی روبهرو خواهیم شد. وضعیت بازارهای در روزهای نخست امسال نیز نویدبخش نیست. به نظر میرسد مشکلات اقتصادی افزون بر حوزه اقتصاد در حوزههای سیاست و جامعه هم تأثیرات مخربی خواهد گذاشت. در این شرایط چه باید کرد؟
احمد بخشایش اردستانی، نماینده مجلس، درباره این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «در صورتی که ارزش پول ملی کاهش یابد و سکه افزایش پیدا کند، اقتصاد کشور به ورشکستگی خواهد رسید. من امیدوارم که در شرایطی عزتمندانه مذاکرهای صورت گیرد تا بخشهایی نظیر نفت، فولاد و پتروشیمی فعال شده و تثبیت ریالی ایجاد شود. در این صورت، امیدواریم که قیمتها ثابت بمانند و دیگر افزایش پیدا نکنند. اگر گسلهای اقتصادی و اجتماعی ایجاد شود، این ممکن است منجر به ورشکستگی کشور شود. در این وضعیت، انسجام ملی از بین میرود و مردم نسبت به یکدیگر بیاعتماد میشوند. در چنین شرایطی، هر فردی به دنبال منافع شخصی خود خواهد رفت. همچنین، اعتماد اجتماعی کاهش یافته و فروپاشی اجتماعی به وقوع میپیوندد. در این شرایط، افراد در جامعه احساس فقر میکنند، سرقتها و اختلاسها افزایش مییابد و هر کسی سعی میکند خود را از این بحران نجات دهد».
او ادامه داد: «فروپاشی اجتماعی به این معناست که جامعه دیگر انسجام ندارد و مردم از یکدیگر حمایت نمیکنند و مردم نسبت به وقایع بیتفاوت میشوند. بیتفاوتی بزرگترین آفت یک جامعه است. در چنین شرایطی، سخنان مسئولان دیگر خریدار نخواهد داشت و در مقابل حوادث نیز هیچگونه واکنشی صورت نخواهد گرفت اما با این همه ما باید تلاش کنیم جامعه را به سمت امید سوق دهیم. آقای پزشکیان با حضور در انتخابات جامعه را به سمت آشتی و همگرایی سوق داد. در کشورهای غربی میگویند میزان شرکت در انتخابات آنقدرها هم مهم نیست و اگر کسی در انتخابات شرکت نکند، باید نتیجه آن را بپذیرد، اما در جمهوری اسلامی حضور مردم در انتخابات بهعنوان یک رفراندوم تلقی میشود. اگر مردم از صندوقهای رأی ناامید شوند، به معنی بیاعتمادی کلی به عرصه سیاست است و در این شرایط طبیعی است که امیدواری مردم به صندوق رأی به مثابه امیدواریشان به عرصه سیاست و مسئولان است».
این نماینده مجلس همچنین بیان کرد: «هدف اصلی ما باید تقویت پول ملی باشد. باید تلاش کنیم تا عناصر مثبت در اقتصاد تقویت شوند و از عناصر منفی کاسته شود. نظام باید به سرعت جلوی هر نوع اختلاس را بگیرد، زیرا اختلاس بیاعتمادی عمومی را افزایش میدهد. همچنین، باید منابع درآمدی کشور را گسترش دهیم و به ویژه بازار نفت را به دست آوریم و تلاش کنیم تحریمها را بیاثر کنیم. اگر بتوانیم مذاکره کرده و تحریمها را رفع کنیم، این امر به نفع کشور خواهد بود.
بخشایش اردستانی در پایان گفت: «از دیگر مسائل مهم، جلوگیری از فرار مالیاتی و مولدسازی منابع است. بخش زیادی از اقتصادی کشور تحت مدیریت دولت قرار دارند و بسیاری از ابنیههای دولتی بدون کارکرد هستند. این بخشها باید به بخش خصوصی واگذار شوند تا هم از هزینههای دولت کاسته و هم بخش خصوصی تقویت شود و هم آنکه منابع درآمدی کشور افزایش یابد. از سوی دیگر باید به تولید توجه ویژهای شود تا ارزش پول ملی حفظ شود. در کنار این، باید سیاستهای بانکی تعدیل شود. بانکهای خصوصی باید به جای خلق پول، به بنگاهداری و افزایش تسهیلات تولید بپردازند. اگر این اقدامات صورت گیرد، میتوان امید داشت که وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد و مشکلات کاهش یابند».
منبع: نامه نیوز