رضایی:

تبلیغات و رسانه در مردمی‌کردن جنگ اثر مهمی داشت

سردار محسن رضایی در شب خاطره «فرهنگ، رسانه و تبلیغات دوران دفاع مقدس» گفت: تبلیغات و رسانه در دفاع مقدس، هم پیامرسان و هم مشارکت ساز بود و در مردمی‌کردن جنگ نیز اثر مهمی داشت.
تصویر تبلیغات و رسانه در مردمی‌کردن جنگ اثر مهمی داشت

به گزارش سایت خبری پُرسون، نهمین ویژه برنامه شب خاطره با محوریت روایت رزمندگان و فعالین «فرهنگ، رسانه و تبلیغات دوران دفاع مقدس» شامگاه سه‌شنبه ۳۰ بهمن با حضور سرلشکر محسن رضایی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس و خانواده‌های شهدا در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

سردار محسن رضایی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس در این‌مراسم ضمن یادآوری نام شهیدان عبدالله میثمی، حاج عباس شیرازی، طلوعی، آوینی ، غلامرضا رهبر، فخری زاده و احمد زارع را گرامی داشت و برای پیشکسوتان تبلیغات و رسانه دفاع مقدس آرزوی سلامتی کرد و نام همسنگرانی چون ذوالنور، پورجمشید، شریف، اثباتی، سعید سعدی، کمال خرازی، مزینانی و گلریز را به زبان آورد.

وی افزود: جنگ ما جنگ حق و باطل بود و از این جهت آن را دفاع مقدس نامگذاری کردیم. دفاع مقدس در همه جهات با سایر جنگ‌ها متفاوت بود و حتی در بخش‌های فنی مثل توپخانه و زرهی هم فرق دارد. البته در ابعاد انسانی که از جمله آن، تبلیغات و رسانه بود، با سایر جنگ‌ها تفاوت زیادی دارد. تبلیغات و رسانه در دفاع مقدس، هم پیامرسان و هم مشارکت ساز بود و در مردمی‌کردن جنگ نیز اثر مهمی داشت.

فرمانده سپاه در دوران جنگ در ادامه گفت: مردم ما برای ارزش‌ها، آرمان‌ها، اسلام و آزادسازی خاک وطن جنگیدند و تبلیغات و رسانه در دفاع مقدس در بازآفرینی هویت ملی نقشی مهمی داشت. اما نظریه رسانه انقلابی با تعاریفی که امروز از رسانه می‌شود بسیار متفاوت است و آنچه در رسانه دفاع مقدس بود امروز کمرنگ شده است.

سردار رضایی با اشاره به مساله جهاد تبیین گفت: جهاد تبیین باید عامل آغاز حرکت، نهضت و آفریننده باشد و رسانه و تبلیغات نه پایان کار بلکه آغاز راه و حرکت است. در دفاع مقدس هم همین‌طور بود. دشمنان امروز جنگ ترکیبی بزرگی علیه مردم ایران راه انداخته‌اند و دروغ را در فضای غبارآلود به خورد مخاطب می‌دهند. آن‌ها افکار عمومی را دست کاری می‌کنند. پس در شرایط کنونی بیش از هر زمان دیگری به جهاد رسانه و تبلیغات از جنس دفاع مقدس نیاز داریم.

سردار سید مسعود جزایری معاون پیشین ستاد کل نیروهای مسلح دیگر سخنران این‌مراسم بود که گفت: ادامه و استمرار شب‌های خاطره دفاع مقدس باعث انتقال محبت و دوست داشتن و ارتباط بین رزمندگان دوران دفاع مقدس خواهد شد. خداوند را شکر که در ایامی زندگی می‌کنیم که همزمان با این موقعیت است.

وی افزود: بدون تردید انقلاب اسلامی ما در میان تمام انقلاب‌های بزرگ، بعد از صدر اسلام، یک انقلاب کبیر است که با نام الله و پیرو حضرت محمد مصطفی (ص) و ائمه معصومین (علیهم‌السلام) شکل گرفته است و و پدیده بزرگ و تاثیرگذار بوده است. آثار و برکات انقلاب اسلامی جهان‌شمول شده است. البته انقلاب دشمنان بزرگی دارد؛ ابرقدرت‌ها به شکل آشکار و پنهان علیه انقلاب توطئه می‌کنند و علت اصلی این دشمنی اسلامی است که به آن اسلام سیاسی می‌گویند و امام خمینی (ره) پایه‌گذار آن بودند. علت‌ تمام دشمنی‌ها هم همین است.

معاون پیشین ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه گفت: روزی که انقلاب اسلامی پیروز و سپاه تشکیل شد و رزمندگان لباس سبز پاسداری پوشیدند، نیت اصلی‌شان این بود که از این انقلاب، حراست و حفاظت کنند؛ امروز نیز پاسداران با همین نیت در خدمت انقلاب اسلامی هستند.

در بخش بعدی این‌مراسم سردار مزینانی از رزمندگان دوران دفاع مقدس گفت: تبلیغات در دوران دفاع مقدس مظلوم بود و امکانت لازم را به لحاظ نیروی انسانی و تجهیزات نداشت و بخاطر همین گلایه‌ی ما معمولا متوجه فرماندهان بود که البته این گلایه وارد نبود، چون این فرماندهان متمرکز بر عملیات و دفاع از کشور بودند. در دوران جنگ همواره خیلی تلاش می‌کردیم تجهیزات و نیروی انسانی متخصص جذب کنیم. با وجود مظلومیت بچه‌های تبلیغات و محدودیت‌های موجود، امروز آن چیزی که از عکس و خاطره و فیلم از جنگ موجود است، حاصل تلاش این بچه‌هاست.

وی افزود: شهید عبدالله میثمی و حاج عباس شیرازی در این راستا با اخلاص در میدان بودند و بسیار تاثیرگذاشتند. این عزیزان توانستند نظر فرماندهان را به تبلیغات جلب کنند. بعد هم خبرنگارانی مانند شهید رهبر و افرادی مانند آسودی، نیک‌خواه و پورجمشید و رمضان شریف، سردار جزایری و یوسف فروتن نیز در پشت جبهه و پشتیبانی تبلیغات نقش مهمی داشتند.

در ادامه، سردار جاهد مسئول پیشکسوتان سپاه گفت: در سازمان پیشکسوتان سپاه برآنیم از تمام بزرگان قدردانی کنیم و برادری‌ها و عظمت‌های جنگ را به رخ بکشیم. ما در این سازمان تخصصی مجموعه‌هایی که در دفاع مقدس نقش داشتند را تجلیل می‌کنیم. توپخانه، اطلاعات، رسانه و تبلیغات، بهداری، مدرسه و ورزش و دیگر موضوعات و ابعاد در جنگ نقش داشته‌اند. تدوین تاریخ شفاهی دفاع مقدس در تمام این ابعاد و موضوعات مهم است؛ ما باید به تمام رزمندگان با تشکل‌های مختلف بپردازیم.

در پایان این مراسم محمد گلریز از خوانندگان انقلاب و دفاع مقدس هم ضمن خوانش برخی از سرودهای خود، گفت: باید خاطرات دوران دفاع مقدس تصویر شود چراکه این خاطرات انسان‌ساز است.

وی افزود: پس از پیروزی انقلاب و با شروع جنگ همواره برای هر اتفاقی سرود تهیه می‌کردیم. براساس شعری از استاد حمید سبزواری سرود «خجسته‌ باد پیروزی» را آماده کرده بودم که یک روز که پیگیر اخبار جنگ بودیم، گوینده رادیو چند مرتبه این جمله‌ «شنوندگان عزیز توجه فرمایید» را تکرار کرد و گفت، «خرمشهر؛ شهر خون آزاد شد». پس از این خبر بود که سرود «خجسته‌باد پیروزی» از رادیو و تلویزیون پخش شد.

منبع: مهر

886296

سازمان آگهی های پرسون