مدیرکل میراث فرهنگی لرستان:

هدف جشنواره‌های کشاورزی معرفی پتانسیل‌ و جذب گردشگر است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان گفت: هدف از برگزاری رویدادها و جشنواره‌های کشاورزی ابتدا معرفی پتانسیل‌ها سپس جذب گردشگر است.

تصویر هدف جشنواره‌های کشاورزی معرفی پتانسیل‌ و جذب گردشگر است

به گزارش سایت خبری پُرسون از لرستان، عطا حسن‌پور بیان کرد: در بخش گردشگری میزهایی بنام میز تخصصی گردشگری وجود داشته که به هر استان تعدادی میز در وزارت میراث و گردشگری اختصاص دارد.

وی تصریح کرد: یکی از میزها، میز تخصصی گردشگری کشاورزی است که به آن اگری توریسم گفته می‌شود؛ این میز به استان‌هایی اطلاق می‌شود که درزمینهٔ کشاورزی و گردشگری هم‌پوشانی داشته و جشنواره‌های فراوانی هرساله برگزار می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان ادامه داد: ماهم با توجه به برگزاری جشنواره‌هایی ازجمله جشنواره انار در فصل پاییز منطقه زیر تنگ سیاب که پایلوت این جشنواره است، درخواست تشکیل میز گردشگری کشاورزی را داشتیم.

او اظهار کرد: همچنین وزارت میراث فرهنگی، در بحث گردشگری تقویمی طراحی کرده که مناسبت‌ها و رویدادهای گردشگری همه استان‌ها، در این تقویم وجود دارد و اگر رویدادی در این تقویم ثبت نشود به معنی این است که رویداد رسمی نیست؛ در همین راستا در سال ۱۴۰۱ جشنواره انار که در زیر تنگ سیاب برگزار می‌شود در تقویم رسمی میراث فرهنگی ثبت شد.

حسن‌پور خاطرنشان کرد: این جشنواره با همکاری اداره جهاد کشاورزی برگزار و به چند دلیل ما منطقه سیاب را برای برگزاری این جشنواره انتخاب کردیم؛ اولاً بزرگ‌ترین انارستان غرب کشور، در منطقه سیاب وجود دارد که شامل روستای سیاب و بخش کوهنانی است.

وی اضافه کرد: همچنین در کاوش‌های باستان‌شناسی که در منطقه زیر تنگ سیاب در دو محوطه انجام شد، گچ‌بری‌هایی برای دوره ساسانی با نقش انار کشف شد؛ پس پیشینه تاریخی گواه است که از حدود ۱۸۰۰ سال پیش در این منطقه به دلیل آب‌وهوا، خاک حاصلخیز، آب منطقه، گرمای مناسب و رطوبت منطقه کشت انار وجود داشته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان افزود: مساحت باغات انار در بخش کوهنانی به ۱۵۰۰ هکتار می‌رسد که در غرب کشور بی‌نظیر است.

حسن‌پور یادآور شد: در کنار جشنواره انار، جشنواره سیب در بروجرد، گردو در کهمان، زردآلو در مروک دورود و امسال هم برای اولین بار جشنواره انجیر در پل‌دختر را برگزار کردیم که با استقبال خوبی همراه شد.

وی عنوان کرد: جشنواره‌های کشاورزی در لرستان که به‌عنوان پایلوت در بحث گردشگری کشاورزی شناخته شده‌اند، هرساله برگزار شده و هدف اصلی این جشنواره‌ها شکرگزاری برای وجود این محصولات در پایان فصل برداشت است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان تأکید کرد: بخش مهمی از گردشگری، تبلیغات است؛ برای مثال در منطقه سیاب تبلیغاتی صورت گرفت و گردشگرها و تورهای گردشگری زیادی به آن سمت سرازیر شدند که تأثیر زیادی روی اقتصاد منطقه، بهبود معیشت مردم و فعال شدن چرخه اقتصاد گردشگری در استان دارد

حسن‌پور در پایان گفت: هدف ما از برگزاری رویدادها و جشنواره‌ها ابتدا معرفی پتانسیل‌های منطقه سپس جذب گردشگر است تا منطقه از نظر اقتصادی رونق پیدا کند.

منبع: ایسنا

875627

سازمان آگهی های پرسون