قرار است ظریف هم همپای کروبی و خاتمی باشد؟

مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور و عضو جامعه روحانیون مبارز در گفت‌وگوی ویژه خبری شامگاه ۱۲ بهمن حضور یافت و از شخص محمدجواد ظریف و نیز حضور او در دولت، به رغم غیرقانونی بودن انتصابش دفاع کرد.
تصویر قرار است ظریف هم همپای کروبی و خاتمی باشد؟

به گزارش سایت خبری پُرسون، جوان نوشت: سخنان مجید انصاری در دفاع از محمدجواد ظریف با ذوق در رسانه‌های اصلاح‌طلب و حامی دولت بازنشر می‌شود و در فضای مجازی هم آن را دست به دست کرده‌اند، اما انصاری در دفاع از ظریف مثال‌هایی زده که توجه به آنها نشان می‌دهد از قضا منتقدان ظریف حق دارند که خواهان برکناری او هستند. چه آنکه او در دفاع از انتصاب غیرقانونی ظریف از مهدی کروبی و محمد خاتمی نام می‌برد. کسانی که به خاطر بی‌قانونی یا حمایت و سکوت - به جای اعلام مرزبندی- در برابر بی‌قانونی‌ها از حلقه مدیریتی کشور به حاشیه رفته‌اند. آیا ظریف قرار است تا جایی در بی‌قانونی پیش برود که اجباراً به حاشیه رانده شود؟

مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور و عضو جامعه روحانیون مبارز در گفت‌وگوی ویژه خبری شامگاه ۱۲ بهمن حضور یافت و از شخص محمدجواد ظریف و نیز حضور او در دولت، به رغم غیرقانونی بودن انتصابش دفاع کرد. این انتصاب البته از هر نوع اقناع منتقدان خالی بوده و صرفاً به بیان جملاتی کلی که از ظریف یک قدیس و قهرمان معصوم معرفی می‌سازد، اکتفا شده است.

مثلاً انصاری گفته «ظریف در داووس افتخارآمیز برخورد کرد؛ از دید من اگر این غبارها و تنگ نظری‌ها کنار برود حتماً در کنار دیگر شخصیت‌های ملی ما، ظریف از افتخارات و قهرمانان ملی خواهد بود». این جملات برای ذوق کردن حامیان اصلاح‌طلب ظریف خوب است، اما برای آنکه از زبان معاون حقوقی رئیس‌جمهور و به منظور تعامل با منتقدان و اقناع آنان باشد، سودی نمی‌بخشد. طبعاً دفاع از ظریف از سوی دولت هم برای اقناع منتقدان باید باشد، وگرنه حامیان او که مشکلی با تخلف قانونی در انتصاب ظریف ندارند.

انتصاب ظریف به معاونت ریاست جمهوری خلاف قانون انتصاب افراد در مشاغل حساس است. مجری هم در همین زمینه از مجید انصاری می‌پرسد، اما انصاری به جای آنکه در مورد قانون و نسبت آن با انتصاب ظریف بگوید، از آنچه از نظر او افتخارات ظریف است، صحبت می‌کند. خصوصاً که او با عنوان «معاون حقوقی» رئیس‌جمهور روی آنتن سیما آمده است و بیش از هر کسی دیگر انتظار می‌رود که سخنانش حقوقی باشد. اما وقتی روی به سخنان سیاسی می‌آورد، یعنی آنکه دولت پذیرفته و معاون حقوقی هم می‌داند که جایگاه ظریف در دولت غیرقانونی است و دفاعی ندارند و لذا شروع می‌کنند به گفتن درباره اینکه ظریف به زعم آنها چقدر خوب است!
اما همه دفاع بد انصاری از ظریف مربوط به این نکته نیست، بلکه او در ادامه، ظریف را قهرمانی مانند شخصیت‌های دیگر می‌داند و با توجه به خاستگاه حزبی انصاری که جامعه روحانیون مبارز است، افرادی از این گروه را نام می‌برد: «همچنان که خاتمی و کروبی عزیز و دیگرانی، عزیزان ما خواهند بود که بعضاً در بی‌مهری هستند.»

کروبی که تکلیفش روشن است. او علیه جمهوریت نظام شمشیر کشید و مقابل رأی مردم ایستاد و به تقلید از دیگران، بر دروغ تقلب پا فشرد. همین باعث انزوای او از کرسی‌ها و تریبون‌های رسمی شد. طبیعی هم بود؛ نمی‌شود همزمان علیه نظام و در نظام باشی! در نهایت هم وقتی غائله ۲۵ بهمن ۸۹ را (یک سال و اندی پس از پایان آشوب‌های خیابان‌های فتنه سبز) راه انداختند و حمایت کردند، همراه موسوی و رهنورد محصور شد. خاتمی هم با آنکه می‌دانست و اذعان داشت که در انتخابات ۸۸ تقلبی صورت نگرفته، نه تنها حامیان خود را در این زمینه روشن نکرد، بلکه همراه مدعیان تقلب شد. طبیعی است در چنین شرایطی از مسندها و تریبون‌های حاکمیتی کنار گذاشته شود.

آیا قرار است ظریف هم همپای کروبی و خاتمی باشد؟ این حرف نه تنها منتقدان ظریف را قانع نمی‌کند، بلکه از قضا باعث می‌شود آنها برای مخالفت با ظریف انگیزه بیشتری داشته باشند، چه آنکه خود معاون رئیس‌جمهور گفته ظریف هم مثل کروبی و خاتمی است!

این میان از بدسلیقگی صداوسیما در طرح چنین موضوعی در اولین روز دهه فجر و در برنامه‌ای که با موضوع دستاوردهای دولت در حال پخش بوده، نمی‌توان گذشت. موضوع حضور ظریف در دولت به موضوعی چالش‌برانگیز در کشور تبدیل شده و برای بررسی آن می‌توان برنامه‌ای مجزا در نظر گرفت و البته ساحت دهه فجر را به موضوعات اختلافی سیاسی آلوده نکرد.

منبع: جوان

864028

سازمان آگهی های پرسون