به گزارش سایت خبری پُرسون، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، طی سخنانی در بیستوپنجمین همایش داستانهای عمومی و انقلاب، نظامی و ویژه روحانیت سراسر کشور با محوریت «نقش دادسرا در حکمرانی مطلوب قضایی» ضمن تبریک سالروز مبعث نبیّ مکرّم اسلام (صلّی الله علیه و آله و سلّم)، اظهار کرد: خداوند در سوره نحل میفرماید «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِی کُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوت»؛ طبق این آیه مبارکه، برای اجتناب از طاغوت، ابتدا باید بندگی خدا را داشته باشیم؛ بندگی خدا نیز مراتب و الزاماتی دارد و یکی از مهمترینِ این الزامات، شناخت خود و خدا و آیات الهی است. برای رسیدن به کمال بندگی نیز باید به مردم کمک کنیم و یار مظلومان و خصم ضالمان باشیم.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به ضرورت تدبر و تأمل در آیات قرآن کریم گفت: ما مسئولان قضایی، ضرورت دارد قرآن را از باب وظایف و مسئولیتهایی که در امر قضا داریم، بخوانیم و به اوامر قرآن در راستای وظایف و مسئولیتهای خود، به طور کامل و جامع عمل کنیم.
رئیس دستگاه قضا، در ادامه با تفسیر عبارت قرآنی «وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوت» بیان داشت: باید به طاغوت که دشمن خدا و فردفرد بشریت است اعتماد نکنیم و به او بدبین باشیم. امروز تجسم طاغوت در رژیم امریکا است. ما نمیتوانیم برای حل مشکلات خود به یک حکومت جائر، اعتنا کنیم. نباید مرعوب قدرت طاغوت شویم؛ باید در برابر طواغیت، نهایت استقامت و ایستادگی را داشته باشیم.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای اظهار داشت: شایسته نیست فردی که کارگزار نظام است در یک مجمع بینالمللی به نحوی سخن بگوید که جریان حق را تضعیف و دشمن را خوشحال و مشعوف کند. شایسته نیست در یک مجمع جهانی بهگونهای سخن بگوییم که گویی در کشور ما اختلاف وجود دارد؛ روا نیست در میان اجانب حرفی بزنیم که القاء دروغین دشمن مبنی بر ضعف کشور در اذهان تداعی شود!
رئیس عدلیه گفت: در همین قضیه فلسطین، تاریخ به ما نشان داده که هیچگاه سازشها و کمپ دیویدها اثر نداشته اما همواره مقاومت و ایستادگی توأم با پیروزی و ظفرمندی بوده است.
قاضیالقضات با اشاره به اهمیت تأسی به سیره پیامبر اکرم(ص) و خلق و اخلاق نیکو و مستحسن ایشان، بیان داشت: باید اخلاق محمدی، سرلوحه رفتار و اعمال ما باشد. گاهی میبینیم فرد یا افرادی به زعم خودشان در حال امربهمعروف هستند اما این کار پسندیده را با «ادبیات مُنکر» انجام میدهند! یکی از الزامات، امربهمعروف و نهیازمنکر، علم و یقین نسبت به اثر داشتن آن است؛ گاهی افرادی، بهزعم خود انتقادها و امر به معروفهایی میکنند که نهتنها اثر نافع ندارد بلکه بالعکس اثر سوء دارد.
وی افزود: نقدکردن هر فرد و نهادی، امری بلااشکال است اما نباید در حین نقدکردن به ادبیات و الفاظی متوسل شویم که دشمن را خوشحال و مشعوف میکند. رهبر معظم انقلاب مکرراً به این موضوع تاکید کردهاند. آیا این اخلاق اسلامی است که ما با ادبیات و الفاظِ دشمنشادکُن، دیگران را نقد کنیم؟!رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: ما مقامات قضایی باید با هر نوع فسادی اعم از مالی و غیرمالی، مقابله جدی، حرفهای، عالمانه و مدبرانه داشته باشیم. اولویت ما در دستگاه قضایی مبارزه ریشهای با فساد و مفاسد است؛ البته این مبارزه ریشهای به این معنا نیست که ما از مباشرین و عاملین فسادها غافل میشویم. در همین قضیه قاچاق سوخت که ما در مبارزات خود با این پدیده طی سالهای گذشته توفیقات چندانی نداشتیم، مقابله ریشهای را مدنظر قرار دادهایم.
منبع: فارس