به گزارش سایت خبری پُرسون، علی محمد نمازی فعال سیاسی در یادداشتی نوشت: روزهایی که آقای دکتر پزشکیان شعارهای برچیدن تحریمها، عضویت در FATF و ارتقای سطح روابط خارجی را مطرح و به عنوان شعارهای انتخاباتی استفاده مینمود تحقق آنها بسیار مشکل و یا حتی غیر ممکن به نظر میرسید. اما وقتی از آقای دکتر ظریف ابتدا به عنوان دستیار در چینش کابینه و پس از تشکیل دولت از او به عنوان معاون راهبردی استفاده نمود میشد فهمید که آقای رئیسجمهور در عملی شدن شعارها و یا وعدههای انتخاباتی مصمم هستند.
دگرگونی قابل توجه در خاورمیانه و منطقه و انتخاب ترامپ برای ریاست جمهوری آمریکا و انتظار تحولات بیشتر در این منطقه و به خصوص تضعیف شدید محور مقاومت، اعلام آمادگی حماس و آماده شدن لبنان، عراق، سوریه و... برای دیدار و مذاکره ترامپ و مصاحبههای اخیر ایشان با موضوع گفتوگو و همکارهای اقتصادی با ایران نشانگر آن است که ایران میباید خود را برای مذاکره با آمریکا و کشورهای اروپایی آماده نماید و این موضوع موید آن است که آقای پزشکیان با قصد و آمادگی قبلی دکتر ظریف را حفظ نموده است و لازم است از این آینده نگری رئیسجمهور تشکر کرد.
حضور دکتر ظریف در نشست داووس و به نمایش گذاشتن دانش و مهارت فوقالعاده در تبیین مواضع جمهوری اسلامی و مذاکره با شرکت کنندگان و مصاحبه مطبوعاتی نشان میدهد که دولت و نظام باید از این ظرفیت به موقع و بجا استفاده نماید. برای تکمیل مبحث اضافه میکند که برقراری و ارتقای روابط با کشورها و مراکز و سازمانهای جهانی و بینالمللی از سه طریق گفتوگو، کمک گرفتن از میانجیگری طرف سوم و یا جنگ و سپس آشتی امکان پذیر است.
اما هر عقل سلیمی در کنشگری با سایرکشورها و مجامع بهترین و کم هزینهترین شیوه را مذاکره میداند و مهارت مورد نیاز گفتوگو و سختی آن کمتر از مهارت جنگ و دشواری آن نیست. فواید و خسارات مذاکره خوب و یا بد کمتر از جنگ نیست و اکنون شواهد جدی نشان میدهد که دولت و حاکمیت باید آماده باشند و از گفتوگو و تعامل با دیگر کشورها و از جمله با آمریکا استقبال نمایند و ملت چشم به راه دستاورد ارتقای روابط و برچیدن تحریمهاست.
منبع: آرمان ملی