به گزارش سایت خبری پُرسون، وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است: یافتههای یک پژوهش پیشگامانه، ارتباطی قوی میان دمای داخل خانه و عملکرد شناختی افراد مسن نشان میدهد. بر اساس این پژوهش، نحوه تغییرات اقلیمی ممکن است سلامت شناختی را به خطر بیندازد.
پژوهشگران مؤسسه تحقیقات سالمندی هیندا و آرتور مارکوس، وابسته به دانشکده پزشکی هاروارد، کشف کردند افراد مسن کمترین مشکلات توجه را زمانی تجربه میکنند که دمای خانه آنها در محدوده ۶۸ تا ۷۵ درجه فارنهایت (۲۰ تا ۲۴ درجه سانتیگراد) حفظ شود. هنگامی که دما فقط ۷ درجه فارنهایت (۴ درجه سانتیگراد) بیشتر یا کمتر از این محدوده باشد، خطر بروز اختلالات توجه دو برابر میشود.
جزئیات و یافتههای پژوهش
دانشمندان دمای خانه و اختلالات توجه ۴۷ بزرگسال ۶۵ ساله و مسنتر را در طول یک سال بررسی کردند. یافتههای آنها نشان داد که حتی شرایط اقلیمی کنونی، افراد مسن را در معرض خطر قرار میدهد و دمای داخل خانه بسیاری از آنها ممکن است تواناییهای شناختیشان را مختل کند. این موضوع بهویژه برای جمعیتهای محروم و کمدرآمد، که ممکن است منابع کمتری برای تنظیم محیط خانههای خود داشته باشند، نگرانکننده است.
دکتر امیر بنیاسدی، سرپرست این پژوهش گفت: یافتههای ما نشان میدهد فهم چگونگی تأثیر عوامل محیطی، مانند دمای داخل خانه، بر سلامت شناختی افراد مسن اهمیت دارد. پژوهش حاضر، نیاز به انجام اقداماتی برای بهبود بهداشت عمومی و سیاستهای مسکن، که تابآوری اقلیمی برای افراد مسن را در اولویت قرار میدهند، برجسته میکند. با افزایش دمای جهان، فراهمکردن امکان دسترسی سالمندان به محیطهایی با دمای کنترلشده برای محافظت از سلامت شناختی آنان بسیار مهم خواهد بود.
تابآوری اقلیمی مفهومی است که از تنظیم و انطباق روشهای زندگی، کار و حتی تفریح برای محافظت از خود در برابر تأثیرات تغییرات اقلیمی صحبت میکند. تابآوری اقلیمی، مقابله و مدیریت موفقیتآمیز تأثیرات تغییرات اقلیمی و در عین حال جلوگیری از بدتر شدن تأثیرات اقلیمی را به بحث میگذارد.
منبع: ایرنا