راز تربیت تک فرزند موفق، مستقل و مودب

اگر شما صاحب یک فرزند هستید احتمالا باید نکات بیشتری را برای تربیت فرزندتان در نظر بگیرید تا فرزندی موفق و مستقل داشته باشید.

تصویر راز تربیت تک فرزند موفق، مستقل و مودب

به گزارش سایت خبری پُرسون، با گذشت زمان بسیاری از افراد تمایلی به تشکیل خانواده پر جمعیت نداشته و به دلایل گوناگون مانند مسائل اقتصادی، اشتغال و...تک فرزندی را ترجیح میدهند. اگرچه تک فرزندی برای بعضی از خانواده‌ها مزایای زیادی دارد، اما می‌تواند با مشکلات و چالش‌های خاصی هم همراه باشد چرا که تربیت کودک تک فرزند بسیار مهم و حساس است و اگر به نکات تربیتی که در این بخش آورده ایم، توجه نشود، ممکن است به سلامت روانی کودک صدمه وارد شود.

کمالگرا نباشید

بسیاری از تک فرزندان می‌کوشند تا رضایت پدر و مادر خود را جلب کنند و و کامل باشند، والدین از کودکان نباید انتظارات بی جا داشته باشند و باید آنها را تشویق کنند تا علایق خود را دنبال نمایند.

به کودک رشوه ندهید

والدین نباید فرزند خود را لوس بار بیاورند، اگر تنها یک فرزند دارید، به خاطر اشک‌ها و بهانه‌گیری‌ها و کج خلقی‌های او رشوه ندهید.

بیش از حد سخت نگیرید

آسان گیری و سخت گیری هر دو به کودک آسیب می زنند، در قانون‌گذاری سختگیر نبوده و متناسب با سن کودک عمل نمایید تا روابط کودکتان با شما تیره و تار نشود.

قوانین را آموزش دهید

تک فرزند باید بداند که درست است که تنها کودک خانه است اما همه چیز برای او نیست و امکانات باید تقسیم شود پس والدین باید فرزند خود را قانون‌مند کنند و مهارت هایی چون گذشت، رعایت نوبت و همکاری را به او آموزش دهید.

دوست او باشید

کودک تک فرزند شما به جز شما دوست و همبازی ندارد، پس اجازه ندهید که حس کند تنهاست و کسی به او اهمیت نمی‌دهد، زمانی را برای بیرون رفتن با او در نظر بگیرید و دوست او باشید.

تمام خواسته هایش را برآورده نکنید

بسیاری از والدین که تنها یک فرزند دارند، همه خواسته‌های او را برآورده کرده اما این کار برای آینده کودک سَم است، شما نباید همه خواسته‌های کودکتان را برآورده کنید و هرچه می‌خواهد برایش تهیه کنید.

کودک را مستقل بار بیاورید

داشتن استقلال فردی در رشد سالم و افزایش اعتماد به نفس کودک تاثیر فراوانی دارد پس اجازه دهید کودکتان مستقل بار بیاید و برخی از کارها را خودش انجام دهد.

مسئولیت پذیری را آموزش دهید

برخی از پدر مادرها به کودک تک فرزند خود هیچ کاری را برای انجام نمی‌دهند، برای یادگیری مسئولیت پذیری در کارهای خانه از فرزند خود کمک بخواهید و مسئولیت‌هایی را بر عهده او بسپارید.

بیش از حد از فرزند خود مراقبت نکنید

برخی از والدین دوست دارند در هر سنی پشتیبان و حامی فرزندشان باشند اما مراقبت بیش از حد از فرزند، به او اجازه نمی دهد که تنهایی روی پای خودش بایستد و به او آسیب می ‌زند و اثرات منفی دارد.

اجازه دهید اشتباه کند

اجازه دهید چیزهایی که برای کودک ضرر زیادی ندارد را خودش تجربه کند و اشتباه نماید و شکست بخورد و مسئولیت اشتباهات خود را بر عهده گیرد. او باید بیاموزد که همیشه نمی تواند برنده شود و از پس همه کارها بر بیاید.

او را برای تعاملات اجتماعی تشویق کنید

برخی از تک فرزندها تمایلی به برقراری ارتباط با هم سن و سالان خود ندارند، اگر کودک شما نیست جزو این دسته است باید و را درگیر فعالیت‌های اجتماعی و بازی با همسالان خود کنید تا یاد بگیرد که با دیگران چگونه برخورد کند.

کودکتان را از مشکلات زندگی دور کنید

کودکان تک فرزند زمان زیادی از وقت خود را در کنار بزرگسالان می‌گذرانند و با مشکلات زندگی آشنا هستند، گاهی پدر یا مادر با فرزند خود مشکلات مالی، عاطفی و... را در میانم می گذارد که بسیار اشتباه است، با کودک درد و دل نکنید بگذارید کودکیش را بکند و به او یاد دهید که بسیاری از امورات بزرگ‌ترها به او مربوط نمی‌شود.

انتظارات غیر واقعی نداشته باشید

بسیاری از والدینی که تنها یک کودک دارند، متمایلند فرزندشان آرزوی آنها را برآورده کند یا به جبران ناکامی‌های آنها بپردازد اما کودکتان صرفاً فرزند شماست نه شانس دوم شما برای جبران ناکامی هایی که در زندگی داشتید، پس و به فرزندتان اجازه دهید که اهداف و آرزوهای شخصی خودش را دنبال کند.

منبع: نمناک

850651

سازمان آگهی های پرسون