مواد لازم برای تهیه آش شلغم با دم گوساله:
- پیاز ۳ عدد کوچک
- شلغم یک عدد بزرگ
- ماست ۳ قاشق غذاخوری
- گوشت دم گوساله یک تکه(طول استخوان آن به اندازه ۴ بند انگشت باشد)
- سبزی آش ۴۰۰ گرم(تره، جعفری، گشنیز، اسفناج)
- سیر داغ یک قاشق غذاخوری
- لپه پخته شده ۴۰۰ گرم
- عدس پخته شده ۴۰۰ گرم
- بلغور یک لیوان
- زردچوبه یک قاشق چای خوری
- فلفل سیاه یک قاشق چای خوری
- فلفل قرمز نصف قاشق چای خوری
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه آش شلغم با دم گوساله:
ابتدا پیازها را خلالی خرد می کنیم. سپس شغلم را رنده می کنیم. پیازها را با روغن سرخ می کنیم و بعد از کمی تفت دادن گوشت دم گوساله را به آن می افزاییم و مجددا تفت می دهیم. نمک و فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه را به گوشت اضافه می کنیم و به مدت ۵ دقیقه تفت می دهیم و یک قاشق غذاخوری سیرداغ به آن می افزاییم.
سپس آب جوش داخل قابلمه می ریزیم و اجازه می دهیم گوشت بپزد. بعداز پخت، گوشت ها را از استخوان جدا می کنیم و داخل آب برمی گردیم و استخوان را کنار می گذاریم. یک لیوان بلغور داخل آب گوشت می ریزیم( شما از هر بلغوری که دوست داشته باشید می توانید استفاده کنید) و کمی آب گوشت را هم می زنیم تا بلغورها باز شود.
سپس شلغم های رنده شده و سبزی آش را اضافه می کنیم. بعد از ۵ دقیقه لپه و عدس پخته شده را به ترکیب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم ۲۰ دقیقه بجوشد.
آش شلغم ما آماده است و در این روزهای سرد بسیار می چسبد. این آش را حتما باید با ماست میل کنید. نوش جان.