آیا بشار اسد ارتباط خود را با ایران قطع کرده بود؟

قائم مقام حزب موتلفه اسلامی گفت: بشار اسد به دلیل وعده‌ها و فشارهای زیاد از سوی آمریکا و برخی کشورهای عربی ارتباط خود را با ایران قطع کرد.
تصویر آیا بشار اسد ارتباط خود را با ایران قطع کرده بود؟

به گزارش سایت خبری پرسون، حمیدرضا ترقی، قائم مقام حزب موتلفه اسلامی و کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با رادیو مقاومت درباره آخرین تحولات سوریه اظهار کرد: پس از اعلام آتش‌بس در لبنان توسط اسرائیل، تحرکات جدید معارضان و مخالفان دولت سوریه با حمایت آمریکا و ترکیه و برخی کشورهای منطقه و همچنین با پشتیبانی اسرائیل و اوکراین شکل گرفت تا وعده رژیم صهیونیستی بعد از شهادت سیدحسن نصرالله نسبت به بشار اسد عملیاتی شود.

وی افزود: استکبار جهانی برای نجات اسرائیل یک طراحی صورت دادند تا جنگ اسلام و صهیونیست را به جنگ اسلام با اسلام تبدیل کرده و جبهه مقاومت را از اقدام چند جانبه از سوی جنوب و شمال اسرائیل محدودتر کنند و با توافق آتش‌بس، لبنان و حزب‌الله را از تقابل با اسرائیل بازدارند.

قائم مقام حزب موتلفه اسلامی با اشاره به اینکه تحرکات عوامل معارض از مدت‌ها قبل علیه دولت سوریه شکل گرفته بود، گفت: تحرکات عوامل معارض شامل ۳۷ گروه مختلف از حامیان آمریکایی، حامیان ترکی و از معارضان داخلی سوریه تحت حمایت ترکیه و آمریکا نشان می‌داد که درصدد اقدامات جدی هستند.

ترقی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران بر همین اساس، نشست سه جانبه‌ای را بین عراق و ایران و سوریه برگزار کرد تا جلوی این مسائل را بگیرد و از سوی مقام معظم رهبری نیز نمایندگان ویژه‌ای برای بشار اسد فرستاده شد تا شرایط و راه برون رفت از این بحران را به او متذکر شوند اما متأسفانه به دلیل وعده‌ها و فشارهای زیاد از سوی آمریکا و برخی کشورهای عربی ارتباط خود را با ایران قطع کرد.

وی خاطرنشان کرد: طبق قوانین بین‌المللی، کمک نظامی به یک کشور باید بنا به درخواست آن کشور باشد که هیچ درخواستی از سوریه صورت نگرفت و چون ایران نمی‌توانست حمایت رسمی و قانونی خود را از ارتش و دولت سوریه ادامه دهد، نیروهای ایرانی سوریه را ترک کردند و کار بر عهده دولت و ارتش سوریه گذاشته شد تا خودشان در برابر جریانات معارض و تروریستی مقاومت کنند اما در نهایت، دولت سوریه ظرف ۱۱ روز سقوط کرد.

قائم مقام حزب موتلفه اسلامی افزود: از طرفی مشکلات اقتصادی مردم سوریه در دوران بعد از داعش حل نشده بوده و مردم از دولت سوریه ناراضی بودند و از طرف دیگر، استقرار معارضان در ادلب طی این چند سال باعث شد که همین جریان، علیه بشار اسد اقدام کند و شرایط کشور سوریه را تغییر دهد.

ترقی با بیان اینکه سیاست ایران در رابطه با سوریه تغییری نداشته و ایران تا آخرین لحظه حمایت خود را از تمامیت ارضی و دولت سوریه اعلام کرد، گفت: ایران نسبت به تحولات سوریه دغدغه‌های جدی داشت اما به دلیل اینکه خود سوریه تمایلی به کمک ایران نشان نداد و ایران هم از نظر قانونی امکان ورود نداشت، این فتنه مجدداً در سوریه شکل گرفت و وضعیت کاملاً تغییر کرد.

وی از پیشروی اسرائیل در جولان و تصرف روستاهای این منطقه و انهدام پایگاه‌های نظامی و پدافندهای سوریه سخن گفت و افزود: اسرائیل در تلاش است که سوریه را به کشوری بدون قدرت مقاومت و تهاجمی تبدیل کند به طوری که هیچ مزاحمتی برای صهیونیست‌ها نداشته باشد.

کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: در حال حاضر، کشور سوریه با نیروهای تکفیری، نیروهای ارتش آزاد سوریه و نیروهای کُرد مخالف بشار اسد مواجه است. نیروهای ارتش سوریه روابط نزدیکی با آمریکا و ترکیه دارند و نیروهای کرد مخالف بشار اسد هم با آمریکا در ارتباط هستند اما بین این گروه‌ها اختلاف نظرهای بسیاری وجود دارد و لذا نمی‌توان روی قول آن‌ها حساب باز کرد.

ترقی در پایان تأکید کرد: مردم در این شرایط به تحلیل‌های اشتباه و فاقد منابع و مستندات واقعی که معمولاً هم در فضای مجازی منتشر و بعضاً به نیروهای سپاه و ارتش و تصمیم‌گیرندگان امنیتی کشورمان اهانت می‌شود، توجه نکنند. اینها نقطه نظرات غلط و ناشی از بی‌اطلاعی است و رهبر انقلاب اشراف کامل بر این مسائل دارند و قطعاً تصمیمی که از سوی ایران اتخاذ می‌شود، مبتنی بر مبانی درست اطلاعاتی و آینده نگری‌های دقیق است.

منبع: مهر

827009

سازمان آگهی های پرسون