به گزارش سایت خبری پرسون، روزنامه فرهیختگان نوشت: ایران اطلاع قبلی از حمله نداشت و غافلگیر شد. اساسا مسئله این بود که ایران بعد از این غافلگیری بزرگ، هرچند تلاش کرد خود را بهروزرسانی کند اما سرعت تحولات بیشتر بود. به همین دلیل ما دست به اقدام دیگری نزدیم. اما اگر هم بخواهیم اقدام نظامی و میدانی انجام دهیم، سوال اساسی این است که نیروها را چگونه باید منتقل کنیم؟
اگر انتقال نیروها بهصورت زمینی باشد، این خطر وجود دارد که ایالات متحده آنها را هدف قرار دهد. علاوهبر این، موضع عراق در این زمینه هم محل تردید است؛ اینکه آیا عراق چنین اجازهای خواهد داد یا نه. اگر هم بخواهد هوایی حمله کند، خطر جدیتر خواهد بود؛ چراکه ممکن است اسرائیل اجازه چنین کاری را ندهد.
یک فاکتور دیگر هم که تازه اینجا مطرح میشود این است که مشخص نیست چقدر نیرو داریم که بتوانیم اعزام کنیم، زیرا این موضوع برای خود ما بهطور جدی مورد توجه است. اصلا حرف تخیلی نیست که آیا بعد از دمشق، نوبت تهران میشود یا نه، یا اینکه دوباره بیروت کلید میخورد یا نه. این هم از سوالهاست.»
مسئله بازنگری در سنسورهای تحلیلی
مشکل ایران اکنون جدیتر شده است. غافلگیری بزرگی رخ داد و پس از آن سرعت تحولات آنقدر زیاد بود که ایرانیها وقتی به یک جمعبندی میخواستند برسند، ناگهان میدیدند در همین فاصلهای که تصمیمسازی و تصمیمگیری صورت بگیرد، فضا تغییر کرده است. به همین دلیل، با تغییر فضا این سوال پیش میآید که آیا باید دوباره تصمیم جدیدی اتخاذ شود یا نه. سرعت تحولات گاهی از روند تصمیمگیری مقامات تهران پیشی گرفته است. در چنین شرایطی، مقامات جمهوری اسلامی ایران دچار تشکیک نسبت به سنسورهای اطلاعاتی و تحلیلهای خود شدند. بهطور طبیعی، در این فضا آنها به سمت گزینههای کمریسکتر حرکت میکنند و به دنبال راهحلی هستند که فوقالعاده کمریسک باشد.
منبع: فرهیختگان