فرعیت لایحه تامین امنیت زنان در مقایسه با قانون حجاب

«امروز شاهدیم لایحه‌ای که به‌عنوان لایحه تأمین امنیت زنان ۱۳ سال است در دستور دولت، قوه و مجلس مانده، هنوز در این مجلس به نتیجه نرسیده است، در حالی که این لایحه می‌تواند به نفع جامعه زنان اثرگذار باشد و این قتل و همسرکشی و خشونت علیه زنان را کاهش دهد، اما لایحه عفاف و حجاب که قدرت‌نمایی جناحی و بخشی از مجلس علیه زنان است، در اولویت قرار می‌گیرد و تصویب می‌شود.»

تصویر فرعیت لایحه تامین امنیت زنان در مقایسه با قانون حجاب

به گزارش سایت خبری پرسون، طیبه سیاوشی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، درباره قانون عفاف و حجاب گفت: لایحه‌ای که نوشته شد نشان می‌دهد که نویسندگان آن با جامعه هیچ ارتباطی نداشته‌اند. تصویب قوانین معمولا به این صورت است که وقتی قانونی قرار است نوشته شود براساس مشاهدات عینی، واقعیات جامعه و تصویر واقعی که از سطح جامعه درباره آن موضوع وجود دارد در نظر گرفته می‌شود.

وی افزود: متاسفانه قانونی که نوشته شده هیچ ارتباطی با بدنه جامعه نداشته و تمام تلاش بر این بوده است که زنان این جامعه را در تنگنا قرار دهند و زنان قادر به فعالیت‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی نباشند. از همه مهم‌تر اینکه بستری را فراهم می‌کند که منجر به اعتراضات بیشتری در جامعه می‌شود.

سیاوشی گفت: من فکر می‌کنم به این دلیل تا الان متن این لایحه منتشر نشده بود که دولت تلاش می‌کرد استمهالی را در نظر بگیرد و این قانون را به دلیل‌عدم قابلیت اجرا، ابلاغ نکند، اما آقای قالیباف به دلیلی اعلام کردند که ۲۳ آذر این قانون ابلاغ خواهد شد. ابلاغ این قانون در این شرایط سخت جامعه و منطقه‌ای و در شرایطی که هیچ بهبود وضعیت اقتصادی واصل نشده٬ متاسفانه یک بار سنگین را بر دوش مردم و نه فقط زنان می‌گذارد.

نماینده مجلس دهم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه مجلس از وظایفی که برعهده‌اش گذاشته شده برای بهبود شرایط زندگی زنان کاملا استنکاف کرده، اما تلاش بر این داشته که یک بخشی از جامعه را سرکوب کند تا بتوانند به شکلی قدرت نمایی کنند، زیرا توان اینکه شرایط اقتصادی را بهبود بدهند و یا در‌های کشور را به سوی دنیا باز کنند و این کشور را از انزوا خارج کنند، ندارند.

سیاوشی در بخش دیگری از صحبت‌های خود ادامه داد: در چند روز گذشته وقتی در فضای مجازی یادآوری بازی ایران و استرالیا مطرح شده بود حسرت خوردم از اینکه حس وطن‌پرستی آن سال‌ها با توجه به این نوع سرکوب‌ها و رفتار‌ها کاهش پیدا کرده است. این قوانین به نوعی به دین مردم هم ضربه می‌زند. این قانون که بیشتر جنبه کیفری و تنبیهی دارد به هیچ وجه نمی‌تواند تاثیر قابل توجهی در کشور بگذارد مگر ایجاد نفرت، اعتراض و طغیان و حتی اتفاقاتی که سال ۱۴۰۱ نیز شاهد آن بودیم.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر متاسفانه ما شاهد حرکتی در کشور هستیم که اگرچه از سوی منابع رسمی اعلام نمی‌شود، اما کارشناسان و پژوهشگران اعلام می‌کنند که به طرز عجیبی مهاجرت از کشور در حال زنانه شدن است و این به دلیل فشار‌هایی است که به جامعه زنان وارد می‌شود در حالیکه زنان می‌توانند سرمایه آینده کشور باشند و سرمایه اجتماعی از دست رفته کشور را افزایش دهند، اما متاسفانه این فرصت‌ها را از دست می‌دهیم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به جرائم در نظر گرفته شده در لایحه عفاف و حجاب گفت: علاوه بر جرائم و مجازات‌هایی که درباره این لایحه مطرح می‌شود، این لایحه به نوعی باعث نفرت‌پراکنی در جامعه و تفرقه بین مردم می‌شود و همچنین با توجه به جمعیت کثیری از اتباع که در کشور وجود دارند این قانون باعث نفرت‌پراکنی بین مردم و آنها می‌شود.

سیاوشی با اشاره به ابلاغ این قانون در روز‌های آینده تصریح کرد: این اقدام به نوعی برای این است که به دولتی که چند ماه است سرکار آمده آسیب بزنند البته امروز دیدیم که جلسه‌ای بین مجلس و دولت برگزار شده و امیدواریم که یکی از دستاورد‌های این جلسه توقف ابلاغ این قانون باشد. آنچه که در این قانون در نظر گرفته‌اند، درخصوص حجاب حد یقف ندارد و مشخص نیست که حجاب را چه چیزی تصور می‌کنند و با توجه به مواردی که در این قانون مطرح شده است، ممکن است باعث شود این قانون سلیقه‌ای اجرا شود و مشکلات عدیده ایجاد کند.

وی با اشاره به لایحه تامین امنیت زنان گفت: امروز شاهدیم لایحه‌ای که به عنوان لایحه تامین امنیت زنان ۱۳ سال است در دستور دولت، قوه و مجلس مانده هنوز در این مجلس به نتیجه نرسیده است در حالی که این لایحه می‌تواند به نفع جامعه زنان اثرگذار باشد و این قتل و همسرکشی و خشونت علیه زنان را کاهش دهد، اما لایحه عفاف و حجاب که قدرت‌نمایی جناحی و بخشی از مجلس علیه زنان است در اولویت قرار می‌گیرد و تصویب می‌شود.

این فعال سیاسی همچنین با اشاره به گزارش مجمع جهانی اقتصاد جهانی گفت: مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۲۴ گزارشی درباره شکاف جمعیتی منتشر کرده است و در این گزارش آمده است که ایران در رتبه ۱۴۳ قرار دارد یعنی از نظر مشارکت اقتصادی و سیاسی و… زنان نسبت پایین‌تری در بین ۱۴۶ کشور داریم و این رتبه فاجعه است. در واقع این اسفبار‌ترین وضعیت زنان ایران در تاریخ کشور است که متاسفانه با تصویب این قوانین هم شرایط سخت‌تری برای زنان رقم زده می‌شود.

منبع: ایلنا

815930

سازمان آگهی های پرسون